CHP: AKP korona virüsünden yeni faşizm türetti

GÜNDEM 02.10.2020 - 18:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

CHP: AKP korona virüsünden yeni faşizm türetti

İçişleri Bakanlığı'nın genelgeyle sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikleri 1 Aralık’a kadar ertelemesine CHP tepki gösterdi: Sözün özü Saray korona virüsten bir OHAL yaratarak yeni bir faşizm türetti.

haberimizvar.net-  İçişleri Bakanlığı'nın, bugün yayınladığı Ek Genelge’yle sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikleri 1 Aralık’a kadar ertelemesine CHP'den sert tepki geldi.  Pandemi bahane edilerek yeni Olağanüstü Hal (OHAL) yaratıldığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Virüs bahane edilerek muhalifler susturuluyor" dedi. Ağbaba yazılı açıklamasında şunları ifade etti: 'AKP ETKİNLİKLERİNDE BULAŞMAYAN VİRÜS' “Türkiye korona salgınıyla mücadelede yeni bir çığır açtı. 100 binlik üye festivaline, yüzlerce kişinin katıldığı düğüne, çay dağıtım mitinglerine izin veren iktidar, pandemiyle mücadelede çözümü STK’ları, meslek örgütlerini susturarak bulmaya çalışıyor. AKP salgın sürecinde, virüsle mücadele etmek yerine önce baroları bölen, sosyal medyayı kısıtlayan yasalar çıkarttı. Daha sonra Tabipler Birliği’ni kapatmakla tehdit etti ve meslek odalarını sürekli hedef aldı. Kadın cinayetlerinin pik yaptığı dönemde İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açtı. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen Kobani davasını yeniden gündeme getirdi. Basının üzerindeki baskıyı daha da arttırdı, muhalif ekranları kararttı. Alenen ülkenin en yüksek yargı kurumu olan Anayasa Mahkemesini kapatmaktan söz etti. AKP etkinliklerinde ortaya çıkmayan virüs, milli bayramların yasaklanmasına kılıf olarak sunuldu. Milyonlarca işçiyi ve esnafı, yanlış ve anlık tedbir kararlarıyla açlığa mahkum etti. Sözün özü Saray korona virüsünden bir OHAL yaratarak yeni bir faşizm türetti. AKP,  parti etkinliklerinde mitinglerinde bulaşmayan bir virüs keşfetti. Öyle bir virüs ki, sadece milli bayramlarda ve STK’ların her türlü tedbiri alarak yaptığı etkinliklerde bulaşıyor. Bu genelgeyle yasalara göre ekim ayında yapılması gereken baro seçimleri de ertelenecek ve bir genelgeyle yasa açık şekilde kadük hale getirilecek. Korona virüsüyle mücadele diyerek anayasa, yasalar ve insan hakları iktidarın istediği şekilde bertaraf edilebilecek."
İçişleri Bakanlığı'nın genelgeyle sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikleri 1 Aralık’a kadar ertelemesine CHP tepki gösterdi: Sözün özü Saray korona virüsten bir OHAL yaratarak yeni bir faşizm türetti.

haberimizvar.net-  İçişleri Bakanlığı'nın, bugün yayınladığı Ek Genelge’yle sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikleri 1 Aralık’a kadar ertelemesine CHP'den sert tepki geldi. 

Pandemi bahane edilerek yeni Olağanüstü Hal (OHAL) yaratıldığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Virüs bahane edilerek muhalifler susturuluyor" dedi. Ağbaba yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

'AKP ETKİNLİKLERİNDE BULAŞMAYAN VİRÜS'

“Türkiye korona salgınıyla mücadelede yeni bir çığır açtı. 100 binlik üye festivaline, yüzlerce kişinin katıldığı düğüne, çay dağıtım mitinglerine izin veren iktidar, pandemiyle mücadelede çözümü STK’ları, meslek örgütlerini susturarak bulmaya çalışıyor. AKP salgın sürecinde, virüsle mücadele etmek yerine önce baroları bölen, sosyal medyayı kısıtlayan yasalar çıkarttı. Daha sonra Tabipler Birliği’ni kapatmakla tehdit etti ve meslek odalarını sürekli hedef aldı. Kadın cinayetlerinin pik yaptığı dönemde İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açtı. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen Kobani davasını yeniden gündeme getirdi. Basının üzerindeki baskıyı daha da arttırdı, muhalif ekranları kararttı. Alenen ülkenin en yüksek yargı kurumu olan Anayasa Mahkemesini kapatmaktan söz etti. AKP etkinliklerinde ortaya çıkmayan virüs, milli bayramların yasaklanmasına kılıf olarak sunuldu. Milyonlarca işçiyi ve esnafı, yanlış ve anlık tedbir kararlarıyla açlığa mahkum etti. Sözün özü Saray korona virüsünden bir OHAL yaratarak yeni bir faşizm türetti. AKP,  parti etkinliklerinde mitinglerinde bulaşmayan bir virüs keşfetti. Öyle bir virüs ki, sadece milli bayramlarda ve STK’ların her türlü tedbiri alarak yaptığı etkinliklerde bulaşıyor. Bu genelgeyle yasalara göre ekim ayında yapılması gereken baro seçimleri de ertelenecek ve bir genelgeyle yasa açık şekilde kadük hale getirilecek. Korona virüsüyle mücadele diyerek anayasa, yasalar ve insan hakları iktidarın istediği şekilde bertaraf edilebilecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.