Bu projeden vazgeçin

EKONOMİ 23.12.2023 - 18:40, Güncelleme: 23.12.2023 - 18:55
 

Bu projeden vazgeçin

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya'nın Kaş ve Demre ilçeleri sınırları içerisinde hazırlanan 74 kilometre uzunluğundaki yol projesinin 26.75 hektarlık orman arazisinden geçirileceği ve 2 bin 470 ağacın kesileceğini belirterek, "Bu projeden vazgeçin" çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Antalya'nın Demre ve Kaş ilçeleri sınırları içerisinde toplam 74 kilometrelik yol projesi için hazırlanan proje tanıtım dosyasında, projenin hatalı olduğu güzergâh boyunca 26,75 hektarlık orman arazisinden geçileceği ve her bir hektarda 2470 adet ağaç bulunduğu, kesilecek toplam ağaç sayısının 66 bin 73 adet olduğu ile ilgili basında çıkan iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı. KAŞ-KALKAN-DEMRE - BEYMELEK ÇEVRE YOLU KRİZİ BÜYÜMEKTEDİR. Av. Cavit ARI açıklamasında; “İsmi çevre batı ilçeleri bölünmüş yol projesi olarak geçen Kaş-Kalkan-Demre - Beymelek çevre yolu projesi hatalıdır, güzergâhı yanlıştır ve pahalı bir maliyet içerisindedir. Daha önce iptal edilen projeden vazgeçilecek diye beklenirken, şimdi yeni güzergâh ile eklenip mesafesi 74 km’ye çıkarılmaktadır. Karara uyma yerine ilaveler yapılan proje haline dönüştü.” dedi.  KÜLTÜREL MİRAS TAHRİP EDİLECEKTİR. 60 BİN ADET AĞAÇ ZARAR GÖRECEKTİR. Av. Cavit ARI; “Bu yol doğal ve kültürel mirası tahrip edecek bir yoldur. Koruma alanlarını tahrip edecek bir yoldur. Otoyol projesi, Orta Likya olarak bilinen zengin doğal kültürel miras alanlarından geçecek. Demre ilçesinde bulunan Kyenai Antik Kenti, Myrai, Sura, Hoyran Antik Kentleri’nin koruma sınırlarından geçtiği ifade edilmektedir. Bölünmüş yolun Finike Bölümü projeden çıkarıldı.  Bir tarafta tarihi öneme sahip alanlara bir taraftan tarım alanlarına ve 60.000 adet ağaca zarar verecektir. Antalya’nın batı ilçelerinde yapılması planlanan yeni bölünmüş yol projesiyle ilgili yürütülen ÇED sürecinde 04 Ocak 2024 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yapılacak toplantının ardından ÇED sürecinde nihai karar aşamasına gelinecektir. Bu projeye ÇED Olumlu raporu kesinlikle verilmemelidir” dedi. YETKİLİLERE SESLENİYORUM; BU PROJEDEN VAZGEÇİN! Av. Cavit ARI; “ Halkımız bu projeye karşıdır. Halkımızın huzurunu bozacak bir yoldur. Yanlış proje, pahalı maliyeti olan bir yoldur. Bu projeden vazgeçilmelidir. Yetkililere sesleniyorum! Halkımız tarihi dokuya ve ilçelerimizin ekonomisini bitirecek bu projeye karşıdır. Bu proje Finike’yi, Kaş’ı ve Demre’yi bitirecek yok edecek bir projedir. Vazgeçilmesini istiyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı. (BASIN BÜLTENİ)
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya'nın Kaş ve Demre ilçeleri sınırları içerisinde hazırlanan 74 kilometre uzunluğundaki yol projesinin 26.75 hektarlık orman arazisinden geçirileceği ve 2 bin 470 ağacın kesileceğini belirterek, "Bu projeden vazgeçin" çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Antalya'nın Demre ve Kaş ilçeleri sınırları içerisinde toplam 74 kilometrelik yol projesi için hazırlanan proje tanıtım dosyasında, projenin hatalı olduğu güzergâh boyunca 26,75 hektarlık orman arazisinden geçileceği ve her bir hektarda 2470 adet ağaç bulunduğu, kesilecek toplam ağaç sayısının 66 bin 73 adet olduğu ile ilgili basında çıkan iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı.

KAŞ-KALKAN-DEMRE - BEYMELEK ÇEVRE YOLU KRİZİ BÜYÜMEKTEDİR.
Av. Cavit ARI açıklamasında; “İsmi çevre batı ilçeleri bölünmüş yol projesi olarak geçen Kaş-Kalkan-Demre - Beymelek çevre yolu projesi hatalıdır, güzergâhı yanlıştır ve pahalı bir maliyet içerisindedir.
Daha önce iptal edilen projeden vazgeçilecek diye beklenirken, şimdi yeni güzergâh ile eklenip mesafesi 74 km’ye çıkarılmaktadır. Karara uyma yerine ilaveler yapılan proje haline dönüştü.” dedi. 

KÜLTÜREL MİRAS TAHRİP EDİLECEKTİR. 60 BİN ADET AĞAÇ ZARAR GÖRECEKTİR.

Av. Cavit ARI; “Bu yol doğal ve kültürel mirası tahrip edecek bir yoldur. Koruma alanlarını tahrip edecek bir yoldur.
Otoyol projesi, Orta Likya olarak bilinen zengin doğal kültürel miras alanlarından geçecek. Demre ilçesinde bulunan Kyenai Antik Kenti, Myrai, Sura, Hoyran Antik Kentleri’nin koruma sınırlarından geçtiği ifade edilmektedir.
Bölünmüş yolun Finike Bölümü projeden çıkarıldı. 
Bir tarafta tarihi öneme sahip alanlara bir taraftan tarım alanlarına ve 60.000 adet ağaca zarar verecektir.
Antalya’nın batı ilçelerinde yapılması planlanan yeni bölünmüş yol projesiyle ilgili yürütülen ÇED sürecinde 04 Ocak 2024 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yapılacak toplantının ardından ÇED sürecinde nihai karar aşamasına gelinecektir. Bu projeye ÇED Olumlu raporu kesinlikle verilmemelidir” dedi.

YETKİLİLERE SESLENİYORUM; BU PROJEDEN VAZGEÇİN!

Av. Cavit ARI; “ Halkımız bu projeye karşıdır. Halkımızın huzurunu bozacak bir yoldur. Yanlış proje, pahalı maliyeti olan bir yoldur.
Bu projeden vazgeçilmelidir.
Yetkililere sesleniyorum!
Halkımız tarihi dokuya ve ilçelerimizin ekonomisini bitirecek bu projeye karşıdır.
Bu proje Finike’yi, Kaş’ı ve Demre’yi bitirecek yok edecek bir projedir.
Vazgeçilmesini istiyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

(BASIN BÜLTENİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.