Çalışma hakkımı istiyorum

GÜNDEM 26.03.2021 - 13:58, Güncelleme: 26.03.2021 - 13:58
 

Çalışma hakkımı istiyorum

KESK'in 24-26 Mart 2021 tarihlerinde, "Çalışma Hakkımı/İşimi İstiyorum" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yapılmakta olan yürüyüş saat 12.30'da Çalışma Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklamasıyla sonlandı. Eş zamanlı olarak saat 12.30'da, KESK Antalya Şubeler Platformu Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Platform adına Eğitim Sen Antalya Şube Sekreteri Güneş Adsız okudu.

haberimizvar.net- Açkılamada şöyle denildi: “Ülkenin ve emekçilerin başına çöreklenen örgütlü kötülük, görülmemiş bir şekilde her gün yeni bir saldırı dalgası başlatıyor. Geçen hafta ve bu hafta içerisinde yaşananlar değerlendirildiğinde bu saldırı dalgasının nasıl planlı ve örgütlü bir şekilde yapıldığını açık bir şekilde görürüz.  Yaşanan gelişmeler erken ya da baskın bir seçim ortamı oluşturmayı fersah fersah aşarak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir faşist sürece evrildiğimizi göstermektedir. Tüm toplumsal fay hatlarıyla oynanarak kafalarının ardındaki her ne ise onu hayata geçirip geçiremeyeceklerinin provalarını yapıyorlar.  Hakları için itiraz eden, sesini yükselten, mücadele eden tek bir birey bile görmek istemiyorlar. Kendileri dışındaki tüm kesimleri iktidarlarının bekası için tehdit görüyorlar. Bu yüzden her tür yol ve yöntemle ortadan kaldırmak, etkisizleştirmek istiyorlar. Ülkenin yarısından fazlasını özde değil sözde vatandaş görüyorlar.  AKP, iktidarını devam ettirmek için sürekli düşman, hain, “terörist” imal ediyor, halklarımızı, emekçileri kutuplaştırıyor. Halkın yoksulluğunun, işsizliğinin, sefaletinin gündem olmasını istemiyorlar. Konuşulmasını, tartışılmasını istemiyorlar. Çünkü biliyorlar ki, işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların, haksızlığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun ve talanın konuşulduğu, tartışıldığı bir yerde iktidarda kalamayacaklar! Değerli Basın Emekçileri, İktidarın ekonomik ve siyasi krizi, ülkeyi yönetememe halini perdelemeye yönelik baskılarına, sermaye yanlısı politikalarına karşı kamu emekçilerinin gerçek sorunlarına ve taleplerine dikkat çekmek için KESK ve bağlı sendikalarının merkez yöneticileri iki gündür İstanbul’dan Ankara’ya bir yürüyüş eylemi gerçekleştirdiler.  Yürüyüşümüz bugün Çalışma Bakanlığı önünde bu saat itibariyle sona eriyor. Tüm üyelerimiz, haksızlığa uğrayan, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımız, yokluğa, sefalete mahkûm edilen tüm kamu emekçileri için yürüdük.  Çocuklarına bir ekmek götürmek için inşaatlarda, tehlikeli işlerde çalışırken işçi cinayetine kurban verdiğimiz ihraç arkadaşlarımızı hatırlatmak için yürüdük. Bu vahşi, ahlaksız, vicdansız sömürü düzenine daha fazla dayanamayarak intihar eden emekçilerin vasiyetlerini yerine getirmek için yürüdük. Yaşamlarını yitirdiktensonra AKP’ye bağlı OHAL komisyonu tarafından işlerine iade edilen BES Diyarbakır Eski Şube Başkanı Ahmet ÇOBAN, BES üyesi Necdet KALKAN, SES Malatya eski şube eş başkanı Bülent Uçar, Mücahit Karataş ve diğer KESK’li arkadaşlarımızın anılarına bağlılığımızın ifadesi olarak yürüdük. Anayasa Mahkemesinde haklarında beraat kararı verilmesine rağmen hala bilinçli şekilde komisyonda dosyaları bekletilen yüz akımız Barış Akademisyenlerimiz için yürüdük. OHAL Komisyonu Başkanının; “Kuruluş kanunumuz gereği yargı kararları bizi bağlamaz”, yine KESK’lilere ilişkin  “Dosyalarında bir şey yok, yine de bekletiyoruz” diyerek açıkça ayrımcılık ve hukuksuzluk yapıldığını itiraf etmesini teşhir etmek için yürüdük.”
KESK'in 24-26 Mart 2021 tarihlerinde, "Çalışma Hakkımı/İşimi İstiyorum" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yapılmakta olan yürüyüş saat 12.30'da Çalışma Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklamasıyla sonlandı. Eş zamanlı olarak saat 12.30'da, KESK Antalya Şubeler Platformu Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Platform adına Eğitim Sen Antalya Şube Sekreteri Güneş Adsız okudu.

