Bugün vicdanını dinlemiyor olabilirsin, ya yarın?

GÜNDEM 14.10.2022 - 15:31, Güncelleme: 14.10.2022 - 15:31
 

Bugün vicdanını dinlemiyor olabilirsin, ya yarın?

İktidarın yandaşıyım deyip, kendinizi çok rahat hissedebilirsiniz. Demokrasi ve insan hakları denilen evrensel kurallar sizi bugün için hiç ilgilendirmiyor olabilir.

Bunca haksızlığa karşı, çıkarınız gereği vicdanınız harekete geçmiyor olabilir. Bizi, size, sizi bize karşı oy uğruna kışkırtıp, düşmanlaştırmış olabilirler, bu düşmanlık siz gibi düşünmeyen bizlere zulüm sizlere ise refah ve mutluluk verebilir. Hatta hamasi nutukların etkisiyle bizlerin beğenmiyorsak bu ülkeden çekip gitmemizi bile istiyor olabilirsiniz. Daha da ileri gidenleriniz bizlerin tek adam iradesine karşı çıkmamızdan dolayı cezalandırılmamız gerektiğine bile inanıyor olabilirsiniz bugünkü vicdansız yapınızla. Her seçimi kazanmanın şımarıklığı, fütursuzca davranmanıza, her istediğinizi yapmanıza ve söylemenize gerekçede olabilir. Unutma ki; Ben kapı komşunum, işin çıktığında çocuğunu emanet ettiğin, çocuklarımız aynı okula gidiyor, sınırda beraber nöbet tutuyorlar, her şehit haberinde beraber üzülüyoruz sizden bir farkımız yok. Hayat şartları sizi nasıl zorluyorsa, bizi de aynı şekilde zorluyor. Hepimiz evimize ekmek, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için çabalıyoruz. Seni benden, beni senden üstün ve farklı kılan bir sebep yok. Tek farkımız siyasi düşüncemiz, bu bizi düşman etmeye yeter bir sebep olabilir mi? Ülkede onca haksızlık, zulüm yaşanıyor biz buna karşı çıkarken sen siyasi düşüncenden dolayı bunları daha ne kadar görmezden geleceksin? Ülkemizi bize kazandıran Atamıza sövüyorlar, bizler, sizler geçim sıkıntısı yaşarken en tepedekiler üçer, beşer maaş alıp keyif sürüyorlar. Üniversite imtihanlarının soruları çalınıp birilerine veriliyor, hepimizin parası olan milli gelirden birilerine kepçeyle verilirken sana bana kaşıkla vermeyi bile lüks görüyorlar. Birçok yalanları ortaya çıkmasın diye basına sansür üstüne sansür uyguluyorlar, biraz gözünü, kulağını açıp dinlesen sende göreceksin haksızlığı, yolsuzluğu ama kapatmışsın her yerini aklınca keyif sürüyorsun bizi yendiniz diye. Oysa yenilen sadece biz değiliz, sensin, senin çocukların onların geleceği. Ne zaman açacaksın gözünü, ne zaman vicdanını harekete geçireceksin? Bak uyananlar, gözünü açanlar birer birer terk ediyor, haksızlığa isyan ediyorlar. Vicdanı olan hiçbir insan sonsuza kadar bunca yanlışa sahip çıkmaz, çıkmamalı. ÜLKE ELDEN GİTMEDEN Çok iddialı bir söz ama evet ülke elden gitmeden birazda vicdanının sesini dinle, bırak pis, bölücü hamasi nutuklarla gevşemeyi. Bu ülke hepimizin kendini düşünmüyorsan bile çocuklarını düşün, onların geleceğini düşün. İzlettirdikleri yandaş kanallarda her gün size yalanlar söylüyorlar. Bak kardeşim ne Avrupa bizi kıskanıyor, ne de biz onlardan iyiyiz. Bütün kötü sıralamalarda ilk başlarda, iyi sıralamalarda son başlardayız. Vicdan tanrının tatlı fısıltısıdır, kimseye inanma vicdanının sana emrettiği yap yeter.
İktidarın yandaşıyım deyip, kendinizi çok rahat hissedebilirsiniz. Demokrasi ve insan hakları denilen evrensel kurallar sizi bugün için hiç ilgilendirmiyor olabilir.

