‘Bürokratlarını çok seviyorsan evlatlık edin!’

KULİS 12.08.2023 - 16:08, Güncelleme: 12.08.2023 - 17:09
 

‘Bürokratlarını çok seviyorsan evlatlık edin!’

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı devam meclisinde deprem master planıyla ilgili görüşlerini beyan eden MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Başkan Böcek’e “Danışman ordunuz var, bürokrat ordunuz var. Sizin talimatınızla Antalya Deprem Master Planı ölü doğuyor. Mali gücünüz de var, çok seviyorsanız danışman ve bürokratlarınızı evlatlık edinin” dedi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Ağustos ayı devam meclisinde Antalya’nın Deprem Master Planı hazırlığıyla ilgili olarak değerlendirme yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kent Estetiği Daire Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi Şubesi Birim Sorumlusu İnşaat Mühendisi Ecehan Olucak’ın yaptığı çalışmalardan söz ederken, 2. deprem çalıştayının Eylül ayında gerçekleşeceğini kaydetti. Böcek, “Deprem risk analizi çalışmalarını tamamlayamadık. Çünkü ilçe belediyelerinden bilgilendirme yapılmadı. Antalya’da toplam 463.729 yapı varken, ilçe belediyelerden büyükşehire gönderilen 1.960 yapı kaydı var. Akseki, Alanya, Demre, Gazipaşa, Kepez, İbradı ve Serik’ten hiç veri gelmedi.” dedi. SENİRLİ’DEN SERT ÇIKIŞ Mecliste söz alan MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selçuk Senirli, “Grup olarak birçok kez deprem master planıydı, ulaşım master planıydı anlattık anlattık. En sonunda  deprem master planı başlattınız. Ecehan hanım göreve gelmeden önce bir danışman ordunuz var, bir bürokrat ordunuz var. Maalesef…” diye konuşurken Başkan Böcek, “ Onlar altlıklarını oluşturmuşlar” diyerek sözünü kesti. Senirli sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef sizin talimatlarınızla ölü çocuk doğuyor. Onun için Ecehan hanıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bürokratları ve danışmanları çok seviyorsanız mali imkanınızda yeterli zannedersem, hacı nineden epey bir mal var. Üzerinize kaydedip, evlatlık edinebilirsiniz.” Böcek bunun üzerine, “Sağ olsunlar, yol arkadaşlarımdan memnunum” diyerek konuyu kapattı. 2002 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMA NE OLDU? Öte yandan, konuyla ilgili olarak Antalya Deprem Master Planı hazırlık çalışmaları kapsamında 2002 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve dönemin Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel müdürlüğü tarafından onanan 1/5000 ölçekli nazım imar planlarına işlenen deprem master planı ve jeolojik etüt raporlarının değerlendirmeye alınıp, alınmadığı merak konusu oldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı devam meclisinde deprem master planıyla ilgili görüşlerini beyan eden MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Başkan Böcek’e “Danışman ordunuz var, bürokrat ordunuz var. Sizin talimatınızla Antalya Deprem Master Planı ölü doğuyor. Mali gücünüz de var, çok seviyorsanız danışman ve bürokratlarınızı evlatlık edinin” dedi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Ağustos ayı devam meclisinde Antalya’nın Deprem Master Planı hazırlığıyla ilgili olarak değerlendirme yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kent Estetiği Daire Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi Şubesi Birim Sorumlusu İnşaat Mühendisi Ecehan Olucak’ın yaptığı çalışmalardan söz ederken, 2. deprem çalıştayının Eylül ayında gerçekleşeceğini kaydetti. Böcek, “Deprem risk analizi çalışmalarını tamamlayamadık. Çünkü ilçe belediyelerinden bilgilendirme yapılmadı. Antalya’da toplam 463.729 yapı varken, ilçe belediyelerden büyükşehire gönderilen 1.960 yapı kaydı var. Akseki, Alanya, Demre, Gazipaşa, Kepez, İbradı ve Serik’ten hiç veri gelmedi.” dedi.

SENİRLİ’DEN SERT ÇIKIŞ

Mecliste söz alan MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selçuk Senirli, “Grup olarak birçok kez deprem master planıydı, ulaşım master planıydı anlattık anlattık. En sonunda  deprem master planı başlattınız. Ecehan hanım göreve gelmeden önce bir danışman ordunuz var, bir bürokrat ordunuz var. Maalesef…” diye konuşurken Başkan Böcek, “ Onlar altlıklarını oluşturmuşlar” diyerek sözünü kesti.

Senirli sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef sizin talimatlarınızla ölü çocuk doğuyor. Onun için Ecehan hanıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bürokratları ve danışmanları çok seviyorsanız mali imkanınızda yeterli zannedersem, hacı nineden epey bir mal var. Üzerinize kaydedip, evlatlık edinebilirsiniz.”

Böcek bunun üzerine, “Sağ olsunlar, yol arkadaşlarımdan memnunum” diyerek konuyu kapattı.

2002 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMA NE OLDU?

Öte yandan, konuyla ilgili olarak Antalya Deprem Master Planı hazırlık çalışmaları kapsamında 2002 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve dönemin Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel müdürlüğü tarafından onanan 1/5000 ölçekli nazım imar planlarına işlenen deprem master planı ve jeolojik etüt raporlarının değerlendirmeye alınıp, alınmadığı merak konusu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.