Bu yanlışa düşmeyin !

SAĞLIK (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.09.2023 - 17:19, Güncelleme: 29.09.2023 - 17:19
 

Bu yanlışa düşmeyin !

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Arif Yılmaz, merdiven altı estetik uygulamalarına karşı uyarılarda bulundu. Yetkisiz kişilerce yapılan estetik uygulamaları nedeniyle hastaneye yatışların arttığını söyleyen Op. Dr. Yılmaz, “Dolgu ve Botulinum Toksin gibi ameliyat gerektirmeyen uygulamaların, güvenilir ortamlarda yapılması gerekiyor. Estetik Cerrahi ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilerin yaptığı işlemler, birçok tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Birçok sağlık sorunlarının, geri dönülmez problemlerin yaşanmasına neden oluyorlar" ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- OFM Antalya Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Arif Yılmaz, kısa süreli, ameliyat gerektirmeyen estetik uygulamalara son dönemlerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, bu nedenle 'merdiven altı' diye tabir edilen yetkisiz işlemlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Op. Dr. Arif Yılmaz, “Sosyal medyanın hayatımızda kapladığı yerin büyümesiyle estetik algılarımız çok değişti. Cinsiyet fark etmeksizin insanların kendilerine bakım için ayırdıkları vakit giderek artıyor. Dolgu ve Botulinum Toksin uygulamaları klinik ortamlarda yapılabildiğinden, kısa sürede etki gösterdiğinden, ameliyat gerektirmediğinden dolayı bu uygulamalara gösterilen ilgi çok artmış durumda. Bu artış da beraberinde sahte dolgu ve toksin uygulamaları ve merdiven altı diye tabir edebileceğimiz sağlık sektörü ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilerin yaptığı işlemleri ve tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu uygulamalar maalesef sağlık sorunlarını etrafa saçıyorlar" ifadelerini kullandı.  SAHTE UYGULAMALAR NEDENİYLE HASTANEYE YATIŞLAR OLMAYA BAŞLADI Sahte toksin ve kalitesiz dolgu uygulamaları sonrasında mağdur olmuş kişilere sık rastladıklarının altını çizen Op.Dr. Yılmaz; “Dolgu ve Botulinum Toksin uygulamaları, yetkin ellerde yapıldığı zaman sonuçların yüz güldürücü olduğu uygulamalardır. Maalesef sahte toksin ve kalitesiz dolgu uygulamaları sonrasında mağdur olmuş kişilere sık rastlamaktayız. İlaç içeriğinin belli olmaması ciddi alerjik reaksiyonlara, enfeksiyonlara, doku çürümelerine, körlüğe hatta bazen hayatı tehdit eden sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Özellikle sahte toksin uygulamaları sonrasında hastane yatışlarının olduğunu görmekteyiz. Merdiven altı uygulamalarda yetkisi olmayan belki de sağlık sektöründen çok uzak bir mesleğe sahip kişiler anlamsız uygulamalar yapmaktadırlar. Bu uygulamalar istenmeyen sonuçlara bazen de düzeltilmesi çok zor deformasyonlara sebep olabilmektedirler. Bu tarz legal olmayan uygulamaların yapıldığı yerlerde hijyen standartlarına uyulmadığı için enfeksiyon kapma ihtimali de çok yüksektir" diye konuştu.  UZAK DURUN, SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN Op. Dr. Arif Yılmaz, “Estetik bir uygulama yaptırmadan önce mutlaka uygulamayı yapacak kişinin doktor olduğundan emin olun. Uygulama yapılacak yerin tıbbi standartlara uygun olup olmadığını Sağlık Bakanlığı ve sağlık müdürlüğü onayı olup olmadığını gözden geçirin. Size uygulanacak ürünün özellikle Sağlık Bakanlığı sertifikasyonunun olduğuna, orijinal ürün olduğuna emin olunuz. Gerekirse kutu içeriğini sorgulayınız. Uygulama öncesi muayene esnasında size yapılacak işlemden beklentilerinizi, risklerini sonuçlarını sorgulayın. Detaylı bilgilendirme açısından aklınızda soru işareti kalmamasına dikkat edin. Özellikle artan döviz kuru ve yurtdışından temin edilen ilaçlar nedeniyle maliyet uygunluğunu düşünüp merdiven altında uygulama yaptırmayın, sağlığınızdan olmayın" diye konuştu.  
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Arif Yılmaz, merdiven altı estetik uygulamalarına karşı uyarılarda bulundu. Yetkisiz kişilerce yapılan estetik uygulamaları nedeniyle hastaneye yatışların arttığını söyleyen Op. Dr. Yılmaz, “Dolgu ve Botulinum Toksin gibi ameliyat gerektirmeyen uygulamaların, güvenilir ortamlarda yapılması gerekiyor. Estetik Cerrahi ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilerin yaptığı işlemler, birçok tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Birçok sağlık sorunlarının, geri dönülmez problemlerin yaşanmasına neden oluyorlar" ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- OFM Antalya Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Arif Yılmaz, kısa süreli, ameliyat gerektirmeyen estetik uygulamalara son dönemlerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, bu nedenle 'merdiven altı' diye tabir edilen yetkisiz işlemlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Op. Dr. Arif Yılmaz, “Sosyal medyanın hayatımızda kapladığı yerin büyümesiyle estetik algılarımız çok değişti. Cinsiyet fark etmeksizin insanların kendilerine bakım için ayırdıkları vakit giderek artıyor. Dolgu ve Botulinum Toksin uygulamaları klinik ortamlarda yapılabildiğinden, kısa sürede etki gösterdiğinden, ameliyat gerektirmediğinden dolayı bu uygulamalara gösterilen ilgi çok artmış durumda. Bu artış da beraberinde sahte dolgu ve toksin uygulamaları ve merdiven altı diye tabir edebileceğimiz sağlık sektörü ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilerin yaptığı işlemleri ve tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu uygulamalar maalesef sağlık sorunlarını etrafa saçıyorlar" ifadelerini kullandı. 

