Büyüknohutçu çifti anıldı

GÜNDEM 09.05.2023 - 16:42, Güncelleme: 09.05.2023 - 16:51
 

Büyüknohutçu çifti anıldı

Antalya’nın Finike ilçesinde mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti ölümlerinin 6. yılında Muratpaşa Andızlı Mezarlığı’nda anıldı. Finike’de yaşadıkları evde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren çiftin kızı Emine Büyüknohutçu, düzenlenen anma töreninde zanlıların hala bulunamadığını, adalet yerini buluna kadar da bu dava için mücadele edeceklerini belirtti

haberimizvar.net- Antalya’nın Finike ilçesinde mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti ölümlerinin 6. yılında Muratpaşa Andızlı Mezarlığı’nda anıldı. Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun ölümlerinin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen azmettiricilerinin yargılanmadığını söyleyen aile yakınları aydınlatılamayan davayla ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Aile yakınları, çiftin cinayetinden tutuklanan ve tutuklandığı cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Ali Yamuç’un daha önce verdiği ifadesiyle teyzesininkinin uyuşmadığını belirtildi. Jandarmaya verdiği ifadeye dikkat çeken aile yakınları, Yamuç’un tellerden atlayarak içeriye girdiğini ve ateş ettiğini lakin teyzesinden alınan bilgiler doğrultusunda da Yamuç’un ayağında protez olduğu bu nedenden dolayı da yükseklikten atlayamayacağını söylediği aktarıldı. Aile, Yamuç’un Büyüknohutçu çiftinin öldürülmesi için tutulduğunu asil katillerinin de henüz bulunamadığını söyleyerek adalet çağırısında bulundu. “İKTİDARLA HESAPLAŞACAĞIM” Çevreci çiftin kızları Emine Büyüknohutçu, iktidar ile helalleşmeyeceğini hesaplaşacağını belirterek şunları söyledi;” Burada parti propagandası yapmayacağım bugün ama söylenen çok doğru bir cümle var. Ben bu iktidarla helalleşmeyeceğim ben bu iktidarla hesaplaşacağım. Bunlar yargılanacaklar, bu dava çözülecek ve bir daha hiç kimse elini kolunu sallayara fütursuzca sırf maddi çıkarlarına ters düştüğü için herhangi birini öldüremeyecek, bu davanın çözümü bunun için çok önemli” ifadelerini kullandı.   DOSYADA ADİL YARGILANMA YOK Büyüknohutçu cinayetinin dosyasında adil bir yargılanmanın ve hukukun olmadığını söyleyen Emine Büyüknohutçu’nun avukatı Tuncay Koç, “Geçen 6 yılda değişen hiçbir şey olmadı. Dava da hiçbir ilerleme olmadı maalesef bu dava benim 25 yıllık meslek hayatımda duygusal olarak en çok zorlandığım davaydı. Ali Ulvi beyi önceden tanıyordum, verdiği mücadeleyi biliyordum. Davaya soğukkanlı bakabilmek mümkün değildi. Fakat zanlı Ali Yamuç Alanya cezaevine nakil edilip orada intihar ettiği söylendiğinde davaya daha çok müdahil oldum. Yamuç intihar ettiği gün cezaevi müdürüne mektup yazarak ailesine yakın olmak istediğini bu yüzden de Fethiye’deki cezaevine nakil olmak istediğini belirtmiş. Böyle bir mektup yazmış insan aynı gün intihar edebilir mi?” diyerek anma törenindeki insanlara soru yöneltti. Yamuç’un ayrıca müdüre yazdığı mektupta bir taş ocağı sahibinden bahsettiğini aktaran aile avukatı, “Yamuç, savcıya verdiği ikinci ifade de bu ismi tekrar söylemesine rağmen ismin üzerinde durulmadı ve dosya savcı tarafından kapatıldı. Bir avukat olarak söylüyorum ki bu dosya da adil yargılanma hakkı yoktu, hukuk yoktu” ifadelerine yer verdi.    
Antalya’nın Finike ilçesinde mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti ölümlerinin 6. yılında Muratpaşa Andızlı Mezarlığı’nda anıldı. Finike’de yaşadıkları evde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren çiftin kızı Emine Büyüknohutçu, düzenlenen anma töreninde zanlıların hala bulunamadığını, adalet yerini buluna kadar da bu dava için mücadele edeceklerini belirtti