haberimizvar.net- Açkılamada şöyle denildi: “Ülkenin ve emekçilerin başına çöreklenen örgütlü kötülük, görülmemiş bir şekilde her gün yeni bir saldırı dalgası başlatıyor. Geçen hafta ve bu hafta içerisinde yaşananlar değerlendirildiğinde bu saldırı dalgasının nasıl planlı ve örgütlü bir şekilde yapıldığını açık bir şekilde görürüz.  Yaşanan gelişmeler erken ya da baskın bir seçim ortamı oluşturmayı fersah fersah aşarak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir faşist sürece evrildiğimizi göstermektedir. Tüm toplumsal fay hatlarıyla oynanarak kafalarının ardındaki her ne ise onu hayata geçirip geçiremeyeceklerinin provalarını yapıyorlar. 

Hakları için itiraz eden, sesini yükselten, mücadele eden tek bir birey bile görmek istemiyorlar. Kendileri dışındaki tüm kesimleri iktidarlarının bekası için tehdit görüyorlar. Bu yüzden her tür yol ve yöntemle ortadan kaldırmak, etkisizleştirmek istiyorlar. Ülkenin yarısından fazlasını özde değil sözde vatandaş görüyorlar.  AKP, iktidarını devam ettirmek için sürekli düşman, hain, “terörist” imal ediyor, halklarımızı, emekçileri kutuplaştırıyor. Halkın yoksulluğunun, işsizliğinin, sefaletinin gündem olmasını istemiyorlar. Konuşulmasını, tartışılmasını istemiyorlar. Çünkü biliyorlar ki, işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların, haksızlığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun ve talanın konuşulduğu, tartışıldığı bir yerde iktidarda kalamayacaklar!

Değerli Basın Emekçileri,

İktidarın ekonomik ve siyasi krizi, ülkeyi yönetememe halini perdelemeye yönelik baskılarına, sermaye yanlısı politikalarına karşı kamu emekçilerinin gerçek sorunlarına ve taleplerine dikkat çekmek için KESK ve bağlı sendikalarının merkez yöneticileri iki gündür İstanbul’dan Ankara’ya bir yürüyüş eylemi gerçekleştirdiler.  Yürüyüşümüz bugün Çalışma Bakanlığı önünde bu saat itibariyle sona eriyor.

Tüm üyelerimiz, haksızlığa uğrayan, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımız, yokluğa, sefalete mahkûm edilen tüm kamu emekçileri için yürüdük.  Çocuklarına bir ekmek götürmek için inşaatlarda, tehlikeli işlerde çalışırken işçi cinayetine kurban verdiğimiz ihraç arkadaşlarımızı hatırlatmak için yürüdük. Bu vahşi, ahlaksız, vicdansız sömürü düzenine daha fazla dayanamayarak intihar eden emekçilerin vasiyetlerini yerine getirmek için yürüdük.

Yaşamlarını yitirdiktensonra AKP’ye bağlı OHAL komisyonu tarafından işlerine iade edilen BES Diyarbakır Eski Şube Başkanı Ahmet ÇOBAN, BES üyesi Necdet KALKAN, SES Malatya eski şube eş başkanı Bülent Uçar, Mücahit Karataş ve diğer KESK’li arkadaşlarımızın anılarına bağlılığımızın ifadesi olarak yürüdük. Anayasa Mahkemesinde haklarında beraat kararı verilmesine rağmen hala bilinçli şekilde komisyonda dosyaları bekletilen yüz akımız Barış Akademisyenlerimiz için yürüdük.

OHAL Komisyonu Başkanının; “Kuruluş kanunumuz gereği yargı kararları bizi bağlamaz”, yine KESK’lilere ilişkin  “Dosyalarında bir şey yok, yine de bekletiyoruz” diyerek açıkça ayrımcılık ve hukuksuzluk yapıldığını itiraf etmesini teşhir etmek için yürüdük.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.