ÇGD ile Baro işbirliği yapacak

GÜNDEM 15.12.2021 - 13:35, Güncelleme: 15.12.2021 - 13:35
 

ÇGD ile Baro işbirliği yapacak

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi ile Antalya Barosu, gazetecilerin mesleklerini icra ederken karşılaştığı zorlukların aşılması amacıyla işbirliği yapacak.Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi Yönetimi ve bazı üyeleri, Antalya Barosu’nun yeni Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez’e tebrik ziyaretinde bulundu.

haberimizvar.net- ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, Baro gibi kuruluşları çok önemsediklerini söyledi. Türkiye Barolar Birliği’nin seçimlerinde gerçekleşen değişimi olumlu bulduklarını belirten Güner, “Antalya Barosu’na elimizden gelen desteği vermeye hazırız, ama sanki bizim daha çok desteğe ihtiyacımız var. Mesleğimizi icra ederken size danışmaya ihtiyacımız var” dedi. ÇOK SAYGI DUYUYORUM Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, gazetecilerin her zaman yanında olacaklarını kaydetti. Gazeteciliği Türkiye’de yapılması en zor mesleklerden birisi olarak değerlendiren Geçilmez, “Dik duran her meslek grubuna saygı duyuyorum, kolay bir dönemden geçmiyoruz. Ama özellikle gazetecilerin dik duranına çok daha saygı duyuyorum. En çok kıskaca alınan ve en çok elde tutulmaya çalışılan meslek grubu sizin yaptığınız gazetecilik. Baro olarak mesleğinizi yaparken karşılaştığınız sıkıntılar anlamında size destek olmaya hazırız” dedi. HUKUKSUZLUK ÇOK ARTTI Türkiye Barolar Birliği’nin yakın zamanda gerçekleşen seçim sonuçlarını değerlendiren Hüseyin Geçilmez, seçim sonuçlarına avukatlardan daha çok vatandaşlar sevindiğini aktardı. Geçilmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Barolar Birliği Başkanı yeniden seçilsin diye dünyanın en antidemokratik kanunlarından birisi yapıldı. Delege sistemi değişti, barolar bölündü. Ona rağmen kaybetti. Seçimin bizim açımızdan kazanılması çok önemliydi. Antalya Barosu’nun 6 bin üyesi var, ancak genel kurulda 5 delegeye sahip. Bayburt’un 40 üyesi var, onların 4 delegesi var. 60 bine yakın üyesi İstanbul Barosu’nun 13 delegesi vardı, başka örneğe gerek yok. Uganda’da bile böyle bir kanun yok. Yasanın değiştirilmesi gerekiyor. Bu yasayı değiştiremezsek bu ülkede hiçbir şey değişmemiş demektir, bu da benim sözüm olsun. Gelecek seçimlere kadar bu durumu değiştiremezsek, bilin ki bu ülkede hiçbir şey ileriye gitmemiş demektir. Son iki yıla sığan hukuksuzluk, belki son 40 yılda yoktur.”
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi ile Antalya Barosu, gazetecilerin mesleklerini icra ederken karşılaştığı zorlukların aşılması amacıyla işbirliği yapacak.Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi Yönetimi ve bazı üyeleri, Antalya Barosu’nun yeni Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez’e tebrik ziyaretinde bulundu.

haberimizvar.net- ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, Baro gibi kuruluşları çok önemsediklerini söyledi. Türkiye Barolar Birliği’nin seçimlerinde gerçekleşen değişimi olumlu bulduklarını belirten Güner, “Antalya Barosu’na elimizden gelen desteği vermeye hazırız, ama sanki bizim daha çok desteğe ihtiyacımız var. Mesleğimizi icra ederken size danışmaya ihtiyacımız var” dedi.

ÇOK SAYGI DUYUYORUM
Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, gazetecilerin her zaman yanında olacaklarını kaydetti. Gazeteciliği Türkiye’de yapılması en zor mesleklerden birisi olarak değerlendiren Geçilmez, “Dik duran her meslek grubuna saygı duyuyorum, kolay bir dönemden geçmiyoruz. Ama özellikle gazetecilerin dik duranına çok daha saygı duyuyorum. En çok kıskaca alınan ve en çok elde tutulmaya çalışılan meslek grubu sizin yaptığınız gazetecilik. Baro olarak mesleğinizi yaparken karşılaştığınız sıkıntılar anlamında size destek olmaya hazırız” dedi.
HUKUKSUZLUK ÇOK ARTTI
Türkiye Barolar Birliği’nin yakın zamanda gerçekleşen seçim sonuçlarını değerlendiren Hüseyin Geçilmez, seçim sonuçlarına avukatlardan daha çok vatandaşlar sevindiğini aktardı. Geçilmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye Barolar Birliği Başkanı yeniden seçilsin diye dünyanın en antidemokratik kanunlarından birisi yapıldı. Delege sistemi değişti, barolar bölündü. Ona rağmen kaybetti. Seçimin bizim açımızdan kazanılması çok önemliydi. Antalya Barosu’nun 6 bin üyesi var, ancak genel kurulda 5 delegeye sahip. Bayburt’un 40 üyesi var, onların 4 delegesi var. 60 bine yakın üyesi İstanbul Barosu’nun 13 delegesi vardı, başka örneğe gerek yok. Uganda’da bile böyle bir kanun yok. Yasanın değiştirilmesi gerekiyor. Bu yasayı değiştiremezsek bu ülkede hiçbir şey değişmemiş demektir, bu da benim sözüm olsun. Gelecek seçimlere kadar bu durumu değiştiremezsek, bilin ki bu ülkede hiçbir şey ileriye gitmemiş demektir. Son iki yıla sığan hukuksuzluk, belki son 40 yılda yoktur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.