SAHTE UYGULAMALAR NEDENİYLE HASTANEYE YATIŞLAR OLMAYA BAŞLADI

Sahte toksin ve kalitesiz dolgu uygulamaları sonrasında mağdur olmuş kişilere sık rastladıklarının altını çizen Op.Dr. Yılmaz; “ Dolgu ve Botulinum Toksin uygulamaları, yetkin ellerde yapıldığı zaman sonuçların yüz güldürücü olduğu uygulamalardır. Maalesef sahte toksin ve kalitesiz dolgu uygulamaları sonrasında mağdur olmuş kişilere sık rastlamaktayız. İlaç içeriğinin belli olmaması ciddi alerjik reaksiyonlara, enfeksiyonlara, doku çürümelerine, körlüğe hatta bazen hayatı tehdit eden sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Özellikle sahte toksin uygulamaları sonrasında hastane yatışlarının olduğunu görmekteyiz. Merdiven altı uygulamalarda yetkisi olmayan belki de sağlık sektöründen çok uzak bir mesleğe sahip kişiler anlamsız uygulamalar yapmaktadırlar. Bu uygulamalar istenmeyen sonuçlara bazen de düzeltilmesi çok zor deformasyonlara sebep olabilmektedirler. Bu tarz legal olmayan uygulamaların yapıldığı yerlerde hijyen standartlarına uyulmadığı için enfeksiyon kapma ihtimali de çok yüksektir" diye konuştu. 

UZAK DURUN, SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Op. Dr. Arif Yılmaz, “ Estetik bir uygulama yaptırmadan önce mutlaka uygulamayı yapacak kişinin doktor olduğundan emin olun. Uygulama yapılacak yerin tıbbi standartlara uygun olup olmadığını Sağlık Bakanlığı ve sağlık müdürlüğü onayı olup olmadığını gözden geçirin. Size uygulanacak ürünün özellikle Sağlık Bakanlığı sertifikasyonunun olduğuna, orijinal ürün olduğuna emin olunuz. Gerekirse kutu içeriğini sorgulayınız. Uygulama öncesi muayene esnasında size yapılacak işlemden beklentilerinizi, risklerini sonuçlarını sorgulayın. Detaylı bilgilendirme açısından aklınızda soru işareti kalmamasına dikkat edin. Özellikle artan döviz kuru ve yurtdışından temin edilen ilaçlar nedeniyle maliyet uygunluğunu düşünüp merdiven altında uygulama yaptırmayın, sağlığınızdan olmayın" diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.