Bülent Arınç istifa etti

GÜNDEM 24.11.2020 - 17:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Bülent Arınç istifa etti

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin tepkileri sonrasında istifa ettiğini açıkladı

haberimizvar.net- Geçen hafta Habertürk TV’deki programda konuşan Bülent Arınç, tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu iş insanı Osman Kavala için “tahliye edilmeleri lazım” açıklamasını yaptı. Arınç'ın bu sözleri hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisine neden oldu. Eleştiriler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bülent Arınç, YİK üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi tartışmasına ilişkin “Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz" diyerek Arınç'ı eleştirmişti. Bülent Arınç açıklamasında, “tartışma öylesine yanlış yere götürüldü ki, beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletlerine gitti” sözleri ise, "Erdoğan'a yanıt" olarak yorumlandı. KARŞILIKLI HELALLEŞTİK  “Türkiye’nin yargı, ekonomi ve başka alanlarda reformlara duyduğu ihtiyaç aşikardır” ifadelerini tekrar eden Bülent Arınç, “Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım” dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç'ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. İşte Bülent Arınç'ın açıklaması:
Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin tepkileri sonrasında istifa ettiğini açıkladı

haberimizvar.net- Geçen hafta Habertürk TV’deki programda konuşan Bülent Arınç, tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu iş insanı Osman Kavala için “tahliye edilmeleri lazım” açıklamasını yaptı. Arınç'ın bu sözleri hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisine neden oldu. Eleştiriler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bülent Arınç, YİK üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi tartışmasına ilişkin “Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz" diyerek Arınç'ı eleştirmişti. Bülent Arınç açıklamasında, “tartışma öylesine yanlış yere götürüldü ki, beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletlerine gitti” sözleri ise, "Erdoğan'a yanıt" olarak yorumlandı.
KARŞILIKLI HELALLEŞTİK 
“Türkiye’nin yargı, ekonomi ve başka alanlarda reformlara duyduğu ihtiyaç aşikardır” ifadelerini tekrar eden Bülent Arınç, “Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım” dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç'ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

İşte Bülent Arınç'ın açıklaması:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.