Çavuşoğlu Rusya’nın başına geçsin mi?

GÜNDEM 20.02.2020 - 17:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Çavuşoğlu Rusya’nın başına geçsin mi?

Rus radyosu Eho Moskvi, dinleyicilerine “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu gibi birisinin Rusya’nın başına geçmesini ister misiniz?” diye sordu. Ankete katılanların yüzde 35’i ‘evet’, yüzde 53’ü ‘hayır’ dedi.

haberimizvar.net-Rusya’nın önde gelen haber radyosu Eho Moskvi (Moskova’nın Yankısı), dinleyicileri arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili ilginç bir oylama yaptı. Radyonun internet sitesinde düzenlenen oylamada “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu gibi birisinin Rusya’nın başına geçmesini ister misiniz” sorusu yöneltildi.  OYLAMADAN ÇIKAN SONUÇLAR  Medya Günlüğü sitesinin aktardığına göre, oylamaya 2 bin 824 kişi katıldı. Dinleyicilerden 997’i (yüzde 35) ‘evet’, 1503’ü (yüzde 53) ‘hayır’ derken, 324’ü (yüzde 11) çekimser oy kullandı. Bir kişinin, “Bugün bir Türk’ün Rusya’nın başına geçmesi için mi Türkiye’yle o kadar çok savaştık?” yorumu yapması dikkat çekti.  RUSÇA ŞAKALAŞMA İLGİ ÇEKTİ  Geçen aylarda Rus devlet televizyonu Rossiya’nın Kremlin özel muhabiri Pavel Zarubin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çavuşoğlu arasında yaşanan ilginç diyalogun videosunu yayınlamıştı. Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmelere biraz geç kaldığı ve Çavuşoğlu’nun içeriye daha önce girerek, Rus heyetini Rusça “Dobrıy den” (İyi günler) diye selamladığı görülüyor. Çavuşoğlu, gülümseyerek tekrar Rusça, “Vse normalno?” (Her şey yolunda mı?) diye sorunca Putin gülerek, “Molodets!” (Aferin) sözleriyle, Türk Dışişleri Bakanı’nın Rusçasını takdir ediyor. Putin, “Otliçno!” (Mükemmel) diye gülümseyerek yanıt veriyor. Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) yapılan bir toplantıda Putin ile şakalaşacak düzeyde Rusça konuştuğunu söylemişti. 
Rus radyosu Eho Moskvi, dinleyicilerine “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu gibi birisinin Rusya’nın başına geçmesini ister misiniz?” diye sordu. Ankete katılanların yüzde 35’i ‘evet’, yüzde 53’ü ‘hayır’ dedi.

haberimizvar.net-Rusya’nın önde gelen haber radyosu Eho Moskvi (Moskova’nın Yankısı), dinleyicileri arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili ilginç bir oylama yaptı. Radyonun internet sitesinde düzenlenen oylamada “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu gibi birisinin Rusya’nın başına geçmesini ister misiniz” sorusu yöneltildi.

 OYLAMADAN ÇIKAN SONUÇLAR

 Medya Günlüğü sitesinin aktardığına göre, oylamaya 2 bin 824 kişi katıldı. Dinleyicilerden 997’i (yüzde 35) ‘evet’, 1503’ü (yüzde 53) ‘hayır’ derken, 324’ü (yüzde 11) çekimser oy kullandı. Bir kişinin, “Bugün bir Türk’ün Rusya’nın başına geçmesi için mi Türkiye’yle o kadar çok savaştık?” yorumu yapması dikkat çekti.

 RUSÇA ŞAKALAŞMA İLGİ ÇEKTİ

 Geçen aylarda Rus devlet televizyonu Rossiya’nın Kremlin özel muhabiri Pavel Zarubin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çavuşoğlu arasında yaşanan ilginç diyalogun videosunu yayınlamıştı. Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmelere biraz geç kaldığı ve Çavuşoğlu’nun içeriye daha önce girerek, Rus heyetini Rusça “Dobrıy den” (İyi günler) diye selamladığı görülüyor. Çavuşoğlu, gülümseyerek tekrar Rusça, “Vse normalno?” (Her şey yolunda mı?) diye sorunca Putin gülerek, “Molodets!” (Aferin) sözleriyle, Türk Dışişleri Bakanı’nın Rusçasını takdir ediyor. Putin, “Otliçno!” (Mükemmel) diye gülümseyerek yanıt veriyor. Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) yapılan bir toplantıda Putin ile şakalaşacak düzeyde Rusça konuştuğunu söylemişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.