Cannes’da ödüller sahiplerini buldu

KÜLTÜR 18.07.2021 - 10:13, Güncelleme: 18.07.2021 - 10:13
 

Cannes’da ödüller sahiplerini buldu

74. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin sahibi, Julia Ducournau’nun yönetmenliğini yaptığı Titane filmi oldu. 37 yaşındaki Ducournau, bu ödülü kazanan ikinci kadın yönetmen olarak tarihe geçti.

haberimizvar.net-  Bu yıl 74’üncü kez düzenlenen, dünyanın en prestijli sinema organizasyonlarından Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Spike Lee başkanlığında jüri, Altın Palmiye’yi Julia Ducournau imzalı Titane filmine layık gördü. 37 yaşındaki Fransız yönetmen Ducournau, 1993’te The Piano eseriyle Altın Palmiye kazanan Jane Campion’dan sonra Cannes tarihinde bu ödüle uzanan ikinci kadın oldu.  ALTIN PALMİYE EN BAŞTA AÇIKLANDI  Jüri Büyük Ödülü, İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin Ghahreman (A Hero) ve Juho Kuosmanen’in Hytti Nro 6 (Compartment Number 6) filmlerine gitti. Jüri Ödülü ise Memoria ile Ha’berech filmleri arasında paylaştırıldı. En İyi Yönetmen ödülünün sahibi, Annette ile festivalin açılışını yapan Leos Carax oldu. Théâtre Lumière’de düzenlenen kapanış seremonisine jüri başkanı Spike Lee’nin, en son açıklaması gereken Altın Palmiye’yi kazanan filmi en önce anons etmesi ilginç bir durum ortaya çıkardı.  İŞTE BU YILIN CANNES ÖDÜLLERİ  74. Cannes Film Festivali’nde verilen ödüllerin sahipleri şu şekilde: Altın Palmiye: Titane Jüri Büyük Ödülü: Ghahreman -A Hero ve Hytti Nro 6- Compartment Number 6 Jüri Ödülü: Ha’berech-Ahed’s Knee ve Memoria En İyi Yönetmen: Leos Carax En İyi Senaryo: Ryusuke Hamaguchi ve Takamasa Oe En İyi Kadın Oyuncu: Renate Reinsve (Verdens verste menneske - The Worst Person in the World) En İyi Erkek Oyuncu: Caleb Landry Jones (Nitram) Belirli Bir Bakış Ödülü: Razzhimaya kulaki -Unclenching the Fists (Yön. Kira Kovalenko) Jüri Ödülü: Grosse Freiheit Great Freedom En İyi Toplu Performans: Bonne mère - Good Mother Cesaret Ödülü: La Civil Özgünlük Ödülü: Lamb Mansiyon: Noche de Fuego - Prayers for the Stolen    Etiketler
74. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin sahibi, Julia Ducournau’nun yönetmenliğini yaptığı Titane filmi oldu. 37 yaşındaki Ducournau, bu ödülü kazanan ikinci kadın yönetmen olarak tarihe geçti.

haberimizvar.net-  Bu yıl 74’üncü kez düzenlenen, dünyanın en prestijli sinema organizasyonlarından Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Spike Lee başkanlığında jüri, Altın Palmiye’yi Julia Ducournau imzalı Titane filmine layık gördü. 37 yaşındaki Fransız yönetmen Ducournau, 1993’te The Piano eseriyle Altın Palmiye kazanan Jane Campion’dan sonra Cannes tarihinde bu ödüle uzanan ikinci kadın oldu.

 ALTIN PALMİYE EN BAŞTA AÇIKLANDI

 Jüri Büyük Ödülü, İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin Ghahreman (A Hero) ve Juho Kuosmanen’in Hytti Nro 6 (Compartment Number 6) filmlerine gitti. Jüri Ödülü ise Memoria ile Ha’berech filmleri arasında paylaştırıldı. En İyi Yönetmen ödülünün sahibi, Annette ile festivalin açılışını yapan Leos Carax oldu. Théâtre Lumière’de düzenlenen kapanış seremonisine jüri başkanı Spike Lee’nin, en son açıklaması gereken Altın Palmiye’yi kazanan filmi en önce anons etmesi ilginç bir durum ortaya çıkardı.

 İŞTE BU YILIN CANNES ÖDÜLLERİ

 74. Cannes Film Festivali’nde verilen ödüllerin sahipleri şu şekilde:

Altın Palmiye: Titane

Jüri Büyük Ödülü: Ghahreman -A Hero ve Hytti Nro 6- Compartment Number 6

Jüri Ödülü: Ha’berech-Ahed’s Knee ve Memoria

En İyi Yönetmen: Leos Carax

En İyi Senaryo: Ryusuke Hamaguchi ve Takamasa Oe

En İyi Kadın Oyuncu: Renate Reinsve (Verdens verste menneske - The Worst Person in the World)

En İyi Erkek Oyuncu: Caleb Landry Jones (Nitram)

Belirli Bir Bakış Ödülü: Razzhimaya kulaki -Unclenching the Fists (Yön. Kira Kovalenko)

Jüri Ödülü: Grosse Freiheit Great Freedom

En İyi Toplu Performans: Bonne mère - Good Mother

Cesaret Ödülü: La Civil

Özgünlük Ödülü: Lamb

Mansiyon: Noche de Fuego - Prayers for the Stolen 

 

Etiketler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.