ÇGD’den yeni medya eğitimi

GÜNDEM 19.05.2022 - 10:37, Güncelleme: 19.05.2022 - 10:37
 

ÇGD’den yeni medya eğitimi

Yeni medya araçlarının eğitimi konusunda üyelerine destek vermeyi hedefleyen Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) evsahipliğinde, Antalya’da sözlü internet yayıncılığı konusunda bir podcast atölyesi düzenlendi.

haberimizvar.net- ÇGD Akdeniz’in Podfresh ile ortak olarak hayata geçirdiği ve bir çeşit modern radyo yayıncılığı denebilecek podcast eğitimine, gazetecilerin yanı sıra İletişim Fakültesi’nden öğrenciler ile hocaları katıldı. Antalya koordinasyonunu Erdem Duru’nun üstlendiği atölyenin eğitmenleri, akademisyen Orhan Şener ile podfresh’den Uraz Kaspar ve İlkan Akgün’den oluştu. Katılımcılara yeni medya olanakları, dünyadaki örnekleri ve podcast yayıncılığı hakkında bilgi veren eğitmenler, programların nasıl hazırlanması gerektiğini, ayrıca konu ve hedef kitle seçimi, zamanın uygun kullanılması, içerik, ses, kayıt gibi yayıncılığın temel taşı niteliğindeki konuları anlattı. Teorik eğitimin ardından atölyenin ikinci kısmında ise pratik uygulamalar yapıldı. Gruplara ayrılan katılımcılar, Antalya piyazı tanıtımına ilişkin kısa bir podcast programı hazırladılar. Mikrofon ödüllü yarışmanın birincisi kumkat grubu oldu.
Yeni medya araçlarının eğitimi konusunda üyelerine destek vermeyi hedefleyen Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) evsahipliğinde, Antalya’da sözlü internet yayıncılığı konusunda bir podcast atölyesi düzenlendi.

haberimizvar.net- ÇGD Akdeniz’in Podfresh ile ortak olarak hayata geçirdiği ve bir çeşit modern radyo yayıncılığı denebilecek podcast eğitimine, gazetecilerin yanı sıra İletişim Fakültesi’nden öğrenciler ile hocaları katıldı.

Antalya koordinasyonunu Erdem Duru’nun üstlendiği atölyenin eğitmenleri, akademisyen Orhan Şener ile podfresh’den Uraz Kaspar ve İlkan Akgün’den oluştu. Katılımcılara yeni medya olanakları, dünyadaki örnekleri ve podcast yayıncılığı hakkında bilgi veren eğitmenler, programların nasıl hazırlanması gerektiğini, ayrıca konu ve hedef kitle seçimi, zamanın uygun kullanılması, içerik, ses, kayıt gibi yayıncılığın temel taşı niteliğindeki konuları anlattı.
Teorik eğitimin ardından atölyenin ikinci kısmında ise pratik uygulamalar yapıldı. Gruplara ayrılan katılımcılar, Antalya piyazı tanıtımına ilişkin kısa bir podcast programı hazırladılar. Mikrofon ödüllü yarışmanın birincisi kumkat grubu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.