Çalışanlar greve gidiyor! Uçuşların yüzde 90'ı iptal olabilir

GÜNDEM 05.02.2024 - 13:37, Güncelleme: 05.02.2024 - 13:37
 

Çalışanlar greve gidiyor! Uçuşların yüzde 90'ı iptal olabilir

Almanya’nın dev şirketlerinden olan Lufthansa’da çalışanlar greve gidecek. Uçuşların yüzde 90’ının askıya alınabileceği belirtiliyor.

haberimizvar.net- Alman hava yolu şirketi Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanları, ücret anlaşmazlıkları nedeniyle 7 Şubat’ta bir uyarı grevi düzenlemeyi planlıyor. Grevin, Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) tarafından organize edileceği bildirilirken, Berlin, Hamburg, Düsseldorf, Münih ve Frankfurt havalimanlarında görev yapan Lufthansa çalışanlarına yönelik bir grev çağrısı yapıldığı bilgisi verildi. ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLAYACAK Ver.di sendikası, Lufthansa’nın ve bağlı kuruluşlarının uçuş programının %80 ila %90’ının grev nedeniyle durdurulacağını tahmin ediyor. Uyarı grevi, çarşamba günü yerel saatle 04.00’te başlayacak ve perşembe günü saat 07.10’a kadar devam edecek. Lufthansa, grevin 100.000’den fazla yolcuyu etkileyebileceğini bildirdi. Şirket ayrıca, Lufthansa Teknik ve Lufthansa Kargo’da çalışan yaklaşık 25.000 kişi için ücret müzakerelerinin devam ettiğini belirtti. Sendika, çalışanların maaşlarında %12,5’lik bir artış talep ediyor. Ayrıca, yüksek enflasyonun etkilerini dengelemek için her bir çalışana 3.000 avro tutarında bir ikramiye verilmesini istiyor.   (Yeniçağ)    
Almanya’nın dev şirketlerinden olan Lufthansa’da çalışanlar greve gidecek. Uçuşların yüzde 90’ının askıya alınabileceği belirtiliyor.
haberimizvar.net- Alman hava yolu şirketi Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanları, ücret anlaşmazlıkları nedeniyle 7 Şubat’ta bir uyarı grevi düzenlemeyi planlıyor.

Grevin, Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) tarafından organize edileceği bildirilirken, Berlin, Hamburg, Düsseldorf, Münih ve Frankfurt havalimanlarında görev yapan Lufthansa çalışanlarına yönelik bir grev çağrısı yapıldığı bilgisi verildi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Ver.di sendikası, Lufthansa’nın ve bağlı kuruluşlarının uçuş programının %80 ila %90’ının grev nedeniyle durdurulacağını tahmin ediyor. Uyarı grevi, çarşamba günü yerel saatle 04.00’te başlayacak ve perşembe günü saat 07.10’a kadar devam edecek.

Lufthansa, grevin 100.000’den fazla yolcuyu etkileyebileceğini bildirdi. Şirket ayrıca, Lufthansa Teknik ve Lufthansa Kargo’da çalışan yaklaşık 25.000 kişi için ücret müzakerelerinin devam ettiğini belirtti.

Sendika, çalışanların maaşlarında %12,5’lik bir artış talep ediyor. Ayrıca, yüksek enflasyonun etkilerini dengelemek için her bir çalışana 3.000 avro tutarında bir ikramiye verilmesini istiyor.

 

(Yeniçağ)

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.