Büyükşehir'den Lara'ya engelsiz plaj

YEREL 11.09.2019 - 14:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Büyükşehir'den Lara'ya engelsiz plaj

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Lara sahilinde engelsiz plaj çalışması başlattı. Engelli vatandaşlar Konyaaltı'nın ardından Lara sahilinde de rahatça denize girebilecek

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların yaşam şartlarını kolaylaştırmak üzere engelsiz bir Antalya için çalışmalarını sürdürüyor. Engelliler için çalışan sivil toplum kuruluşlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten talep ettiği Lara Engelsiz Plajı hayata geçiyor. Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelsiz Hizmet Komisyonu toplantısında STK temsilcilerinin plajla ilgili görüş ve önerilerini aldı. Komisyon üyelerinin Lara sahilinde inceleme yapmasının ardından, Büyükşehir ekipleri engelsiz plaj projesi çalışmalarına başladı. ENGELSİZ ANTALYA STK temsilcilerinin fikirlerini alarak projeye adım attıklarını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her alanda yanında olmaya, sıkıntılarını çözecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Lara engelsiz plaj projemize hızlı bir şekilde başladık. Birlikte çalışarak, denize kenarı olan bütün ilçelerimize bu engelsiz plajları kazandırarak, Antalya'mızı engelsiz bir şehir yapacağız" dedi. DENİZE KOLAY ULAŞIM Lara Engelsiz Plaj Projesi'nin detaylarını paylaşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Denize ulaşmakta zorluk çeken engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları Lara sahilinde de ortadan kaldırmak için, belediye ekiplerimiz çalışmalara başladı. Lara'da örnek bir engelsiz plajı hizmete sokacağız. Burada engelli vatandaşlarımızın denizin içine kadar ulaşımını sağlayacak yol, görme engellilerin denize girmesini sağlayacak yüzme parkuru, engelli kılavuz çizgileri ile iz taşları, soyunma kabinleri, duşlar özel tuvaletler ve yer alacak. Plajı kullanacak vatandaşlarımız engelli araçlarını sorunsuz bir şekilde sahile indirebilecek. Oluşturulan platformların üzerinde yer alacak şezlonglarda rahatça güneşin tadını çıkarabilecekler."
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Lara sahilinde engelsiz plaj çalışması başlattı. Engelli vatandaşlar Konyaaltı'nın ardından Lara sahilinde de rahatça denize girebilecek

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların yaşam şartlarını kolaylaştırmak üzere engelsiz bir Antalya için çalışmalarını sürdürüyor. Engelliler için çalışan sivil toplum kuruluşlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten talep ettiği Lara Engelsiz Plajı hayata geçiyor. Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelsiz Hizmet Komisyonu toplantısında STK temsilcilerinin plajla ilgili görüş ve önerilerini aldı. Komisyon üyelerinin Lara sahilinde inceleme yapmasının ardından, Büyükşehir ekipleri engelsiz plaj projesi çalışmalarına başladı.

ENGELSİZ ANTALYA

STK temsilcilerinin fikirlerini alarak projeye adım attıklarını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her alanda yanında olmaya, sıkıntılarını çözecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Lara engelsiz plaj projemize hızlı bir şekilde başladık. Birlikte çalışarak, denize kenarı olan bütün ilçelerimize bu engelsiz plajları kazandırarak, Antalya'mızı engelsiz bir şehir yapacağız" dedi.

DENİZE KOLAY ULAŞIM

Lara Engelsiz Plaj Projesi'nin detaylarını paylaşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Denize ulaşmakta zorluk çeken engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları Lara sahilinde de ortadan kaldırmak için, belediye ekiplerimiz çalışmalara başladı. Lara'da örnek bir engelsiz plajı hizmete sokacağız. Burada engelli vatandaşlarımızın denizin içine kadar ulaşımını sağlayacak yol, görme engellilerin denize girmesini sağlayacak yüzme parkuru, engelli kılavuz çizgileri ile iz taşları, soyunma kabinleri, duşlar özel tuvaletler ve yer alacak. Plajı kullanacak vatandaşlarımız engelli araçlarını sorunsuz bir şekilde sahile indirebilecek. Oluşturulan platformların üzerinde yer alacak şezlonglarda rahatça güneşin tadını çıkarabilecekler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.