Çeyrek altın 721 liradan günü açtı

GÜNDEM 30.07.2020 - 11:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Çeyrek altın 721 liradan günü açtı

İstanbul serbest piyasada dolar 6,97 liradan, euro 8,20 liradan güne başladı. Gram altının satış fiyatı ise 439 lira.

haberimizvar.net-  Küresel piyasalar, ABD’nin merkez bankasının (Fed) faiz kararının ardından, yoğun veri gündemine odaklandı. Fed, iki gün süren Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu. Karar metninde, keskin düşüşlerin ardından ekonomik faaliyet ve istihdamda son aylarda bir miktar toparlanma görülse de yılbaşındaki seviyelerin oldukça altında olunduğu vurgulandı.   Fed Başkanı Jerome Powell da gerçekleştirdiği basın toplantısında, ekonominin korunması için önem taşıyan yeni bir aşamaya girildiğini belirterek, “Yeni tip korona virüsü vakalarındaki artış ve salgını kontrol altına almaya yönelik önlemlerin yeniden uygulanmasının ekonomik faaliyette baskı yaratmaya başladığına dair son haftalarda bazı işaretler gördük” dedi. Fed’in “güvercin” olarak nitelendirilen karar metni ve yönlendirmesi sonrası New York borsasında alıcılı bir seyir izlendi. Dow Jones endeksi yüzde 0,61, S&P 500 endeksi yüzde 1,24 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,35 değer kazanırken, dolar endeksi, önceki gün sonlandırdığı düşüş eğilimine geri döndü ve günü yüzde 0,4 azalışla 93,3’ten tamamladı. AVRUPA Avrupa borsalarında dün karışık bir seyir izlendi. Özellikle İspanya’da artan Kovid-19 vaka sayısının, ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeye neden olması pay piyasalarındaki alışları sınırladı. Dün İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,55 ve Almanya’da DAX endeksi yüzde 0,10 değer kaybederken, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,04 ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,60 yükseldi. ASYA Bugün Asya piyasalarında da Fed sonrası karışık bir seyir izleniyor. Kapanışa yakın Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,2 değer kaybederken, Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,1 ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,3 yükseliş kaydetti. TÜRKİYE Türkiye’de dün banka hisselerinde yoğunlaşan satışlarla yüzde 1,49 değer kaybeden BIST 100 endeksi, günü 1.135 puandan tamamladı. Dün 6,98’den kapanış yapan dolar/TL ise, Fed sonrası bugün 6,97 seviyesinde. Euro 8,20 liradan güne başladı. Sterlin ise 9 liranın üzerine tutundu. Gram altının satış fiyatı ise 439, çeyrek altınınki ise 721 lira. Bayram dolayısıyla piyasalar bugün öğlene kadar açık olacak.   
İstanbul serbest piyasada dolar 6,97 liradan, euro 8,20 liradan güne başladı. Gram altının satış fiyatı ise 439 lira.

haberimizvar.net-  Küresel piyasalar, ABD’nin merkez bankasının (Fed) faiz kararının ardından, yoğun veri gündemine odaklandı.

Fed, iki gün süren Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu. Karar metninde, keskin düşüşlerin ardından ekonomik faaliyet ve istihdamda son aylarda bir miktar toparlanma görülse de yılbaşındaki seviyelerin oldukça altında olunduğu vurgulandı.

 

Fed Başkanı Jerome Powell da gerçekleştirdiği basın toplantısında, ekonominin korunması için önem taşıyan yeni bir aşamaya girildiğini belirterek, “Yeni tip korona virüsü vakalarındaki artış ve salgını kontrol altına almaya yönelik önlemlerin yeniden uygulanmasının ekonomik faaliyette baskı yaratmaya başladığına dair son haftalarda bazı işaretler gördük” dedi.

Fed’in “güvercin” olarak nitelendirilen karar metni ve yönlendirmesi sonrası New York borsasında alıcılı bir seyir izlendi. Dow Jones endeksi yüzde 0,61, S&P 500 endeksi yüzde 1,24 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,35 değer kazanırken, dolar endeksi, önceki gün sonlandırdığı düşüş eğilimine geri döndü ve günü yüzde 0,4 azalışla 93,3’ten tamamladı.

AVRUPA
Avrupa borsalarında dün karışık bir seyir izlendi. Özellikle İspanya’da artan Kovid-19 vaka sayısının, ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeye neden olması pay piyasalarındaki alışları sınırladı. Dün İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,55 ve Almanya’da DAX endeksi yüzde 0,10 değer kaybederken, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,04 ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,60 yükseldi.

ASYA
Bugün Asya piyasalarında da Fed sonrası karışık bir seyir izleniyor. Kapanışa yakın Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,2 değer kaybederken, Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,1 ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,3 yükseliş kaydetti.

TÜRKİYE
Türkiye’de dün banka hisselerinde yoğunlaşan satışlarla yüzde 1,49 değer kaybeden BIST 100 endeksi, günü 1.135 puandan tamamladı. Dün 6,98’den kapanış yapan dolar/TL ise, Fed sonrası bugün 6,97 seviyesinde. Euro 8,20 liradan güne başladı. Sterlin ise 9 liranın üzerine tutundu.

Gram altının satış fiyatı ise 439, çeyrek altınınki ise 721 lira.

Bayram dolayısıyla piyasalar bugün öğlene kadar açık olacak. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.