Cenaze işleri 7/24 görevde

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.08.2023 - 15:10, Güncelleme: 09.08.2023 - 15:23
 

Cenaze işleri 7/24 görevde

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Cenaze İşleri Hizmetleri ekibi, vatandaşların zor ve acılı günlerinde onları yalnız bırakmayarak her türlü desteği sunmaya devam ediyor.

haberimizvar.net- Cenaze işleri ekibi, yeniden yapılan gasilhane ile daha temiz ve modern bir ortamda yıkama ve kefenleme işlemi gerçekleştiriyor. Manavgat Belediyesi ekipleri, vatandaşların acısını hafifletmek ve bir nebze de olsa yardımcı olabilmek amacıyla 150 yazlık, 150 kışlık taziye çadırı ile 40 çalışan, 10 şoför, 2 cenaze nakil arabası, 2 cenaze yıkama arabası, 6 çadır arabası, gasilhane, erkek ve kadın din görevlisi, mescit, sandalye, masa, defin işlemleri, taziye çadırlarına çay kazanı, cenaze sahipleri için şantiye alanında bekleme salonu gibi hizmetleri sırasıyla yerine getiriyor. Ekipler, sandalye, masa ve çadır ihtiyacını şantiyeye gelmeden karşılamak isteyen vatandaşlar için de Ilıca, Taşağıl ve Çolaklı mahallelerinde de 18 bin sandalye ve 3 bin 500 masadan oluşan envanterini bu bölgelerde yaşayan vatandaşlara tedarik ediyor. Ayrıca Manavgat Belediyesi'nin erkek ve kadın din görevlileri, yıkama ve kefenleme işleminin ardından ailelerin istek duyması halinde taziye evleri ve mezarlıklara giderek Kuran okuma işlemini de gerçekleştiriyor. BAŞKAN SÖZEN: ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, cenaze işleri ekibinin çok hassas bir hizmette bulunduğunu belirterek, acılı ailelere bir nebze de olsa destek olduklarını aktardı. Başkan Şükrü Sözen, "Cenaze işleri ekibimiz, yer ve zaman mefhumu gözetmeksizin yakınlarını kaybeden ailelerimize çok özel bir hizmet götürüyor. Vatandaşlarımızın en zor günlerinde onları yalnız bırakmayarak yanlarında olmaya devam edeceğiz. Zor ve anlamlı bir görevi yerine getiren tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, mevlit, düğün, kermes ve yemek vermek isteyen vatandaşlarımızın çadır, sandalye ve masa ihtiyacını da karşılıyoruz. Acılar paylaştıkça azalır. Manavgat Belediyesi, kent halkının hayatına dokunan tüm çalışmaları aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir" dedi.
Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Cenaze İşleri Hizmetleri ekibi, vatandaşların zor ve acılı günlerinde onları yalnız bırakmayarak her türlü desteği sunmaya devam ediyor.

haberimizvar.net- Cenaze işleri ekibi, yeniden yapılan gasilhane ile daha temiz ve modern bir ortamda yıkama ve kefenleme işlemi gerçekleştiriyor. Manavgat Belediyesi ekipleri, vatandaşların acısını hafifletmek ve bir nebze de olsa yardımcı olabilmek amacıyla 150 yazlık, 150 kışlık taziye çadırı ile 40 çalışan, 10 şoför, 2 cenaze nakil arabası, 2 cenaze yıkama arabası, 6 çadır arabası, gasilhane, erkek ve kadın din görevlisi, mescit, sandalye, masa, defin işlemleri, taziye çadırlarına çay kazanı, cenaze sahipleri için şantiye alanında bekleme salonu gibi hizmetleri sırasıyla yerine getiriyor. Ekipler, sandalye, masa ve çadır ihtiyacını şantiyeye gelmeden karşılamak isteyen vatandaşlar için de Ilıca, Taşağıl ve Çolaklı mahallelerinde de 18 bin sandalye ve 3 bin 500 masadan oluşan envanterini bu bölgelerde yaşayan vatandaşlara tedarik ediyor. Ayrıca Manavgat Belediyesi'nin erkek ve kadın din görevlileri, yıkama ve kefenleme işleminin ardından ailelerin istek duyması halinde taziye evleri ve mezarlıklara giderek Kuran okuma işlemini de gerçekleştiriyor.

BAŞKAN SÖZEN: ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, cenaze işleri ekibinin çok hassas bir hizmette bulunduğunu belirterek, acılı ailelere bir nebze de olsa destek olduklarını aktardı. Başkan Şükrü Sözen, "Cenaze işleri ekibimiz, yer ve zaman mefhumu gözetmeksizin yakınlarını kaybeden ailelerimize çok özel bir hizmet götürüyor. Vatandaşlarımızın en zor günlerinde onları yalnız bırakmayarak yanlarında olmaya devam edeceğiz. Zor ve anlamlı bir görevi yerine getiren tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, mevlit, düğün, kermes ve yemek vermek isteyen vatandaşlarımızın çadır, sandalye ve masa ihtiyacını da karşılıyoruz. Acılar paylaştıkça azalır. Manavgat Belediyesi, kent halkının hayatına dokunan tüm çalışmaları aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.