CHP Andımız’ı okudu

GÜNDEM 18.03.2021 - 13:52, Güncelleme: 18.03.2021 - 13:52
 

CHP Andımız’ı okudu

CHP Antalya İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Attalos Heykeli önünde Andımız’ı okuyarak kutladı

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Attalos Heykeli önünde kutladı. CHP’li milletvekilleri, ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerin katıldığı kutlama töreninde konuşan İl Başkanı Nusret Bayar, “AKP’18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir." dediği unutulmaz zaferdir” dedi. ŞEHİTLERİ ANDI  CHP İl Başkanı Bayar, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız, tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur. Çanakkale zaferini bize yaşatmış olan, Ulu Önderimiz ve Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ANDIMIZLA NE ALIP VEREMEDİĞİNİZ VAR  Bayar daha sonra tekrar gündeme gelen Andımız konusuna değindi. “Ağızlarını her açtıklarında yurtseverlikten söz eden, kendilerinin dışında herkesi gayri-milli ilan eden AKP iktidarının “ANDIMIZ” ile ne alıp veremediğini biz hala anlamış değiliz” diyen Bayar, “Andımız'ı Cumhur İttifakı kaldırdı. Tarih bunu yazsın! Soruyoruz kendilerine: Türk’üm demekten mi korkuyorsunuz! Doğruyum demekten mi çekiniyorsunuz! Ey Büyük Atatürk diyemiyor musunuz? Hani biz yerli ve milliyiz diyorsunuz ya yerliliğin ve milliliğin yegane göstergesi ANDIMIZ’dan niye utanıyorsunuz! Ne Mutlu Türküm Diyene demek sizin için çok mu zor! Takke düştü bir kez daha kel göründü. Siz yerli ve milli olamazsınız! Sizlere inat, bu meydandakilerle birlikte, hep bir ağızdan andımızı haykırıyoruz” diye konuştu. Katılımcılar daha sonra hep bir ağızdan Andımızı okudu. Törenin ardından Çanakkale şehitleri anısına helva dağıtıldı.
CHP Antalya İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Attalos Heykeli önünde Andımız’ı okuyarak kutladı

haberimizvar.net-  CHP Antalya İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Attalos Heykeli önünde kutladı. CHP’li milletvekilleri, ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerin katıldığı kutlama töreninde konuşan İl Başkanı Nusret Bayar, “AKP’ 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir." dediği unutulmaz zaferdir” dedi.

ŞEHİTLERİ ANDI 
CHP İl Başkanı Bayar, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız, tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur. Çanakkale zaferini bize yaşatmış olan, Ulu Önderimiz ve Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum”

ANDIMIZLA NE ALIP VEREMEDİĞİNİZ VAR 
Bayar daha sonra tekrar gündeme gelen Andımız konusuna değindi. “Ağızlarını her açtıklarında yurtseverlikten söz eden, kendilerinin dışında herkesi gayri-milli ilan eden AKP iktidarının “ANDIMIZ” ile ne alıp veremediğini biz hala anlamış değiliz” diyen Bayar, “Andımız'ı Cumhur İttifakı kaldırdı. Tarih bunu yazsın! Soruyoruz kendilerine: Türk’üm demekten mi korkuyorsunuz! Doğruyum demekten mi çekiniyorsunuz! Ey Büyük Atatürk diyemiyor musunuz? Hani biz yerli ve milliyiz diyorsunuz ya yerliliğin ve milliliğin yegane göstergesi ANDIMIZ’dan niye utanıyorsunuz! Ne Mutlu Türküm Diyene demek sizin için çok mu zor! Takke düştü bir kez daha kel göründü. Siz yerli ve milli olamazsınız! Sizlere inat, bu meydandakilerle birlikte, hep bir ağızdan andımızı haykırıyoruz” diye konuştu. Katılımcılar daha sonra hep bir ağızdan Andımızı okudu. Törenin ardından Çanakkale şehitleri anısına helva dağıtıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.