Büyükşehir’den 330 öğrencilik yurt

YEREL 24.09.2021 - 16:26, Güncelleme: 24.09.2021 - 16:26
 

Büyükşehir’den 330 öğrencilik yurt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, 330 kişilik öğrenci yurdu açacaklarını duyurdu. Mustafa Akaydın döneminde yapılan, Türel döneminde ise TÜRGEV’e devredilen öğrenci yurdunun ise Danıştay’ın iptal kararına rağmen akıbeti halen meçhul.

haberimizvar.net- Üniversite öğrencilerinin barınma sorununun krize dönüşmesi üzerine harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi 330 kişilik yurt hazırladı. Bir bina ve otelin kiralandığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hızlı bir şekilde yurt haline getirildiğini duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi sokakta bırakamazdık. Gençlerimizin sonuna kadar yanındayız. Üniversitemizin yakınında Kültür Mahallesi’nde 330 kişilik öğrenci yurdumuzu açıyoruz” dedi. TÜRGEV YURDU’NUN AKIBETİ MEÇHUL CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde yaptırılan, AKP’li Menderes Türel döneminde ise Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e devredilen kız öğrenci yurdunun akıbeti ise halen meçhul. Türel döneminde Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 25 yıla kadar tahsis ve protokol yetkisini 5 yıllığına aldığı karar Danıştay tarafından geçen yıl iptal edildi. Danıştay kararının 1 yıldır uygulanmaması konusunda bilgi veren Büyükşehir yöneticileri, protokolün 49 yıllığına yapıldığını ve geri almanın mümkün olmadığını ileri sürdü. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, 330 kişilik öğrenci yurdu açacaklarını duyurdu. Mustafa Akaydın döneminde yapılan, Türel döneminde ise TÜRGEV’e devredilen öğrenci yurdunun ise Danıştay’ın iptal kararına rağmen akıbeti halen meçhul.

haberimizvar.net- Üniversite öğrencilerinin barınma sorununun krize dönüşmesi üzerine harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi 330 kişilik yurt hazırladı. Bir bina ve otelin kiralandığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hızlı bir şekilde yurt haline getirildiğini duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi sokakta bırakamazdık. Gençlerimizin sonuna kadar yanındayız. Üniversitemizin yakınında Kültür Mahallesi’nde 330 kişilik öğrenci yurdumuzu açıyoruz” dedi.

TÜRGEV YURDU’NUN AKIBETİ MEÇHUL

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde yaptırılan, AKP’li Menderes Türel döneminde ise Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e devredilen kız öğrenci yurdunun akıbeti ise halen meçhul. Türel döneminde Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 25 yıla kadar tahsis ve protokol yetkisini 5 yıllığına aldığı karar Danıştay tarafından geçen yıl iptal edildi. Danıştay kararının 1 yıldır uygulanmaması konusunda bilgi veren Büyükşehir yöneticileri, protokolün 49 yıllığına yapıldığını ve geri almanın mümkün olmadığını ileri sürdü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.