Bu son olsun!

GÜNDEM 23.08.2019 - 14:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Bu son olsun!

Kırıkkale’de, eski eşi Fedai Baran tarafından bıçaklanan Emine Bulut’un, ölmeden önce olay yerinde çekilen son görüntüsü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı

haberimizvar.net Görüntüde Emine Bulut’un, “Ben ölmek istemiyorum” feryadı ile o an yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F. B.B.’nin “Anne lütfen ölme” diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’dan da yaşanan olayla ilgili tepki paylaşımları yapıldı. BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI Videonun sosyal medyada yayılması üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, E.B'nin eski eşi tarafından öldürülmesine ilişkin olarak sosyal medya ve basın yayın organlarında yer alan görüntü ve haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtilerek şöyle denildi: "18 Ağustos 2019 tarihinde yaşanan ve hepimizi derinden sarsan cinayetin ardından Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz olaya anında müdahil olmuştur.  Saldırıya tanık olan kızımız yakınlarının yanında ve Bakanlığımız psikologlarının gözetimindedir.  Çocuğumuzun ve ailenin durumu olayın yaşandığı andan itibaren ekiplerimizce 7/24 takip edilmektedir. Cinayeti gerçekleştiren kişinin en ağır cezayı alması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz kanalı ile de davaya müdahil olunacaktır. Davaya soruşturma ve kovuşturma aşamasında müdahil olunması için dilekçe verilmiş olup, konu ile ilgili iki Hukuk Müşaviri görevlendirilmiştir." 'DUYARLILIK BEKLEMEKTEYİZ' Görüntülerin paylaşılmamasını da isteyen Bakanlık, "Söz konusu çocuğumuzun ve yakınlarının bu süreçte daha fazla zarar görmemesi için malum görüntülerin sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda paylaşılması kızımızı ve ailesini bir kez daha yaralamaktadır. Bu nedenle, bu görüntülerin paylaşılıp yayılmaması konusunda sorumluluk sahibi vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz. Bakanlık olarak yargı sürecinin ve kızımızın psikolojik ve sosyal durumunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz" açıklamasını yaptı. ANTALYA’DAN TEPKİ YAĞDI Görüntülerin özellikle sosyal medyada hızla yayılmasının ardından tüm Türkiye’den olduğu gibi Antalya’da da birçok isim olaya tepki gösterdi. Emine Bulut’un öldürülmesine ve kadın cinayetlerine dikkat çeken paylaşımlarda artık bu tarz olayların yaşanmaması temennisinde bulunuldu.  
Kırıkkale’de, eski eşi Fedai Baran tarafından bıçaklanan Emine Bulut’un, ölmeden önce olay yerinde çekilen son görüntüsü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı

haberimizvar.net Görüntüde Emine Bulut’un, “Ben ölmek istemiyorum” feryadı ile o an yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F. B.B.’nin “Anne lütfen ölme” diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’dan da yaşanan olayla ilgili tepki paylaşımları yapıldı.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Videonun sosyal medyada yayılması üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, E.B'nin eski eşi tarafından öldürülmesine ilişkin olarak sosyal medya ve basın yayın organlarında yer alan görüntü ve haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtilerek şöyle denildi: "18 Ağustos 2019 tarihinde yaşanan ve hepimizi derinden sarsan cinayetin ardından Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz olaya anında müdahil olmuştur.  Saldırıya tanık olan kızımız yakınlarının yanında ve Bakanlığımız psikologlarının gözetimindedir.  Çocuğumuzun ve ailenin durumu olayın yaşandığı andan itibaren ekiplerimizce 7/24 takip edilmektedir. Cinayeti gerçekleştiren kişinin en ağır cezayı alması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz kanalı ile de davaya müdahil olunacaktır. Davaya soruşturma ve kovuşturma aşamasında müdahil olunması için dilekçe verilmiş olup, konu ile ilgili iki Hukuk Müşaviri görevlendirilmiştir."

'DUYARLILIK BEKLEMEKTEYİZ'

Görüntülerin paylaşılmamasını da isteyen Bakanlık, "Söz konusu çocuğumuzun ve yakınlarının bu süreçte daha fazla zarar görmemesi için malum görüntülerin sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda paylaşılması kızımızı ve ailesini bir kez daha yaralamaktadır. Bu nedenle, bu görüntülerin paylaşılıp yayılmaması konusunda sorumluluk sahibi vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz. Bakanlık olarak yargı sürecinin ve kızımızın psikolojik ve sosyal durumunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz" açıklamasını yaptı.

ANTALYA’DAN TEPKİ YAĞDI

Görüntülerin özellikle sosyal medyada hızla yayılmasının ardından tüm Türkiye’den olduğu gibi Antalya’da da birçok isim olaya tepki gösterdi. Emine Bulut’un öldürülmesine ve kadın cinayetlerine dikkat çeken paylaşımlarda artık bu tarz olayların yaşanmaması temennisinde bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.