Büyükşehir'den 'Deniz' de yeni düzenleme

YEREL 04.04.2024 - 11:52, Güncelleme: 04.04.2024 - 11:52
 

Büyükşehir'den 'Deniz' de yeni düzenleme

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda tartışmalara neden olan 'Deniz Biyolojisi Müzesi' sorununu kuruluş çalışmaları hızla devam eden 'Deniz Müzesi' projesi ile ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Büyükşehir ile Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi arasında imzalanan protokolle Deniz Biyolojisi Müzesi, yeni kurulacak Deniz Müzesi'nin bünyesine alınacak.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi kamuoyunda tartışmalara neden olan ve 1 Nisan günü boşaltılma tebligatı gönderdiği Kaleiçi Yat Limanı'ndaki Deniz Biyolojisi Müzesi sorununu kökünden üzere düğmeye bastı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile 2023 Mart ayında 'Deniz Bilimleri Eğitim ve Araştırma Merkezi olarak değiştirilen ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesine alınan Deniz Biyolojisi Müzesi'nin kuruluş çalışmaları sürdürülen Antalya Deniz Müzesi bünyesine alınması kararlaştırıldı. TAHLİYE NEDENİ İŞLEVİNİ YİTİRMİŞ OLMASI Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Cem Oğuz, Deniz Biyolojisi Müzesi'nin belediye personeli olan Elif Özgür'ün doktora tezi olarak başlatıldığını, müzede Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden satın alınan balıkların sergilendiğini ancak iyi yönetilmediği gibi, balıkların bir bölümünün çürümüş olduğunu, bakımsızlık nedeniyle işlevini yitirdiği için müzenin yönetiminde kalıcı olmak için çabalayan Elif Özgür'ün müzeden ayrılmasını sağlamak amacıyla tahliye tebligatının gönderildiğini söyledi. Oğuz, "Deniz Biyolojisi Müzesi kaldırılmıyor, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile imzaladığımız protokol kapsamında kurulacak olan Antalya Deniz Müzesi'nin bünyesine alınacak" dedi. AKAYDIN DÖNEMİNDE KURULMUŞTU Kamuoyunda tartışma konusu yapılan Deniz Biyolojisi Müzesi 2014 yılında dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından açılmıştı. Aradan geçen 10 yılda müze Elif Özgür tarafından yönetiliyordu. Müzede nesli tehlike altındaki Akdeniz Foku, deniz kaplumbağası, Mako köpekbalığı, Kazıkkuyruk balığı, Domuz Köpekbalığı, Keler balığı, Camgöz köpekbalığı, Kemane balıkları, Mavi yüzgeçli orkinos, Orfoz gibi deniz ürünleri sergileniyordu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda tartışmalara neden olan 'Deniz Biyolojisi Müzesi' sorununu kuruluş çalışmaları hızla devam eden 'Deniz Müzesi' projesi ile ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Büyükşehir ile Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi arasında imzalanan protokolle Deniz Biyolojisi Müzesi, yeni kurulacak Deniz Müzesi'nin bünyesine alınacak.

haberimizvar.net-  Antalya Büyükşehir Belediyesi kamuoyunda tartışmalara neden olan ve 1 Nisan günü boşaltılma tebligatı gönderdiği Kaleiçi Yat Limanı'ndaki Deniz Biyolojisi Müzesi sorununu kökünden üzere düğmeye bastı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile 2023 Mart ayında 'Deniz Bilimleri Eğitim ve Araştırma Merkezi olarak değiştirilen ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesine alınan Deniz Biyolojisi Müzesi'nin kuruluş çalışmaları sürdürülen Antalya Deniz Müzesi bünyesine alınması kararlaştırıldı.

TAHLİYE NEDENİ İŞLEVİNİ YİTİRMİŞ OLMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Cem Oğuz, Deniz Biyolojisi Müzesi'nin belediye personeli olan Elif Özgür'ün doktora tezi olarak başlatıldığını, müzede Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden satın alınan balıkların sergilendiğini ancak iyi yönetilmediği gibi, balıkların bir bölümünün çürümüş olduğunu, bakımsızlık nedeniyle işlevini yitirdiği için müzenin yönetiminde kalıcı olmak için çabalayan Elif Özgür'ün müzeden ayrılmasını sağlamak amacıyla tahliye tebligatının gönderildiğini söyledi. Oğuz, " Deniz Biyolojisi Müzesi kaldırılmıyor, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile imzaladığımız protokol kapsamında kurulacak olan Antalya Deniz Müzesi'nin bünyesine alınacak" dedi.

AKAYDIN DÖNEMİNDE KURULMUŞTU

Kamuoyunda tartışma konusu yapılan Deniz Biyolojisi Müzesi 2014 yılında dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından açılmıştı. Aradan geçen 10 yılda müze Elif Özgür tarafından yönetiliyordu. Müzede nesli tehlike altındaki Akdeniz Foku, deniz kaplumbağası, Mako köpekbalığı, Kazıkkuyruk balığı, Domuz Köpekbalığı, Keler balığı, Camgöz köpekbalığı, Kemane balıkları, Mavi yüzgeçli orkinos, Orfoz gibi deniz ürünleri sergileniyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.