Büyükşehir'den deprem eğitimi

YEREL 17.08.2023 - 14:22, Güncelleme: 17.08.2023 - 14:22
 

Büyükşehir'den deprem eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı kreşlerde, minik öğrencilere deprem eğitimi veriliyor. Eğitimle gelecekte depremlere karşı hazırlıklı ve bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

haberimizvar.net-  17 Ağustos 1999'da Gölcük merkezli depremin yıkıcı etkileri hala hafızalarda tazeliğini korurken, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili doğrudan etkileyen büyük bir depremin yaşanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı kreşlerde minik öğrencilere yönelik anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Ülkemizin geçmişte yaşadığı deprem deneyimlerinden ders alarak, depreme karşı daha dirençli bir toplum yapısı ve farkındalık oluşması amacıyla 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümünde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kreşlerde miniklere “Deprem ile yaşama dair” eğitim verildi. DEPREM İLE YAŞAMA DAİR EĞİTİMİ  Eğitim kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü personeli ile Birleşmiş Milletler'e bağlı INSARAG üyesi olan ve AFAD tarafından akredite edilmiş GEA Sivil Toplum Kuruluşu üyesi uzman pedagojik formasyona sahip eğitmen Selda Kotan kreşte öğrenim gören öğrencilere deprem hakkında anlaşılır bilgiler aktararak miniklere bilinçli bir gelecek oluşturulması için eğitim verdi. Etkinlik ilk olarak Yenigün ve Cam Piramit kreşlerinde başladı. Bu adım, gelecekte depremlere karşı hazırlıklı ve bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlanıyor. BİLİNÇLİ NESİL YETİŞECEK Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü Birim Sorumlusu  Ecehan Olucak bilinçli bir neslin yetişeceğine vurgu yaparak  “Dirençli bir kent yaratabilmemiz için bilinçli bir toplum oluşturmamız gerekiyor. Bilinçli toplumun da en küçük bireylerinden itibaren bu bilinci almaları gerektiği için çocuklarımızın yaş seviyesine uygun olarak bilgilendirme sunumlarımıza başlattık.  Amacımız hem bir farkındalık yaratmak hem de toplumun yapı taşı olan miniklerimizi yaşlarına uygun seviyede bilgilendirmek”  dedi.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı kreşlerde, minik öğrencilere deprem eğitimi veriliyor. Eğitimle gelecekte depremlere karşı hazırlıklı ve bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

haberimizvar.net-  17 Ağustos 1999'da Gölcük merkezli depremin yıkıcı etkileri hala hafızalarda tazeliğini korurken, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili doğrudan etkileyen büyük bir depremin yaşanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı kreşlerde minik öğrencilere yönelik anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Ülkemizin geçmişte yaşadığı deprem deneyimlerinden ders alarak, depreme karşı daha dirençli bir toplum yapısı ve farkındalık oluşması amacıyla 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümünde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kreşlerde miniklere “ Deprem ile yaşama dair” eğitim verildi.

DEPREM İLE YAŞAMA DAİR EĞİTİMİ 

Eğitim kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü personeli ile Birleşmiş Milletler'e bağlı INSARAG üyesi olan ve AFAD tarafından akredite edilmiş GEA Sivil Toplum Kuruluşu üyesi uzman pedagojik formasyona sahip eğitmen Selda Kotan kreşte öğrenim gören öğrencilere deprem hakkında anlaşılır bilgiler aktararak miniklere bilinçli bir gelecek oluşturulması için eğitim verdi. Etkinlik ilk olarak Yenigün ve Cam Piramit kreşlerinde başladı. Bu adım, gelecekte depremlere karşı hazırlıklı ve bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlanıyor.

BİLİNÇLİ NESİL YETİŞECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü Birim Sorumlusu  Ecehan Olucak bilinçli bir neslin yetişeceğine vurgu yaparak  “Dirençli bir kent yaratabilmemiz için bilinçli bir toplum oluşturmamız gerekiyor. Bilinçli toplumun da en küçük bireylerinden itibaren bu bilinci almaları gerektiği için çocuklarımızın yaş seviyesine uygun olarak bilgilendirme sunumlarımıza başlattık.  Amacımız hem bir farkındalık yaratmak hem de toplumun yapı taşı olan miniklerimizi yaşlarına uygun seviyede bilgilendirmek”  dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.