Bu kez sivrisinek yerine Kocagöz ısırdı

SİYASET 12.06.2023 - 18:13, Güncelleme: 12.06.2023 - 18:15
 

Bu kez sivrisinek yerine Kocagöz ısırdı

Antalya Büyükşehir Meclisi’nde kentin en önemli sorunu haline gelen sivrisinek istilası siyasetin gündem konusu oldu. AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Büyükşehir Belediyesi ilaçlama yapamayacaksa cibinlik dağıtsın” diye konuşunca, CHP’li Başkan Vekili Mesut Kocagöz, “Sinek bizi de yiyor. Bir tek AK Partili arkadaşları yemiyor. Herkesi yiyor. Sinek adaletli.” dedi. Sivrisinek diyaloğu nedeniyle meclis salonundakiler, “Bu kez sivrisinek yerine Kocagöz ısırdı” esprisi yaptı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Meclisi Haziran ayı oturumu 132 gündem maddesiyle toplantı. Toplantıyı Başkan Vekili Mesut Kocagöz yönetti. AK PARTİ’DEN CİBİNLİK DAĞITIN ÖNERİSİ Mecliste gündem maddeleri yerine kenti istila eden ve her geçen gün şikâyetlerin arttığı sivrisinek konusu konuşuldu. AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, konuyla ilgili söz alarak, şöyle konuştu: “Sosyal medyadan ve basından Antalyamız maalesef her sene olduğu gibi bu senede inanılmaz bir sinek problemi var. Bu artık mizah sitelerine düştü. Düğünlere ilaçlama arabası çağırılır hale geldi. Çoluk çocuk Antalya’da uyuyamaz haldeyiz. Önceki seçim ve önceki dönemlerde bu gündeme geldiğinde Muhittin Bey şöyle bir değerlendirme yapmıştı. ‘Seçim zamanında ilaçlama yapacak adamları götürür, seçimde çalıştırırsanız neticede böyle olur’ gibi bir değerlendirme yapmıştı. Ama bunun doğru olmadığını, gerçek olmadığını sonraki devam eden yıllarda gördük, bu sıkıntıyı her sene yaşıyoruz. Tabi Muhittin Başkan, seçim çalışmalarının hararetinden dolayı Antalya’ya sanırım gelemedi, şehir şehir gezmekten. Bu da belki sinekle mücadele konusunda bir zafiyet doğurmuş olabilir. Artık gerçeklere, asli sorumluluklarımıza dönme zamanıdır. Antalya’mızın sorunlarına iş ve hizmet üretme zamanıdır. Eğer ilaçlamayı Büyükşehir belediyemiz yapamayacaksa şayet benim teklifim şu olacak; Eskiden çocukluğumuzda cibindirikler olurdu, onların altında yatardı insanlarımız. Büyükşehir belediyemiz her eve birer ikişer cibinlik dağıtsın. Hem böylelikle insanlarımızı sineğin yemesine engel oluruz hem de esnafımız kazanır diye düşünüyorum.” KOCAGÖZ’DEN ANLIK AÇIKLAMA  AK Partililerin sivrisinek çıkışına CHP’li Başkanvekili Mesut Kocagöz’den geldi. Kocagöz, “Sinek bizi de yiyor. Bir tek AK Partili arkadaşları yemiyor. Herkesi yiyor. Sinek adaletli. Ama şimdi bununla alakalı ne yapalım. Bunlar için ne yaptınız diye sorduğunuzda, 1451 kişi, 184 araç ve 79 daha takviye ediliyor. Bunlarla mücadele var fakat niye olmuyor, 'Larva döneminde mi çalışmadınız' diye sizin adınıza sordum. Çevre daire başkanımız dedi ki, 'Yağmur suyunda yetişen yeni bir tür çıktı.' Sağlık Bakanlığı ve üniversitede şu an bununla ilgili çalışma yapılıyor" dedi. MECLİSİN ESPRİSİ OLDU Kocagöz’ün esprili ve hazır cevabı üzerine meclis salonunda gülüşmeler olurken, günün esprisi “Bu kez sivrisinek yerine Kocagöz ısırdı” oldu.
Antalya Büyükşehir Meclisi’nde kentin en önemli sorunu haline gelen sivrisinek istilası siyasetin gündem konusu oldu. AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Büyükşehir Belediyesi ilaçlama yapamayacaksa cibinlik dağıtsın” diye konuşunca, CHP’li Başkan Vekili Mesut Kocagöz, “Sinek bizi de yiyor. Bir tek AK Partili arkadaşları yemiyor. Herkesi yiyor. Sinek adaletli.” dedi. Sivrisinek diyaloğu nedeniyle meclis salonundakiler, “Bu kez sivrisinek yerine Kocagöz ısırdı” esprisi yaptı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Meclisi Haziran ayı oturumu 132 gündem maddesiyle toplantı. Toplantıyı Başkan Vekili Mesut Kocagöz yönetti.

