ÇHD’li iki avukat ölüm orucuna başladı

GÜNDEM 05.04.2020 - 18:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

ÇHD’li iki avukat ölüm orucuna başladı

Savunma hakkının kısıtlanması ve siyasi mahkumlar üzerindeki baskılar yüzünden yaptıkları açlık grevinin 94’üncü gününde olan avukat Ebru Timtik ile 63’üncü gününde olan Aytaç Ünsal eylemlerini ölüm orucuna çevirme kararı aldı.

haberimizvar.net-Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in, konser yasaklarının kaldırılması talebiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin 288. gününde yaşamını yitirmesi tartışılırken, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da bir süredir devam ettikleri açlık grevi eylemlerini ölüm orucuna dönüştürme kararı aldı. Timtik açlık grevinin 94’üncü, Ünsal ise 63’üncü gününde bulunuyordu.    SAVUNMA HAKKI İÇİN EYLEM   ÇHD’li 16 avukatın yargılandığı davadaki uygulamalar, savunma hakkının kısıtlanması, müvekkilleri ve siyasi mahkumlar üzerindeki baskılar gerekçesiyle avukatlar Ebru Timtik, Aytaç Ünsan, Barkın Timtik ve Oya Aslan açlık grevi eylemine başlamıştı. Cezaevlerindeki diğer ÇHD’li avukatlar da meslektaşlarına destek için süreli açlık grevi eylemleri yapmışlardı.   ÇHR’DEN KAMUOYUNA ÇAĞRI   ÇHD, online bir basın toplantısı düzenleyerek Timtik ve Ünsal’ın kararlarına karşı, demokratik kamuoyunu adalet talebine sahip çıkmaya çağırdı. ÇHD’nin açıklamasında 5 Nisan Avukatlar Günü için de “Yargılamaların parodiye dönüştüğü, hukukun olmadığı bir ülkede bugün avukatlar günü. Hiçbir kutlamayı kabul etmiyoruz” denildi. ÇHD’nin açıklamasında Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in yaşamını ölüm orucunda yitirdiği, İbrahim Gökçek’in ve adil yargılanma talebiyle eyleme başlayan Mustafa Koçak’ın eylemlerinin sürdüğü anımsatıldı.  
Savunma hakkının kısıtlanması ve siyasi mahkumlar üzerindeki baskılar yüzünden yaptıkları açlık grevinin 94’üncü gününde olan avukat Ebru Timtik ile 63’üncü gününde olan Aytaç Ünsal eylemlerini ölüm orucuna çevirme kararı aldı.

haberimizvar.net-Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in, konser yasaklarının kaldırılması talebiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin 288. gününde yaşamını yitirmesi tartışılırken, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da bir süredir devam ettikleri açlık grevi eylemlerini ölüm orucuna dönüştürme kararı aldı. Timtik açlık grevinin 94’üncü, Ünsal ise 63’üncü gününde bulunuyordu. 

 

SAVUNMA HAKKI İÇİN EYLEM

 

ÇHD’li 16 avukatın yargılandığı davadaki uygulamalar, savunma hakkının kısıtlanması, müvekkilleri ve siyasi mahkumlar üzerindeki baskılar gerekçesiyle avukatlar Ebru Timtik, Aytaç Ünsan, Barkın Timtik ve Oya Aslan açlık grevi eylemine başlamıştı. Cezaevlerindeki diğer ÇHD’li avukatlar da meslektaşlarına destek için süreli açlık grevi eylemleri yapmışlardı.

 

ÇHR’DEN KAMUOYUNA ÇAĞRI

 

ÇHD, online bir basın toplantısı düzenleyerek Timtik ve Ünsal’ın kararlarına karşı, demokratik kamuoyunu adalet talebine sahip çıkmaya çağırdı. ÇHD’nin açıklamasında 5 Nisan Avukatlar Günü için de “Yargılamaların parodiye dönüştüğü, hukukun olmadığı bir ülkede bugün avukatlar günü. Hiçbir kutlamayı kabul etmiyoruz” denildi. ÇHD’nin açıklamasında Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in yaşamını ölüm orucunda yitirdiği, İbrahim Gökçek’in ve adil yargılanma talebiyle eyleme başlayan Mustafa Koçak’ın eylemlerinin sürdüğü anımsatıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.