Bunu yapmayan 100 bin TL ödeyecek

GÜNDEM 31.10.2023 - 10:49, Güncelleme: 31.10.2023 - 10:59
 

Bunu yapmayan 100 bin TL ödeyecek

İnternet üzerinden yapılan ev ve otomobil satışlarında 1 Kasım'dan itibaren kimlik doğrulama şartı getiriliyor. Artık E-devlet ve Web Tapu üzerinden kimliğini doğrulatmayanlar satış yapamayacak. Bu durumun tespit edilmesi durumunda 10 bin TL'den 100 bin TL.ye uzanan cezalar alacak.

haberimizvar.net- İnternet üzerinden yapılan ev ve otomobil satışlarına 1 Kasım'dan itibaren yeni düzenleme geliyor. Düzenlemeye göre, internet üzerinden ev ve otomobil satmak isteyenler kimliğini doğrulatmak zorunda. E-devlet ve Web Tapu üzerinden kimliğini doğrulatmadan ev ve otomobil satışı yapamayacak. Kimliğini doğrulatmadan satış ilanı veren ya da satış yapanlar, bu durumun tespit edilmesi halinde 10 bin liradan 100 bin liraya kadar ceza ödemek zorunda kalacaklar. Düzenlemenin internet üzerinden ev ve otomobil satışı yapılan sitelerin büyük bölümünün dolandırıcılar tarafından ele geçirilmesi nedeniyle vatandaşların uğradığı mağduriyetlerin önlenmesi için getirildiği bildiriliyor. 1 Kasım'dan geçerli olacak yeni düzenleme ile sahte ev ve otomobil satış ilanlarının önüne geçilmesi de hedefleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı yönetmelik değişikliği ile sahte hesaplar üzerinden ev ve otomobil satışı ilan verenler, piyasa fiyatlarını yapay olarak artırma girişiminde bulunanlar ciddi cezalarla karşı karşıya kalacak.
İnternet üzerinden yapılan ev ve otomobil satışlarında 1 Kasım'dan itibaren kimlik doğrulama şartı getiriliyor. Artık E-devlet ve Web Tapu üzerinden kimliğini doğrulatmayanlar satış yapamayacak. Bu durumun tespit edilmesi durumunda 10 bin TL'den 100 bin TL.ye uzanan cezalar alacak.

haberimizvar.net- İnternet üzerinden yapılan ev ve otomobil satışlarına 1 Kasım'dan itibaren yeni düzenleme geliyor. Düzenlemeye göre, internet üzerinden ev ve otomobil satmak isteyenler kimliğini doğrulatmak zorunda. E-devlet ve Web Tapu üzerinden kimliğini doğrulatmadan ev ve otomobil satışı yapamayacak.

Kimliğini doğrulatmadan satış ilanı veren ya da satış yapanlar, bu durumun tespit edilmesi halinde 10 bin liradan 100 bin liraya kadar ceza ödemek zorunda kalacaklar. Düzenlemenin internet üzerinden ev ve otomobil satışı yapılan sitelerin büyük bölümünün dolandırıcılar tarafından ele geçirilmesi nedeniyle vatandaşların uğradığı mağduriyetlerin önlenmesi için getirildiği bildiriliyor. 1 Kasım'dan geçerli olacak yeni düzenleme ile sahte ev ve otomobil satış ilanlarının önüne geçilmesi de hedefleniyor.

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı yönetmelik değişikliği ile sahte hesaplar üzerinden ev ve otomobil satışı ilan verenler, piyasa fiyatlarını yapay olarak artırma girişiminde bulunanlar ciddi cezalarla karşı karşıya kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.