Çevre Bakanlığı bulamadı !

GÜNDEM 25.09.2020 - 12:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Çevre Bakanlığı bulamadı !

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Antalya’daki otelin plajına döktüğü mermer tozunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimlerinde bulamadı.

haberimizvar.net- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Maxx Royal Kemer Resort Oteli’n yönetimi, sahilindeki beyaz kumun Salda Gölü’nden alınmadığı, mermer tozu olduğunu açıklamasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimlerinde beyaz kumu sahilde bulamadı. CHP’li Özer, “Bakanın oteli olduğu için göstermelik denetim mi yapıldı?” diye sordu. Bakan Ersoy’un Antalya’da bulunan Maxx Royal Kemer Resort Oteli’nin sahiline dökülen ‘beyaz kumların’ Salda Gölü’nde getirildiği iddiası üzerine başlayan tartışma sonucunda otel yönetimi, sahile dökülen beyaz kumun mermer tozu olduğunu belirtmiş. Bir gazetecinin ‘Bu kumlar Salda Gölü’nden mi getiriliyor’ sorusuyla çektiği görüntüler sonrası otel işletmesi kumun satın alındığı belgeleri kamuoyuyla paylaşmıştı. ÖZER ÖNERGE VERMİŞTİ İnsan sağlığı açısından zararlı olan mermer tozunun sahile dökülmesine ilişkin CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Temmuz ayında bir soru önergesi verdi. Bakanlığın önergeye verdiği cevapta otelin belgeleri paylaşmasına rağmen “Bahsi geçen beyaz kum özelliği taşıyan maddenin, denetim esnasında sahilde seri olmadığı tespit edilmiştir” denildi. GÖSTERMELİK DENETİM Denetlemeye ilişkin yeterli açıklama yapılmadığını belirten CHP’li Özer, “Ya otelin sahibi Kültür Bakanı oldukları için göstermelik bir denetleme yaptılar ya da özellikle aydınlatıcı bir açıklama yapmıyorlar” dedi. Özer, “Denetim yapılırken otelin kendi beyanı olan faturalar incelendi mi? O faturada yazan bin 300 kilogramlık kalsit maddesi nerede, diye sorulup araştırıldı mı? Araştırıldıysa kalsit yani mermer tozunun ne için kullanıldığı soruldu mu? Denizin altındaki plaj kumu incelendi mi? Yoksa yanıtta söylendiği üzere, sahile bakıp, burada beyaz kum serili değil ki, mi denildi?” ifadelerini kullandı. SAĞLIĞA ZARARLI Mermer tozunun zararlarını hatırlatan Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Mermer tozu kansorejen madde içeriyor ayrıca solunum sistemi ve cilt hastalıklarına neden oluyor. İnsana olduğu kadar çevre sağlığına da zararlı. Denizin kirlenmesine ve kıyı erozyonuna bile neden olabileceği biliniyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Antalya’daki otelin plajına döktüğü mermer tozunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimlerinde bulamadı.

haberimizvar.net- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Maxx Royal Kemer Resort Oteli’n yönetimi, sahilindeki beyaz kumun Salda Gölü’nden alınmadığı, mermer tozu olduğunu açıklamasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimlerinde beyaz kumu sahilde bulamadı. CHP’li Özer, “Bakanın oteli olduğu için göstermelik denetim mi yapıldı?” diye sordu. Bakan Ersoy’un Antalya’da bulunan Maxx Royal Kemer Resort Oteli’nin sahiline dökülen ‘beyaz kumların’ Salda Gölü’nde getirildiği iddiası üzerine başlayan tartışma sonucunda otel yönetimi, sahile dökülen beyaz kumun mermer tozu olduğunu belirtmiş. Bir gazetecinin ‘Bu kumlar Salda Gölü’nden mi getiriliyor’ sorusuyla çektiği görüntüler sonrası otel işletmesi kumun satın alındığı belgeleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

ÖZER ÖNERGE VERMİŞTİ
İnsan sağlığı açısından zararlı olan mermer tozunun sahile dökülmesine ilişkin CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Temmuz ayında bir soru önergesi verdi. Bakanlığın önergeye verdiği cevapta otelin belgeleri paylaşmasına rağmen “Bahsi geçen beyaz kum özelliği taşıyan maddenin, denetim esnasında sahilde seri olmadığı tespit edilmiştir” denildi.

GÖSTERMELİK DENETİM
Denetlemeye ilişkin yeterli açıklama yapılmadığını belirten CHP’li Özer, “Ya otelin sahibi Kültür Bakanı oldukları için göstermelik bir denetleme yaptılar ya da özellikle aydınlatıcı bir açıklama yapmıyorlar” dedi. Özer, “Denetim yapılırken otelin kendi beyanı olan faturalar incelendi mi? O faturada yazan bin 300 kilogramlık kalsit maddesi nerede, diye sorulup araştırıldı mı? Araştırıldıysa kalsit yani mermer tozunun ne için kullanıldığı soruldu mu? Denizin altındaki plaj kumu incelendi mi? Yoksa yanıtta söylendiği üzere, sahile bakıp, burada beyaz kum serili değil ki, mi denildi?” ifadelerini kullandı.

SAĞLIĞA ZARARLI
Mermer tozunun zararlarını hatırlatan Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Mermer tozu kansorejen madde içeriyor ayrıca solunum sistemi ve cilt hastalıklarına neden oluyor. İnsana olduğu kadar çevre sağlığına da zararlı. Denizin kirlenmesine ve kıyı erozyonuna bile neden olabileceği biliniyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.