Cenk Soyer adaylığını açıkladı

GÜNDEM 23.07.2022 - 13:37, Güncelleme: 23.07.2022 - 13:37
 

Cenk Soyer adaylığını açıkladı

Ekim ayında yapılacak Antalya Barosu seçimlerinde başkanlık için 3. aday Cenk Soyer oldu. 'Cumhuriyet Barosuyuz' sloganı ile yola çıkan Soyer göreve gelmesi halinde 90 gün içinde yapacaklarını anlattı.

haberimizvar.net- Antalya Barosu Olağan Genel Kurulu, 15-16 Ekim'de yapılacak. Başkanlık için mevcut başkan Hüseyin Geçilmez ile Alperen Erol’dan sonra Cenk Soyer de adaylığını açıkladı. Barohan'da gazetecilerle bir araya gelen Soyer, "Cumhuriyetin Barosuyuz. Uzun, onurlu ve geleceğimiz için zorlu bir yolculuğa çıktık. Çoklu baro uygulamasına karşı çıkmaya, İstanbul Sözleşmesi’nin takipçisi olmaya,  uygulanmayan AİHM kararlarını hatırlatmaya, basın ve ifade özgürlüğünden vazgeçmemeye aynı zamanda çocuk istismarlarına, kadına karşı şiddete ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, çevre ve doğa katliamlarına, hayvanlara yönelik hukuka aykırı eylemlere karşı durmaya devam etmek bizim vicdani sorumluluğumuzdur. Avukatların kullanabileceği bir susma hakkı yoktur" dedi.   90 GÜNDE YAPACAKLARINI ANLATTI Ekibini de tanıtan Soyer, göreve gelmeleri halinde 90 içinde yapacaklarını şöyle sıraladı: "Duruşma trafiğinin yoğun olduğu salı ve perşembe günleri, sabah erken saatlerde kurumsal kimliğimizle adliyede bulunulacak ve ilk duruşmalara geç başlayan mahkemeleri re’sen Antalya Adalet Komisyon Başkanlığına bildireceğiz. Antalya Adliyelerinde e-duruşma alanları kuracağız. Antalya Adliyesine yakın bir alanda, meslektaşlarımızın kullanımına yönelik ücretsiz otopark tahsis edeceğiz. Ofis sorunu yaşayan meslektaşlarımıza yönelik adliyeye yakın yerlerde görüşmelerini yapabilecekleri ve vergi levhalarını asabilecekleri, tüm giderleri Baromuzca karşılanacak, Avukatlık Ofisleri açacağız. Antalya Barosunu bir mesleki eğitim ve gelişim merkezine dönüştüreceğiz. Üniversitelerde görev yapan akademisyen meslektaşlarımızdan Danışma Kurulu oluşturarak Avukat Akademisi’ni kuracağız. Antalya Adliyesine yakın bir alanda,  kar amacı gütmeyen ve sadece meslektaşlarımıza hizmet verecek baro lokantasını meslektaşlarımızın hizmetinize sunacağız. Mesleki kıdemi 5 yıla kadar olan meslektaşlarımıza, AB Değişim Programı kapsamında yurt dışında 3 ay staj olanağı sağlayacağız. Avukatlar ve birinci derece yakınlarına hizmet vermek üzere, Barohan veya Adliyede işyeri hekimi istihdam edilecek olup Baromuz tarafından ayakta sağlık hizmeti verilmesini sağlayacağız"  
Ekim ayında yapılacak Antalya Barosu seçimlerinde başkanlık için 3. aday Cenk Soyer oldu. 'Cumhuriyet Barosuyuz' sloganı ile yola çıkan Soyer göreve gelmesi halinde 90 gün içinde yapacaklarını anlattı.

haberimizvar.net- Antalya Barosu Olağan Genel Kurulu, 15-16 Ekim'de yapılacak. Başkanlık için mevcut başkan Hüseyin Geçilmez ile Alperen Erol’dan sonra Cenk Soyer de adaylığını açıkladı.

Barohan'da gazetecilerle bir araya gelen Soyer, "Cumhuriyetin Barosuyuz. Uzun, onurlu ve geleceğimiz için zorlu bir yolculuğa çıktık. Çoklu baro uygulamasına karşı çıkmaya, İstanbul Sözleşmesi’nin takipçisi olmaya,  uygulanmayan AİHM kararlarını hatırlatmaya, basın ve ifade özgürlüğünden vazgeçmemeye aynı zamanda çocuk istismarlarına, kadına karşı şiddete ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, çevre ve doğa katliamlarına, hayvanlara yönelik hukuka aykırı eylemlere karşı durmaya devam etmek bizim vicdani sorumluluğumuzdur. Avukatların kullanabileceği bir susma hakkı yoktur" dedi.

 

90 GÜNDE YAPACAKLARINI ANLATTI

Ekibini de tanıtan Soyer, göreve gelmeleri halinde 90 içinde yapacaklarını şöyle sıraladı: "Duruşma trafiğinin yoğun olduğu salı ve perşembe günleri, sabah erken saatlerde kurumsal kimliğimizle adliyede bulunulacak ve ilk duruşmalara geç başlayan mahkemeleri re’sen Antalya Adalet Komisyon Başkanlığına bildireceğiz. Antalya Adliyelerinde e-duruşma alanları kuracağız. Antalya Adliyesine yakın bir alanda, meslektaşlarımızın kullanımına yönelik ücretsiz otopark tahsis edeceğiz. Ofis sorunu yaşayan meslektaşlarımıza yönelik adliyeye yakın yerlerde görüşmelerini yapabilecekleri ve vergi levhalarını asabilecekleri, tüm giderleri Baromuzca karşılanacak, Avukatlık Ofisleri açacağız. Antalya Barosunu bir mesleki eğitim ve gelişim merkezine dönüştüreceğiz. Üniversitelerde görev yapan akademisyen meslektaşlarımızdan Danışma Kurulu oluşturarak Avukat Akademisi’ni kuracağız. Antalya Adliyesine yakın bir alanda,  kar amacı gütmeyen ve sadece meslektaşlarımıza hizmet verecek baro lokantasını meslektaşlarımızın hizmetinize sunacağız. Mesleki kıdemi 5 yıla kadar olan meslektaşlarımıza, AB Değişim Programı kapsamında yurt dışında 3 ay staj olanağı sağlayacağız. Avukatlar ve birinci derece yakınlarına hizmet vermek üzere, Barohan veya Adliyede işyeri hekimi istihdam edilecek olup Baromuz tarafından ayakta sağlık hizmeti verilmesini sağlayacağız"

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.