Çelik: Kafe restoranlar derhal açılmalı

YEREL 26.01.2021 - 17:33, Güncelleme: 26.01.2021 - 17:33
 

Çelik: Kafe restoranlar derhal açılmalı

Deva Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik, ilçedeki restoran ve kafeleri ziyaret ederek sorunları dinledi. Çelik, “Ne işletmecilerin ne de çalışanların dayanacak gücü kalmadı. Restoran ve kafeler artık açılmalı” dedi

haberimizvar.net- Deva Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik göreve hızlı başladı. Çelik, Eğitim Başkanı Raşit Kıyak ve Bilgi İşlem Başkanı dr. Hakan Akar ile birlikte ilk iş olarak koronavirüsten dolayı kapalı olan restoran ve kafeleri ziyaret etti. Çelik ve DEVA heyeti, Liman Mahallesi’nde hizmet veren bir işletmenin sahipleri Lütfiye Umerova, Zariema Rustamov ve Ramazan Rustamov’a konuk oldu. Sorunları anlatan İşletme Müdürü M. Batuhan Yetişkin ise paket servis ve diğer konularda yaşanan sıkıntıları dile getirdi.  SORUNLARI ANLATTI  Yetişkin, “Ulaşımda yolculuk yapılabiliyor. Uçağa biniliyor. AVM’ler açık ama restoranlar hala kapalı. Restoran ve kafelerin paket servisle faaliyetine devam edeceği düşünülüyor.   Ancak paket servisin çok büyük dezavantajları mevcuttur. Öncelikle paket serviste kullanılan aracı kurumlar ve uygulamalar yüzde 15 ila yüzde 20 oranında komisyon ücreti istemektedirler. Bu komisyon ücretlerine artı KDV eklendiğinde restaurant ve kafeler ancak yüzde 60 yüzde 65 oranında parasını alabilmektedir. Bunların içerisinden kendi KDV’lerini düşüyorlar. Restaurant ve kafelerin ambalaj giderleri olmaktadır. Ayrıca motor kurye elemanları var. Bunlarla birlikte neredeyse sattıkları ürünün yarı parasını bu giderlere harcamak durumunda kalmaktadırlar” dedi.  HALKIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI  Farklı giderler eklendiğinde restoran ve kafelerin güç bela ayakta kaldığını söyleyen Yetişkin, “İşletmeler bir de kredi kullandı. Şimdi onların da geri ödemesi başladı. Kafe restoranların da HES  kodu ile tekrar açılmasını istiyoruz” dedi. Sorunları dikkatle dinleyen DEVA Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik, hükümetin pandemi sürecinde birçok konuda sınıfta kaldığını söyledi. Restoranların da açılması gerektiğini belirten Çelik, “İnsanlar evine ekmek götüremez hale geldi. Vatandaş yardım beklerken hükümet IBAN attı. Pandemi kuralları çerçevesinde restoran ve kafeler bir an önce açılmalıdır” dedi.  
Deva Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik, ilçedeki restoran ve kafeleri ziyaret ederek sorunları dinledi. Çelik, “Ne işletmecilerin ne de çalışanların dayanacak gücü kalmadı. Restoran ve kafeler artık açılmalı” dedi

haberimizvar.net-  Deva Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik göreve hızlı başladı. Çelik, Eğitim Başkanı Raşit Kıyak ve Bilgi İşlem Başkanı dr. Hakan Akar ile birlikte ilk iş olarak koronavirüsten dolayı kapalı olan restoran ve kafeleri ziyaret etti. Çelik ve DEVA heyeti, Liman Mahallesi’nde hizmet veren bir işletmenin sahipleri Lütfiye Umerova, Zariema Rustamov ve Ramazan Rustamov’a konuk oldu. Sorunları anlatan İşletme Müdürü M. Batuhan Yetişkin ise paket servis ve diğer konularda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. 

SORUNLARI ANLATTI 
Yetişkin, “Ulaşımda yolculuk yapılabiliyor. Uçağa biniliyor. AVM’ler açık ama restoranlar hala kapalı. Restoran ve kafelerin paket servisle faaliyetine devam edeceği düşünülüyor.   Ancak paket servisin çok büyük dezavantajları mevcuttur. Öncelikle paket serviste kullanılan aracı kurumlar ve uygulamalar yüzde 15 ila yüzde 20 oranında komisyon ücreti istemektedirler. Bu komisyon ücretlerine artı KDV eklendiğinde restaurant ve kafeler ancak yüzde 60 yüzde 65 oranında parasını alabilmektedir. Bunların içerisinden kendi KDV’lerini düşüyorlar. Restaurant ve kafelerin ambalaj giderleri olmaktadır. Ayrıca motor kurye elemanları var. Bunlarla birlikte neredeyse sattıkları ürünün yarı parasını bu giderlere harcamak durumunda kalmaktadırlar” dedi. 
HALKIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI 
Farklı giderler eklendiğinde restoran ve kafelerin güç bela ayakta kaldığını söyleyen Yetişkin, “İşletmeler bir de kredi kullandı. Şimdi onların da geri ödemesi başladı. Kafe restoranların da HES  kodu ile tekrar açılmasını istiyoruz” dedi. Sorunları dikkatle dinleyen DEVA Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik, hükümetin pandemi sürecinde birçok konuda sınıfta kaldığını söyledi. Restoranların da açılması gerektiğini belirten Çelik, “İnsanlar evine ekmek götüremez hale geldi. Vatandaş yardım beklerken hükümet IBAN attı. Pandemi kuralları çerçevesinde restoran ve kafeler bir an önce açılmalıdır” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.