Büyükşehir ‘Kent İçi Ulaşım Yasa Tasarısı’ çalıştayı düzenledi

YEREL 29.04.2023 - 14:05, Güncelleme: 29.04.2023 - 14:05
 

Büyükşehir ‘Kent İçi Ulaşım Yasa Tasarısı’ çalıştayı düzenledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partili 11 Büyükşehir Belediyesi’nin katılımıyla ‘Kent İçi Ulaşım Yasa Tasarısı’ konulu çalıştay düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partili 11 Büyükşehir Belediyesi ve Edirne Belediyesi’nin katılımıyla  düzenlenen çalıştayın üçüncüsü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalıştaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Edirne Belediyesi’nin Ulaşım Planlama Daire Başkanları katıldı.  YOĞUN GÖÇ VE SAVAŞ ANTALYA TRAFİĞİNİ ETKİLEDİ  Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Türkiye’deki tüm şehirlerin ortak sorunun en başında kent içi trafik ve ulaşım geldiğine dikkat çekerek, “Antalya’dan örnek verirsek, son dönemde artan yoğun göç ve yapılaşma ile trafik ve alt yapı sorunlarını beraberinde getiriyor. Antalya’nın 2 milyon 700 bine yaklaşık yerleşik bir nüfusu var. Geçen yıl verilerine göre 13 buçuk milyon yabancı, 10 milyon da yerli ziyaretçi kentimize geldi. Tabi ki kent içi trafik ve alt yapı bu kentin en büyük sorunu olacak. Araç sayısı bakımından da Antalya, Türkiye’nin dördüncü şehri konumunda. TÜİK verilerine göre Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in göreve geldiği 2019 tarihinden bu yana 265 bin araç trafiğe girmiş. Ukrayna-Rusya savaşından sonra kente gelen araçlar buna dahil değil. Ayrıca 200 bin depremzede vatandaşımızı kentimizde ağırlıyoruz. İmar yollarımız belli, yeni yollar açamıyoruz. Pandemi sonrası toplu taşıma kullanımı azaldı. Günde 100 bin vatandaşımız pandemi öncesi döneme göre toplu taşıma kullanmıyor. Bu toplantılarda alacağınız kararlar çok önemli” diye konuştu.  TRAFİK KONTROL MERKEZİ ANLATILDI  Antalya Büyükşehir Belediye Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç’ta, üzerinde çalıştıkları ‘Kent İçi Ulaşım Yasa Tasarısı’nın çok faydalı olacağına inandıklarını söyleyerek, “Çalıştayın 3’üncü toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanları ve Müdürleriyle ortak bir teknik toplantı düzenledik. Trafik, toplu taşıma ve UKOME’yle ilgili mevzuatta bir takım değişiklikler istiyoruz. Çünkü mevzuatta eksiklikler ve çelişen uygulamalar var. Bu toplantıda sistemin alt yapısını teknik anlamda konuşup fikir alışverişi yapacağız. Kent genelinde ulaşımın daha güvenli ve kesintisiz seyretmesi için kurduğumuz Trafik Kontrol Merkezi’ni ve Akıllı Ulaşım Sistemi’ni paydaşlarımıza anlattık. Çok verimli ve yararlı bir toplantı olacağına inanıyorum” dedi.   
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partili 11 Büyükşehir Belediyesi’nin katılımıyla ‘Kent İçi Ulaşım Yasa Tasarısı’ konulu çalıştay düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partili 11 Büyükşehir Belediyesi ve Edirne Belediyesi’nin katılımıyla  düzenlenen çalıştayın üçüncüsü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalıştaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Edirne Belediyesi’nin Ulaşım Planlama Daire Başkanları katıldı. 

YOĞUN GÖÇ VE SAVAŞ ANTALYA TRAFİĞİNİ ETKİLEDİ 
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Türkiye’deki tüm şehirlerin ortak sorunun en başında kent içi trafik ve ulaşım geldiğine dikkat çekerek, “Antalya’dan örnek verirsek, son dönemde artan yoğun göç ve yapılaşma ile trafik ve alt yapı sorunlarını beraberinde getiriyor. Antalya’nın 2 milyon 700 bine yaklaşık yerleşik bir nüfusu var. Geçen yıl verilerine göre 13 buçuk milyon yabancı, 10 milyon da yerli ziyaretçi kentimize geldi. Tabi ki kent içi trafik ve alt yapı bu kentin en büyük sorunu olacak. Araç sayısı bakımından da Antalya, Türkiye’nin dördüncü şehri konumunda. TÜİK verilerine göre Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in göreve geldiği 2019 tarihinden bu yana 265 bin araç trafiğe girmiş. Ukrayna-Rusya savaşından sonra kente gelen araçlar buna dahil değil. Ayrıca 200 bin depremzede vatandaşımızı kentimizde ağırlıyoruz. İmar yollarımız belli, yeni yollar açamıyoruz. Pandemi sonrası toplu taşıma kullanımı azaldı. Günde 100 bin vatandaşımız pandemi öncesi döneme göre toplu taşıma kullanmıyor. Bu toplantılarda alacağınız kararlar çok önemli” diye konuştu. 
TRAFİK KONTROL MERKEZİ ANLATILDI 
Antalya Büyükşehir Belediye Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç’ta, üzerinde çalıştıkları ‘Kent İçi Ulaşım Yasa Tasarısı’nın çok faydalı olacağına inandıklarını söyleyerek, “Çalıştayın 3’üncü toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanları ve Müdürleriyle ortak bir teknik toplantı düzenledik. Trafik, toplu taşıma ve UKOME’yle ilgili mevzuatta bir takım değişiklikler istiyoruz. Çünkü mevzuatta eksiklikler ve çelişen uygulamalar var. Bu toplantıda sistemin alt yapısını teknik anlamda konuşup fikir alışverişi yapacağız. Kent genelinde ulaşımın daha güvenli ve kesintisiz seyretmesi için kurduğumuz Trafik Kontrol Merkezi’ni ve Akıllı Ulaşım Sistemi’ni paydaşlarımıza anlattık. Çok verimli ve yararlı bir toplantı olacağına inanıyorum” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.