Çamurdan sanat Antalya'da

KÜLTÜR 24.11.2023 - 16:55, Güncelleme: 24.11.2023 - 16:55
 

Çamurdan sanat Antalya'da

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi’nde keman dinletisi eşliğinde açılan ‘Sualtı Hikayeleri’ sergisine ilgi yoğun oldu. Serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, sergi sahibi Tacim Alpaslan birlikte kesti. Sualtı dünyasını anlatan rengârenk sanat eserleri göz kamaştırdı.

haberimizvar.net-Atölyesinde verdiği eğitimlerle birçok seramik sanatçısını Antalya’ya kazandıran Tacim Alpaslan, çamur sanatıyla tanışmasını şöyle özetledi: “Malatya’nın bir köyünde dünyaya geldim. Çocukluk dönemimde çamurla oynamayı çok seviyordum. Toprağı su ile buluşturup çamura dönüştürüyordum, hamur gibi yoğurarak içimden geldiği gibi de şekillendiriyordum. Gençlik yıllarımda da kendimi çamurun büyülü dünyasının içinde buldum. Ünlü hocalardan, atölyelerden eğitimler aldım. İlk atölyemi İstanbul’da açtım, uzun yıllar çamura şekillendirdim, kendime özgü geliştirdiğim tekniklerle de farklı tasarımlara imza attım. Birçok eserim yurt dışına gitti. Şu an yaşadığım şehir Antalya’ya da bir seramik atölyesi kazandırdım. Bir yandan gençlere, yetişkinlere eğitim verirken, bir yandan da valilik, kaymakamlık, belediye ve turistik konaklama tesislerinden gelen siparişler üzerinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Sualtı dünyasını da konu aldım, deniz, göl ve akarsularda yaşayan canlı türlerini üç boyutlu duvar panolarına yansıttım, ‘sualtı hikâyeleri’ adını verdim.” Sanatçı Tacim Alpaslan’ın sergisine sanatseverlerin yanısıra Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de büyük ilgi gösterdi. Sergide Alpaslan’ın 19’u duvar panosu, 10’u da tek parça dekoratif formlardan oluşan 25 eseri yer aldı.  Sergi 2 Aralık Cumartesi gününe kadar ziyarete açık kalacak
Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi’nde keman dinletisi eşliğinde açılan ‘Sualtı Hikayeleri’ sergisine ilgi yoğun oldu. Serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, sergi sahibi Tacim Alpaslan birlikte kesti. Sualtı dünyasını anlatan rengârenk sanat eserleri göz kamaştırdı.

haberimizvar.net-Atölyesinde verdiği eğitimlerle birçok seramik sanatçısını Antalya’ya kazandıran Tacim Alpaslan, çamur sanatıyla tanışmasını şöyle özetledi:

“Malatya’nın bir köyünde dünyaya geldim. Çocukluk dönemimde çamurla oynamayı çok seviyordum. Toprağı su ile buluşturup çamura dönüştürüyordum, hamur gibi yoğurarak içimden geldiği gibi de şekillendiriyordum. Gençlik yıllarımda da kendimi çamurun büyülü dünyasının içinde buldum. Ünlü hocalardan, atölyelerden eğitimler aldım. İlk atölyemi İstanbul’da açtım, uzun yıllar çamura şekillendirdim, kendime özgü geliştirdiğim tekniklerle de farklı tasarımlara imza attım. Birçok eserim yurt dışına gitti. Şu an yaşadığım şehir Antalya’ya da bir seramik atölyesi kazandırdım. Bir yandan gençlere, yetişkinlere eğitim verirken, bir yandan da valilik, kaymakamlık, belediye ve turistik konaklama tesislerinden gelen siparişler üzerinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Sualtı dünyasını da konu aldım, deniz, göl ve akarsularda yaşayan canlı türlerini üç boyutlu duvar panolarına yansıttım, ‘sualtı hikâyeleri’ adını verdim.”

Sanatçı Tacim Alpaslan’ın sergisine sanatseverlerin yanısıra Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de büyük ilgi gösterdi. Sergide Alpaslan’ın 19’u duvar panosu, 10’u da tek parça dekoratif formlardan oluşan 25 eseri yer aldı.  Sergi 2 Aralık Cumartesi gününe kadar ziyarete açık kalacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.