Bunca haksızlığa karşı, çıkarınız gereği vicdanınız harekete geçmiyor olabilir.

Bizi, size, sizi bize karşı oy uğruna kışkırtıp, düşmanlaştırmış olabilirler, bu düşmanlık siz gibi düşünmeyen bizlere zulüm sizlere ise refah ve mutluluk verebilir.

Hatta hamasi nutukların etkisiyle bizlerin beğenmiyorsak bu ülkeden çekip gitmemizi bile istiyor olabilirsiniz.

Daha da ileri gidenleriniz bizlerin tek adam iradesine karşı çıkmamızdan dolayı cezalandırılmamız gerektiğine bile inanıyor olabilirsiniz bugünkü vicdansız yapınızla.

Her seçimi kazanmanın şımarıklığı, fütursuzca davranmanıza, her istediğinizi yapmanıza ve söylemenize gerekçede olabilir.

Unutma ki; Ben kapı komşunum, işin çıktığında çocuğunu emanet ettiğin, çocuklarımız aynı okula gidiyor, sınırda beraber nöbet tutuyorlar, her şehit haberinde beraber üzülüyoruz sizden bir farkımız yok.

Hayat şartları sizi nasıl zorluyorsa, bizi de aynı şekilde zorluyor.

Hepimiz evimize ekmek, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için çabalıyoruz.

Seni benden, beni senden üstün ve farklı kılan bir sebep yok.

Tek farkımız siyasi düşüncemiz, bu bizi düşman etmeye yeter bir sebep olabilir mi?

Ülkede onca haksızlık, zulüm yaşanıyor biz buna karşı çıkarken sen siyasi düşüncenden dolayı bunları daha ne kadar görmezden geleceksin?

Ülkemizi bize kazandıran Atamıza sövüyorlar, bizler, sizler geçim sıkıntısı yaşarken en tepedekiler üçer, beşer maaş alıp keyif sürüyorlar.

Üniversite imtihanlarının soruları çalınıp birilerine veriliyor, hepimizin parası olan milli gelirden birilerine kepçeyle verilirken sana bana kaşıkla vermeyi bile lüks görüyorlar.

Birçok yalanları ortaya çıkmasın diye basına sansür üstüne sansür uyguluyorlar, biraz gözünü, kulağını açıp dinlesen sende göreceksin haksızlığı, yolsuzluğu ama kapatmışsın her yerini aklınca keyif sürüyorsun bizi yendiniz diye.

Oysa yenilen sadece biz değiliz, sensin, senin çocukların onların geleceği.

Ne zaman açacaksın gözünü, ne zaman vicdanını harekete geçireceksin?

Bak uyananlar, gözünü açanlar birer birer terk ediyor, haksızlığa isyan ediyorlar.

Vicdanı olan hiçbir insan sonsuza kadar bunca yanlışa sahip çıkmaz, çıkmamalı.

ÜLKE ELDEN GİTMEDEN

Çok iddialı bir söz ama evet ülke elden gitmeden birazda vicdanının sesini dinle, bırak pis, bölücü hamasi nutuklarla gevşemeyi.

Bu ülke hepimizin kendini düşünmüyorsan bile çocuklarını düşün, onların geleceğini düşün.

İzlettirdikleri yandaş kanallarda her gün size yalanlar söylüyorlar.

Bak kardeşim ne Avrupa bizi kıskanıyor, ne de biz onlardan iyiyiz.

Bütün kötü sıralamalarda ilk başlarda, iyi sıralamalarda son başlardayız.

Vicdan tanrının tatlı fısıltısıdır, kimseye inanma vicdanının sana emrettiği yap yeter.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.