ÇGD’den Hürriyet’teki kıyıma tepki

GÜNDEM 01.11.2019 - 16:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ÇGD’den Hürriyet’teki kıyıma tepki

Hürriyet’te 43 gazetecinin eve tebligat yoluyla işten çıkarılmasına tepki gösteren ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz, “Ne acıdır ki işten çıkarılanlar arasında kanser tedavisi gören ve bir de hamile gazeteci var. Çözüm örgütlü gazetecilik” dedi.

HABERİMİZ VAR – Hürriyet gazetesinde eve tebligat yoluyla işten çıkarılan gazetecilerin sayısı 43’e yükseldi. İşten çıkarma operasyonu üzerine genel yayın yönetmeni Vahap Munyar da görevinden istifa etti. Gazete yönetiminin sendikalı gazetecileri işten çıkardığı ve hedefin toplu-iş sözleşmesi yapılabilmesini engellemek olduğu ileri sürüldü. Hürriyet gazetesindeki kıyıma tepki gösteren Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz, “Çözüm örgütlü gazetecilik” dedi.   ‘ÇÖZÜM ÖRGÜTLÜ GAZETECİLİK’ Korkmaz şunları söyledi: “Gazetecilik en güvensiz meslek gruplarının başında geliyor. Sektör daha da kötüye giderken gazeteciler sadece olanı biteni izlemekle yetiniyor. Hürriyet’te işine son verilen 43 gazetecinin işten çıkarıldığından genel yayın yönetmeninin dahi haberinin olmadığını söylemesi, çıkarmaların tamamen keyfi olduğunun bir göstergesidir. Ne acıdır ki işten çıkarılanlar arasında kanser tedavisi gören ve bir de hamile gazeteci var. Onca yıl emek verdikleri Hürriyet’ten kovulduklarını evlerine gelen mektupla ya da mail adreslerinin kapanmasıyla öğrendiler. Muhatap dahi alınmadılar… Bu kıyımlar devam edecek, arkası gelecek. Hürriyet ne ilk, ne de son. Çözüm; örgütlü gazetecilik”…   
Hürriyet’te 43 gazetecinin eve tebligat yoluyla işten çıkarılmasına tepki gösteren ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz, “Ne acıdır ki işten çıkarılanlar arasında kanser tedavisi gören ve bir de hamile gazeteci var. Çözüm örgütlü gazetecilik” dedi.

HABERİMİZ VAR – Hürriyet gazetesinde eve tebligat yoluyla işten çıkarılan gazetecilerin sayısı 43’e yükseldi. İşten çıkarma operasyonu üzerine genel yayın yönetmeni Vahap Munyar da görevinden istifa etti. Gazete yönetiminin sendikalı gazetecileri işten çıkardığı ve hedefin toplu-iş sözleşmesi yapılabilmesini engellemek olduğu ileri sürüldü. Hürriyet gazetesindeki kıyıma tepki gösteren Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz, “Çözüm örgütlü gazetecilik” dedi.

 

‘ÇÖZÜM ÖRGÜTLÜ GAZETECİLİK’

Korkmaz şunları söyledi: “Gazetecilik en güvensiz meslek gruplarının başında geliyor. Sektör daha da kötüye giderken gazeteciler sadece olanı biteni izlemekle yetiniyor. Hürriyet’te işine son verilen 43 gazetecinin işten çıkarıldığından genel yayın yönetmeninin dahi haberinin olmadığını söylemesi, çıkarmaların tamamen keyfi olduğunun bir göstergesidir. Ne acıdır ki işten çıkarılanlar arasında kanser tedavisi gören ve bir de hamile gazeteci var. Onca yıl emek verdikleri Hürriyet’ten kovulduklarını evlerine gelen mektupla ya da mail adreslerinin kapanmasıyla öğrendiler. Muhatap dahi alınmadılar… Bu kıyımlar devam edecek, arkası gelecek. Hürriyet ne ilk, ne de son. Çözüm; örgütlü gazetecilik”… 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.