AK PARTİ’DEN CİBİNLİK DAĞITIN ÖNERİSİ

Mecliste gündem maddeleri yerine kenti istila eden ve her geçen gün şikâyetlerin arttığı sivrisinek konusu konuşuldu. AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, konuyla ilgili söz alarak, şöyle konuştu: “Sosyal medyadan ve basından Antalyamız maalesef her sene olduğu gibi bu senede inanılmaz bir sinek problemi var. Bu artık mizah sitelerine düştü. Düğünlere ilaçlama arabası çağırılır hale geldi. Çoluk çocuk Antalya’da uyuyamaz haldeyiz. Önceki seçim ve önceki dönemlerde bu gündeme geldiğinde Muhittin Bey şöyle bir değerlendirme yapmıştı. ‘Seçim zamanında ilaçlama yapacak adamları götürür, seçimde çalıştırırsanız neticede böyle olur’ gibi bir değerlendirme yapmıştı. Ama bunun doğru olmadığını, gerçek olmadığını sonraki devam eden yıllarda gördük, bu sıkıntıyı her sene yaşıyoruz. Tabi Muhittin Başkan, seçim çalışmalarının hararetinden dolayı Antalya’ya sanırım gelemedi, şehir şehir gezmekten. Bu da belki sinekle mücadele konusunda bir zafiyet doğurmuş olabilir. Artık gerçeklere, asli sorumluluklarımıza dönme zamanıdır. Antalya’mızın sorunlarına iş ve hizmet üretme zamanıdır. Eğer ilaçlamayı Büyükşehir belediyemiz yapamayacaksa şayet benim teklifim şu olacak; Eskiden çocukluğumuzda cibindirikler olurdu, onların altında yatardı insanlarımız. Büyükşehir belediyemiz her eve birer ikişer cibinlik dağıtsın. Hem böylelikle insanlarımızı sineğin yemesine engel oluruz hem de esnafımız kazanır diye düşünüyorum.”

KOCAGÖZ’DEN ANLIK AÇIKLAMA 

AK Partililerin sivrisinek çıkışına CHP’li Başkanvekili Mesut Kocagöz’den geldi. Kocagöz, “Sinek bizi de yiyor. Bir tek AK Partili arkadaşları yemiyor. Herkesi yiyor. Sinek adaletli. Ama şimdi bununla alakalı ne yapalım. Bunlar için ne yaptınız diye sorduğunuzda, 1451 kişi, 184 araç ve 79 daha takviye ediliyor. Bunlarla mücadele var fakat niye olmuyor, 'Larva döneminde mi çalışmadınız' diye sizin adınıza sordum. Çevre daire başkanımız dedi ki, 'Yağmur suyunda yetişen yeni bir tür çıktı.' Sağlık Bakanlığı ve üniversitede şu an bununla ilgili çalışma yapılıyor" dedi.

MECLİSİN ESPRİSİ OLDU

Kocagöz’ün esprili ve hazır cevabı üzerine meclis salonunda gülüşmeler olurken, günün esprisi “Bu kez sivrisinek yerine Kocagöz ısırdı” oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.