Büyükşehir’in pazarlığı AKP’li Yılmaz üzerinden

KULİS 12.04.2022 - 18:55, Güncelleme: 12.04.2022 - 19:09
 

Büyükşehir’in pazarlığı AKP’li Yılmaz üzerinden

AKP’de Menderes Türel’in siyasete kattığı Büyükşehir Meclis Üyesi Abdurrahman Yılmaz, Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in dostluğu, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın oy desteğiyle bu kez Büyükşehir Meclis Başkan vekilliğinden sonra şimdi de encümen üyesi oldu.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi encümen ve komisyon üyeliklerini belirledi. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarda eski belediye başkanı Menderes Türel’in Antalya siyasetine kazandırdığı Agora, Mall Of Antalya, Teracity, Migros AVM ve şehir merkezinde olmak üzere toplam 5 lüks dükkanı bulunan Yılmaz Optik’in sahibi Abdurrahman Yılmaz üzerinden yapılan pazarlıklar siyasi kulislere düştü. MECLİS BAŞKAN VEKİLİ DE OLMUŞTU Antalya siyasi gündemine Büyükşehir Başkanvekili seçilmesiyle gelen AKP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Abdurrahman Yılmaz, son yapılan komisyon seçimlerinde yüksek oy alarak encümen üyesi seçildi. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nde AKP’li meclis üyesinin yüksek oy alarak encümende söz sahibi olması kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları günyüzüne çıkardı. BÖCEK’İN YAKIN DOSTU   Böcek’in ezeli rakibi Menderes Türel sayesinde siyasete giren ardından da açılan her AVM’de dükkan sahibi olarak yükselişe geçen Abdurrahman Yılmaz, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de can dostu olmayı başarması şaşkınlık yaratıyor. Bilindiği üzere Böcek, her meclis toplantısında Abdurrahman Yılmaz’a esprilerle yaklaşarak seslenmesi dikkatlerden kaçmıyor.  BAŞARAN FAKTÖRÜ Bir kolu Türel’de, diğer kolu Böcek’te olan Yılmaz’ın son komisyon seçimlerinde yüksek oy alarak encümene girmesiyle pazarlıkların içinde İYİ Parti’nin de dahil olması dikkat çekici boyutta. AKP- İYİ Parti işbirliğiyle encümene girmeyi başaran Abdurrahman Yılmaz’ın pazarlığa dahil edilen en önemli isim haline gelmesi ise, parti, siyasi dengelerin yerini ticarette rant dengesinin ön plana çıkması oldu. İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın parti çıkarları yerine ticari çıkarları adına başta encümen olmak üzere komisyon seçimlerinde etkin rol alması AKP- İYİ Parti işbirliğini de gözler önüne serdi. 
AKP’de Menderes Türel’in siyasete kattığı Büyükşehir Meclis Üyesi Abdurrahman Yılmaz, Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in dostluğu, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın oy desteğiyle bu kez Büyükşehir Meclis Başkan vekilliğinden sonra şimdi de encümen üyesi oldu.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi encümen ve komisyon üyeliklerini belirledi. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarda eski belediye başkanı Menderes Türel’in Antalya siyasetine kazandırdığı Agora, Mall Of Antalya, Teracity, Migros AVM ve şehir merkezinde olmak üzere toplam 5 lüks dükkanı bulunan Yılmaz Optik’in sahibi Abdurrahman Yılmaz üzerinden yapılan pazarlıklar siyasi kulislere düştü.

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ DE OLMUŞTU

Antalya siyasi gündemine Büyükşehir Başkanvekili seçilmesiyle gelen AKP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Abdurrahman Yılmaz, son yapılan komisyon seçimlerinde yüksek oy alarak encümen üyesi seçildi. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nde AKP’li meclis üyesinin yüksek oy alarak encümende söz sahibi olması kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları günyüzüne çıkardı.

BÖCEK’İN YAKIN DOSTU
 
Böcek’in ezeli rakibi Menderes Türel sayesinde siyasete giren ardından da açılan her AVM’de dükkan sahibi olarak yükselişe geçen Abdurrahman Yılmaz, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de can dostu olmayı başarması şaşkınlık yaratıyor. Bilindiği üzere Böcek, her meclis toplantısında Abdurrahman Yılmaz’a esprilerle yaklaşarak seslenmesi dikkatlerden kaçmıyor. 

BAŞARAN FAKTÖRÜ

Bir kolu Türel’de, diğer kolu Böcek’te olan Yılmaz’ın son komisyon seçimlerinde yüksek oy alarak encümene girmesiyle pazarlıkların içinde İYİ Parti’nin de dahil olması dikkat çekici boyutta. AKP- İYİ Parti işbirliğiyle encümene girmeyi başaran Abdurrahman Yılmaz’ın pazarlığa dahil edilen en önemli isim haline gelmesi ise, parti, siyasi dengelerin yerini ticarette rant dengesinin ön plana çıkması oldu. İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın parti çıkarları yerine ticari çıkarları adına başta encümen olmak üzere komisyon seçimlerinde etkin rol alması AKP- İYİ Parti işbirliğini de gözler önüne serdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.