haberimizvar.net- Antalya’nın Finike ilçesinde mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti ölümlerinin 6. yılında Muratpaşa Andızlı Mezarlığı’nda anıldı. Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun ölümlerinin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen azmettiricilerinin yargılanmadığını söyleyen aile yakınları aydınlatılamayan davayla ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Aile yakınları, çiftin cinayetinden tutuklanan ve tutuklandığı cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Ali Yamuç’un daha önce verdiği ifadesiyle teyzesininkinin uyuşmadığını belirtildi. Jandarmaya verdiği ifadeye dikkat çeken aile yakınları, Yamuç’un tellerden atlayarak içeriye girdiğini ve ateş ettiğini lakin teyzesinden alınan bilgiler doğrultusunda da Yamuç’un ayağında protez olduğu bu nedenden dolayı da yükseklikten atlayamayacağını söylediği aktarıldı. Aile, Yamuç’un Büyüknohutçu çiftinin öldürülmesi için tutulduğunu asil katillerinin de henüz bulunamadığını söyleyerek adalet çağırısında bulundu.

“İKTİDARLA HESAPLAŞACAĞIM”

Çevreci çiftin kızları Emine Büyüknohutçu, iktidar ile helalleşmeyeceğini hesaplaşacağını belirterek şunları söyledi;” Burada parti propagandası yapmayacağım bugün ama söylenen çok doğru bir cümle var. Ben bu iktidarla helalleşmeyeceğim ben bu iktidarla hesaplaşacağım. Bunlar yargılanacaklar, bu dava çözülecek ve bir daha hiç kimse elini kolunu sallayara fütursuzca sırf maddi çıkarlarına ters düştüğü için herhangi birini öldüremeyecek, bu davanın çözümü bunun için çok önemli” ifadelerini kullandı.
 
DOSYADA ADİL YARGILANMA YOK
Büyüknohutçu cinayetinin dosyasında adil bir yargılanmanın ve hukukun olmadığını söyleyen Emine Büyüknohutçu’nun avukatı Tuncay Koç, “Geçen 6 yılda değişen hiçbir şey olmadı. Dava da hiçbir ilerleme olmadı maalesef bu dava benim 25 yıllık meslek hayatımda duygusal olarak en çok zorlandığım davaydı. Ali Ulvi beyi önceden tanıyordum, verdiği mücadeleyi biliyordum. Davaya soğukkanlı bakabilmek mümkün değildi. Fakat zanlı Ali Yamuç Alanya cezaevine nakil edilip orada intihar ettiği söylendiğinde davaya daha çok müdahil oldum. Yamuç intihar ettiği gün cezaevi müdürüne mektup yazarak ailesine yakın olmak istediğini bu yüzden de Fethiye’deki cezaevine nakil olmak istediğini belirtmiş. Böyle bir mektup yazmış insan aynı gün intihar edebilir mi?” diyerek anma törenindeki insanlara soru yöneltti. Yamuç’un ayrıca müdüre yazdığı mektupta bir taş ocağı sahibinden bahsettiğini aktaran aile avukatı, “Yamuç, savcıya verdiği ikinci ifade de bu ismi tekrar söylemesine rağmen ismin üzerinde durulmadı ve dosya savcı tarafından kapatıldı. Bir avukat olarak söylüyorum ki bu dosya da adil yargılanma hakkı yoktu, hukuk yoktu” ifadelerine yer verdi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.