Can kaybı 8 bin 574'e yükseldi

YAŞAM 08.02.2023 - 14:17, Güncelleme: 08.02.2023 - 14:21
 

Can kaybı 8 bin 574'e yükseldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybının 8 bin 574'e yükseldiğini söyledi.

Habemirizvar - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yarattğı yıkımda can kaybı sayısı artıyor.  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş deprem bölgesinden açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında can kaybı sayısının 8 bin 574'e yükseldiğini ve 49 bin 133 yurttaşımızın yaralandığını söyledi.     Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:   "Deprem felaketi malum 10 vilayetimizi vurdu. Ve bu 10 vilayetimizin merkezi de burası Kahramanmaraş’tı. Kahramanmaraş'ta depremin ilk adımını buradan yaşadık ve ondan sonrada dalga dalga malum 10 vilayetimizde bu gerçekleşti. Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 744.   Enkazlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını yürütmeye başlayacak. Hedefimiz bir yıl içerisinde de aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde hemen TOKİ olarak bu operasyonları gerçekleştirdiysek aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz.   Antalya, Alanya, Mersin gibi ilerimizdeki otellerle görüşmelerimizi yaptık. Buralardaki otellerde kalma arzusunu oraya koyan vatandaşlarım olursa biz bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız.   Vatandaşlarım olur ya bu çadırlardan memnun olmayabilirler. Buralardaki otellere yerleşmeye evet derlerse tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.   İnşallah şu an itibarıyla bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz.   Şu an itibarıyla Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz.   Bu bütçeyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı da, 10 biner lira olarak planladık, ailelere ulaştıracağız."
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybının 8 bin 574'e yükseldiğini söyledi.

Habemirizvar - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yarattğı yıkımda can kaybı sayısı artıyor.  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş deprem bölgesinden açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında can kaybı sayısının 8 bin 574'e yükseldiğini ve 49 bin 133 yurttaşımızın yaralandığını söyledi.

 

 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 

" Deprem felaketi malum 10 vilayetimizi vurdu. Ve bu 10 vilayetimizin merkezi de burası Kahramanmaraş’tı. Kahramanmaraş'ta depremin ilk adımını buradan yaşadık ve ondan sonrada dalga dalga malum 10 vilayetimizde bu gerçekleşti. Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 744.

 

Enkazlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını yürütmeye başlayacak. Hedefimiz bir yıl içerisinde de aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde hemen TOKİ olarak bu operasyonları gerçekleştirdiysek aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz.

 

Antalya, Alanya, Mersin gibi ilerimizdeki otellerle görüşmelerimizi yaptık. Buralardaki otellerde kalma arzusunu oraya koyan vatandaşlarım olursa biz bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız.

 

Vatandaşlarım olur ya bu çadırlardan memnun olmayabilirler. Buralardaki otellere yerleşmeye evet derlerse tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

 

İnşallah şu an itibarıyla bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz.

 

Şu an itibarıyla Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz.

 

Bu bütçeyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı da, 10 biner lira olarak planladık, ailelere ulaştıracağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.