Büyükşehir aday listesi açıklandı

SİYASET 26.02.2024 - 14:31, Güncelleme: 26.02.2024 - 14:54
 

Büyükşehir aday listesi açıklandı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere katılacak olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayları geçici listesi yayınlandı. Listeye göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 21'i siyasi parti, 6'sı bağımsız olmak üzere 27 aday yarışacak.

haberimizvar.net- Antalya Valiliği, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel Seçimi öncesinde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimine katılacak siyasi parti adayları ile bağımsız adayların geçici listesini yayınladı. Yayınlanan listede Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 18 siyasi parti adayı ile 6 bağımsız aday yarışacak.    ANTALYA VALİLİĞİ'NDEN DUYURULDU  Antalya Valiliği’nden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili olarak Antalya İl Seçim Kurulu Başkanlığından alınan geçici aday listelerine ilişkin liste aşağıdaki ekte bulunmaktadır. 2972 Sayılı Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanununun 10., 12. ve 13. maddeleri ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 15.01.2024 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe konulan 2024/80 Sayılı Kararının ilgili hükümleri gereği, 27.11.2023 tarih ve 1531 Sayılı Kanun ile kabul edilen Seçim takvimi ile kabul edilerek yürürlüğe konulan Seçim Takviminin Aday Müracaatlarına ilişkin son tarih olarak belirlenen 20 Şubat 2024 (Saat:17.00) günü itibariyle müracaatta bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına ilişkin Antalya İli Seçim Çevresi Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri Geçici Aday Listelerinin ilanıdır. Tüm kamuoyuna ve vatandaşlara duyurulur.” SEÇİM HEYECANI DEVAM EDİYOR Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak olan aday isimlerin seçim çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Peki, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan siyasi parti adayları ile bağımsız adaylar kim? İşte o isimler: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri Geçici Aday Listesi:  AK Parti: Hakan Tütüncü İYİ Parti: Nesrin Ünal Demokratik Sol Parti: Hakan Şaklar Yeniden Refah Partisi: Ümit Özkurt Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi: Kemal Bülbül Zafer Partisi: Oğuz Ersöz Türkiye Komünist Hareketi: Nimet Çakılkaya Bağımsız Türkiye Partisi: Mehmet İlteber Bahadır Cumhuriyet Halk Partisi: Muhittin Böcek Hak ve Özgürlükler Partisi: Sultan Bayram Adalet Birlik Partisi: Ayhan Uzun Demokrat Parti: Hasan Hüseyin Ataşoğlu Türkiye Komunist Partisi: Nazlı Ece Mutlu Emek Partisi: Elif Bilen Taş Hür Dava Partisi Abdul: Baki Özdemir Millet Partisi: Sadettin Gündüz Milli Yol Partisi: İbrahim Özkan Adalet Partisi: Ferhat Çetin Demokrasi ve Atılım Partisi: Kıvanç Çetinkaya Saadet Partisi: Ersan Bilgin Vatan Partisi: Serdar Üsküplü Bağımsız: Ali İhsan Yıldırım Bağımsız: Ali Songül Bağımsız: Osman Turgut Bağımsız: Osman Yıldırım Bağımsız: Seda Kul Bağımsız: Emine Büyüknohutçu
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere katılacak olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayları geçici listesi yayınlandı. Listeye göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 21'i siyasi parti, 6'sı bağımsız olmak üzere 27 aday yarışacak.

haberimizvar.net- Antalya Valiliği, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel Seçimi öncesinde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimine katılacak siyasi parti adayları ile bağımsız adayların geçici listesini yayınladı. Yayınlanan listede Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 18 siyasi parti adayı ile 6 bağımsız aday yarışacak. 

 

ANTALYA VALİLİĞİ'NDEN DUYURULDU
 Antalya Valiliği’nden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili olarak Antalya İl Seçim Kurulu Başkanlığından alınan geçici aday listelerine ilişkin liste aşağıdaki ekte bulunmaktadır. 2972 Sayılı Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanununun 10., 12. ve 13. maddeleri ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 15.01.2024 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe konulan 2024/80 Sayılı Kararının ilgili hükümleri gereği, 27.11.2023 tarih ve 1531 Sayılı Kanun ile kabul edilen Seçim takvimi ile kabul edilerek yürürlüğe konulan Seçim Takviminin Aday Müracaatlarına ilişkin son tarih olarak belirlenen 20 Şubat 2024 (Saat:17.00) günü itibariyle müracaatta bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına ilişkin Antalya İli Seçim Çevresi Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri Geçici Aday Listelerinin ilanıdır. Tüm kamuoyuna ve vatandaşlara duyurulur.”

SEÇİM HEYECANI DEVAM EDİYOR
Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak olan aday isimlerin seçim çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Peki, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan siyasi parti adayları ile bağımsız adaylar kim? İşte o isimler:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri Geçici Aday Listesi: 


AK Parti: Hakan Tütüncü

İYİ Parti: Nesrin Ünal

Demokratik Sol Parti: Hakan Şaklar

Yeniden Refah Partisi: Ümit Özkurt

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi: Kemal Bülbül

Zafer Partisi: Oğuz Ersöz

Türkiye Komünist Hareketi: Nimet Çakılkaya

Bağımsız Türkiye Partisi: Mehmet İlteber Bahadır

Cumhuriyet Halk Partisi: Muhittin Böcek

Hak ve Özgürlükler Partisi: Sultan Bayram

Adalet Birlik Partisi: Ayhan Uzun

Demokrat Parti: Hasan Hüseyin Ataşoğlu

Türkiye Komunist Partisi: Nazlı Ece Mutlu

Emek Partisi: Elif Bilen Taş

Hür Dava Partisi Abdul: Baki Özdemir

Millet Partisi: Sadettin Gündüz

Milli Yol Partisi: İbrahim Özkan

Adalet Partisi: Ferhat Çetin

Demokrasi ve Atılım Partisi: Kıvanç Çetinkaya

Saadet Partisi: Ersan Bilgin

Vatan Partisi: Serdar Üsküplü

Bağımsız: Ali İhsan Yıldırım

Bağımsız: Ali Songül

Bağımsız: Osman Turgut

Bağımsız: Osman Yıldırım

Bağımsız: Seda Kul

Bağımsız: Emine Büyüknohutçu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.