Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.03.2024 - 15:13, Güncelleme: 15.03.2024 - 15:13
 

Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri' düzenleyecek.

haberimizvar.net- Antalya DOB sanatçılarının hayat vereceği ezgilerin yer aleacağı konser, 18 Mart Pazartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde saat 20.30'da gerçekleştirilecek. Konserde Ahmet Adnan Saygun'un bestelediği 'Bozlak' ve 'Yunus Emre Oratoryosu - Dertli Dolap ve No.13' eserleri, düzenlemesi Onur Altıparmak'a ait 'Ah Bir Ateş Ver, Manastır'ın Ortasında, Sarı Gelin, Ayrılık, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları', düzenlemesi Ahmet Sait Karabulut'a ait 'Drama Köprüsü ve Çanakkale Türküsü', düzenlemesi Sayram Akdil'e ait 'Efem' anonim türküleri ve 'Aynalı Beşik, Mağusa Limanı, Çökertme ve Yemen' türküleri seslendirilecek. TÜRKÜLERDEN GÖNÜLLERE UZANAN BİR YOL Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri'nde, Antalya Opera ve Balesi sanatçıları soprano Semiha D. Boran ve Sema Çavuşoğlu, mezzo soprano Tuğçe Oğuzülgen, tenor Erdi C. Aybaş ve Devrim Demirel, bariton Ümit B. Tekinay ve bas Şafak Güç solist olarak yer alacak. Koro Şefi Mahir Seyrek'in yöneteceği konserde, Demet Emen (keman), Dilan Oğuz (flüt), M. Doğuş Ünver (bendir), Onur Altıparmak (piyanist), A. Sait Karabulut (piyanist) ve Halis Işık (bağlama) sanatçılara eşlik edecek. Konserin biletleri Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri' düzenleyecek.

haberimizvar.net- Antalya DOB sanatçılarının hayat vereceği ezgilerin yer aleacağı konser, 18 Mart Pazartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde saat 20.30'da gerçekleştirilecek. Konserde Ahmet Adnan Saygun'un bestelediği 'Bozlak' ve 'Yunus Emre Oratoryosu - Dertli Dolap ve No.13' eserleri, düzenlemesi Onur Altıparmak'a ait 'Ah Bir Ateş Ver, Manastır'ın Ortasında, Sarı Gelin, Ayrılık, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları', düzenlemesi Ahmet Sait Karabulut'a ait 'Drama Köprüsü ve Çanakkale Türküsü', düzenlemesi Sayram Akdil'e ait 'Efem' anonim türküleri ve 'Aynalı Beşik, Mağusa Limanı, Çökertme ve Yemen' türküleri seslendirilecek.

TÜRKÜLERDEN GÖNÜLLERE UZANAN BİR YOL

Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri'nde, Antalya Opera ve Balesi sanatçıları soprano Semiha D. Boran ve Sema Çavuşoğlu, mezzo soprano Tuğçe Oğuzülgen, tenor Erdi C. Aybaş ve Devrim Demirel, bariton Ümit B. Tekinay ve bas Şafak Güç solist olarak yer alacak. Koro Şefi Mahir Seyrek'in yöneteceği konserde, Demet Emen (keman), Dilan Oğuz (flüt), M. Doğuş Ünver (bendir), Onur Altıparmak (piyanist), A. Sait Karabulut (piyanist) ve Halis Işık (bağlama) sanatçılara eşlik edecek.

Konserin biletleri Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.