Bu teklif pazarlık konusu bile olamaz

GÜNDEM 12.08.2021 - 16:11, Güncelleme: 12.08.2021 - 16:11
 

Bu teklif pazarlık konusu bile olamaz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin teklifine tepki gösterdi ve bu teklifin pazarlık konusu bile olamayacak kadar düşük olduğunu belirtti.

haberimizvar.net-Hükümetin memurlar için teklif ettiği 5+6 zam teklifine Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’ndan (KESK) tepki geldi. KESK’ten yapılan açıklamada, “Hükümet 2022 yılı ilk altı ayı için %5 +enflasyon farkı, ikinci altı ay için %6+enflasyon farkı, 2023 yılı için %6+6 ve enflasyon farkı teklif etti, bu teklif kabul edilemez. Gerçek enflasyonun %45'leri bulduğu bir dönemde bu teklif pazarlık konusu dahi olamaz" denildi.  İŞ BIRAKMA EYLEMİ Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Hükümetin kamu emekçisine teklifinden Sadaka zammı çıktı. Hükümet bu teklifi ile memur ve memur emeklileri ile dalga geçmektedir. Kendi maaşlarına astronomik artış yapan devlet ve hükümet yetkilileri çifte maaş alırken bu teklifi ilan ederken yüzleri kızarması lazım gelir. Ama pişkinlik ve yüzsüzlük örneği bu teklife karşı iş bırakma ile cevap vermeliyiz. Hükümetin anlayacağı dilden cevap vermeliyiz. Memur Sen ve Kamu Sen ve Birleşik Kamu İş sendikalarına ortak hareket için çağrıda bulunuyoruz. Yoksa hepimiz bu suça ortak olmak gibi bir ayıba imza atmış oluruz”
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin teklifine tepki gösterdi ve bu teklifin pazarlık konusu bile olamayacak kadar düşük olduğunu belirtti.

haberimizvar.net-Hükümetin memurlar için teklif ettiği 5+6 zam teklifine Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’ndan (KESK) tepki geldi. KESK’ten yapılan açıklamada, “Hükümet 2022 yılı ilk altı ayı için %5 +enflasyon farkı, ikinci altı ay için %6+enflasyon farkı, 2023 yılı için %6+6 ve enflasyon farkı teklif etti, bu teklif kabul edilemez. Gerçek enflasyonun %45'leri bulduğu bir dönemde bu teklif pazarlık konusu dahi olamaz" denildi.

 İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Hükümetin kamu emekçisine teklifinden Sadaka zammı çıktı. Hükümet bu teklifi ile memur ve memur emeklileri ile dalga geçmektedir. Kendi maaşlarına astronomik artış yapan devlet ve hükümet yetkilileri çifte maaş alırken bu teklifi ilan ederken yüzleri kızarması lazım gelir. Ama pişkinlik ve yüzsüzlük örneği bu teklife karşı iş bırakma ile cevap vermeliyiz. Hükümetin anlayacağı dilden cevap vermeliyiz. Memur Sen ve Kamu Sen ve Birleşik Kamu İş sendikalarına ortak hareket için çağrıda bulunuyoruz. Yoksa hepimiz bu suça ortak olmak gibi bir ayıba imza atmış oluruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.