Bunu yapanlar yandı!

GÜNDEM 27.02.2024 - 13:50, Güncelleme: 27.02.2024 - 13:50
 

Bunu yapanlar yandı!

Yargıtay, emsal bir karara imza atarak işe gitmemek için photoshopla sahte rapor düzenleyen acil tıp teknisyenine yerel mahkemece verilen 2 yıl 1 ay cezayı onayladı.

haberimizvar.net- Yargıtay 11. Dairesi, tüm çalışanları yakından ilgilendiren emsal bir karara imza atarak, işe gitmemek için sahte rapor düzenleyen teknisyene yerel mahkeme tarafından verilen 2 yıl 1 ay cezayı onayladı. Yargıtay, kararın gerekçesini eylemin gerçekleştirildiğinin sabit olduğunu, sahte raporu düzenleyen kişinin 'Resmi belgede sahtecilik' suçunu işlediğini vurguladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kırıkkale'de acil tıp teknisyeni olarak görev yapan kişi, ameliyat sonrasında kendisine düzenlenen 30 gün istirahat raporunun ardından işe gitmemek için belge üzerinde photoshop programını kullanarak tarih değişikliği yaptı ve 20 günlük sahte rapor oluşturdu. Daha sonra da muayenesi sonrasında verilen 1 günlük raporun ardından 6 günlük sahte rapor, bir özel hastaneden aldığı 10 günlük raporu yine photoshop programını kullanarak, 20 günlük yeni bir rapor düzenledi. Düzenlediği sahte raporları çalıştığı kuruma sunan teknisyen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yerel mahkeme de resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına hükmetti.
Yargıtay, emsal bir karara imza atarak işe gitmemek için photoshopla sahte rapor düzenleyen acil tıp teknisyenine yerel mahkemece verilen 2 yıl 1 ay cezayı onayladı.

haberimizvar.net- Yargıtay 11. Dairesi, tüm çalışanları yakından ilgilendiren emsal bir karara imza atarak, işe gitmemek için sahte rapor düzenleyen teknisyene yerel mahkeme tarafından verilen 2 yıl 1 ay cezayı onayladı. Yargıtay, kararın gerekçesini eylemin gerçekleştirildiğinin sabit olduğunu, sahte raporu düzenleyen kişinin 'Resmi belgede sahtecilik' suçunu işlediğini vurguladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kırıkkale'de acil tıp teknisyeni olarak görev yapan kişi, ameliyat sonrasında kendisine düzenlenen 30 gün istirahat raporunun ardından işe gitmemek için belge üzerinde photoshop programını kullanarak tarih değişikliği yaptı ve 20 günlük sahte rapor oluşturdu.

Daha sonra da muayenesi sonrasında verilen 1 günlük raporun ardından 6 günlük sahte rapor, bir özel hastaneden aldığı 10 günlük raporu yine photoshop programını kullanarak, 20 günlük yeni bir rapor düzenledi. Düzenlediği sahte raporları çalıştığı kuruma sunan teknisyen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yerel mahkeme de resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına hükmetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.