Bunlar denize karışacaktı

YEREL 21.04.2021 - 11:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 11:49
 

Bunlar denize karışacaktı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Karabucak deresi üzerine kurulan 'Atık tutucu sistem', iki ay içinde 4.5 ton atığı denize ulaşmadan yakaladı.

haberimizvar.net- Doğa Koruma Merkezi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Coca-Cola Vakfı desteğiyle ve Kemer Belediyesi iş birliğinde yürütülen Temiz Akdeniz Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında Karabucak deresi üzerine kurulan atık tutucu sistem, tonlarca çöpü tutarak denizin kirlenmesini engelledi. Yağışlarla birlikte dağlardan ve su yolu üzerinde toplanan çöplerin denize ulaşmasını engelleyen sistem, çalışma prensibiyle tam not aldı. Sağanak yağışlarla birlikte kurumuş nehir yatakları üzerinde biriken farklı çöp yığınlarını denize taşıyan su yolunun sonunda çöpleri toplayan atık tutucu sistemi, 4.5 ton çöpün denize ulaşmasını engelledi. Ağaç parçaları dışında plastik şişe, ambalaj atıkları ve pek çok farklı materyalin göze çarptığı çöpler, belediye çalışanları tarafından toplanarak çöp kamyonlarına yüklendi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, atık tutucu sistemin deniz ve çevre dostu bir proje olduğunun, biriken çöpleri gördükten sonra anlaşıldığını söyledi. Atasoy, su yollarının denizle buluştuğu noktalara bu çalışmanın yapılmasının deniz ve çevre temizliği için önemli bir ayrıntı olacağını vurguladı.
Antalya'nın Kemer ilçesindeki Karabucak deresi üzerine kurulan 'Atık tutucu sistem', iki ay içinde 4.5 ton atığı denize ulaşmadan yakaladı.

haberimizvar.net- Doğa Koruma Merkezi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Coca-Cola Vakfı desteğiyle ve Kemer Belediyesi iş birliğinde yürütülen Temiz Ak deniz Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında Karabucak deresi üzerine kurulan atık tutucu sistem, tonlarca çöpü tutarak denizin kirlenmesini engelledi.

Yağışlarla birlikte dağlardan ve su yolu üzerinde toplanan çöplerin denize ulaşmasını engelleyen sistem, çalışma prensibiyle tam not aldı. Sağanak yağışlarla birlikte kurumuş nehir yatakları üzerinde biriken farklı çöp yığınlarını denize taşıyan su yolunun sonunda çöpleri toplayan atık tutucu sistemi, 4.5 ton çöpün denize ulaşmasını engelledi. Ağaç parçaları dışında plastik şişe, ambalaj atıkları ve pek çok farklı materyalin göze çarptığı çöpler, belediye çalışanları tarafından toplanarak çöp kamyonlarına yüklendi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, atık tutucu sistemin deniz ve çevre dostu bir proje olduğunun, biriken çöpleri gördükten sonra anlaşıldığını söyledi. Atasoy, su yollarının denizle buluştuğu noktalara bu çalışmanın yapılmasının deniz ve çevre temizliği için önemli bir ayrıntı olacağını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.