Büyükşehir ceviz ayıklama ve salça makinesi dağıttı

YEREL 07.11.2023 - 11:18, Güncelleme: 07.11.2023 - 11:18
 

Büyükşehir ceviz ayıklama ve salça makinesi dağıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Geyikbayırı Mahallesi’nde çiftçilerin zamandan tasarruf edip hayatlarını kolaylaştırmak için ceviz soyma ve salça makinesi hibe etti.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda ilçelerde yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan vatandaşlara hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla birbirinden faydalı makineler hibe ediliyor. Çalışmalar kapsamında Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı Mahallesi’nde bulunan çiftçilere ceviz ayıklama ve salça makinesi hibe edildi. ZAMANDAN TASARRUF EDİLEBİLECEK Hibe edilen makinelerin üreticilerin hayatlarını kolaylaştıracağını söyleyen Geyikbayırı Mahalle Muhtarı Salih Teker, “Yaylalarda yıllık yaklaşık 15-20 ton ceviz hasadımız oluyor. Vatandaşlarımız bu hasattan elde ettikleri cevizleri elleri ile soyuyordu. Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Ceviz ayıklama makinesini teslim aldık. Ceviz soyma, hamur yoğurma ve salça sıkma makinelerinin gelmesi ile zamandan tasarruf edebileceğiz” diye konuştu. BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR Mahalle sakinlerinden Muhittin Bayık ise hibe edilen ceviz soyma ve sıkma makinelerinin onlar için çok faydalı olacaklarını söyledi. Bayık “Salçalık domateslerimizi başka yerlerde çektirip geliyorduk. Ayrıca cevizleri ellerimiz ile soymak çok zaman kaybettiriyordu. 1 günde sadece 3 çuval ceviz soyabiliyorduk. Ceviz soyma makinesi ile 15-20 çuval cevizi soyma imkanımız olabilecek. Zaman kaybımız azalacak. Hibe edilen makinelerden dolayı Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum” dedi.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Geyikbayırı Mahallesi’nde çiftçilerin zamandan tasarruf edip hayatlarını kolaylaştırmak için ceviz soyma ve salça makinesi hibe etti.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda ilçelerde yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan vatandaşlara hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla birbirinden faydalı makineler hibe ediliyor. Çalışmalar kapsamında Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı Mahallesi’nde bulunan çiftçilere ceviz ayıklama ve salça makinesi hibe edildi.

ZAMANDAN TASARRUF EDİLEBİLECEK

Hibe edilen makinelerin üreticilerin hayatlarını kolaylaştıracağını söyleyen Geyikbayırı Mahalle Muhtarı Salih Teker, “Yaylalarda yıllık yaklaşık 15-20 ton ceviz hasadımız oluyor. Vatandaşlarımız bu hasattan elde ettikleri cevizleri elleri ile soyuyordu. Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Ceviz ayıklama makinesini teslim aldık. Ceviz soyma, hamur yoğurma ve salça sıkma makinelerinin gelmesi ile zamandan tasarruf edebileceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Mahalle sakinlerinden Muhittin Bayık ise hibe edilen ceviz soyma ve sıkma makinelerinin onlar için çok faydalı olacaklarını söyledi. Bayık “Salçalık domateslerimizi başka yerlerde çektirip geliyorduk. Ayrıca cevizleri ellerimiz ile soymak çok zaman kaybettiriyordu. 1 günde sadece 3 çuval ceviz soyabiliyorduk. Ceviz soyma makinesi ile 15-20 çuval cevizi soyma imkanımız olabilecek. Zaman kaybımız azalacak. Hibe edilen makinelerden dolayı Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.