CHP Doğa Koleji için hesap sordu

EĞİTİM 14.01.2020 - 16:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP Doğa Koleji için hesap sordu

Yüzlerce öğretmenin maaş alamadığı için ders bıraktığı Doğa Koleji’nde kriz devam ediyor. İTÜ’nün koleji satın alabilmek için kendi bünyesinde bir vakıf kurduğu ortaya çıkarken, İTÜ Eğitim vakfı adlı yeni vakıf kuruluş çalışması bitmediği için resmi satış da gerçekleşmedi. Konuyla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, hesap sordu.

haberimizvar.net-Doğa Koleji’nin satıldı, satılacak tartışmaları yaşanırken veli ve öğretmenlerin eylemleri arasında İTÜ Vakfı’na satışı gerçekleşti. Mağdurların sıkıntılarına çare bulunamaması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, konuyla ilgili hesap sordu. Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul Teknik Üniversitesi 30 Aralık 2019’da kamuoyuna yaptığı açıklamada devir işleminin başarıyla gerçekleşmesinden dolayı; AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanı “Sosyete Damat” Berat Albayrak’a ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şükranlarını sundu. ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARINI ÖDEYİN Doğa Koleji’nin devrinde etkili olan, her konuya müdahale eden, görüş beyan eden AKP Genel Başkanı neden ‘Doğa Koleji öğretmenlerinin ücretlerini ödeyin’ demiyor? Yoksa mesaisini sadece sermayenin sorunlarını çözmek için mi harcıyor? BAKANLIKLAR NEDEN DEVREYE GİRMİYOR? Hazine ve Maliye Bakanı ‘Sosyete Damat’ 5 aydır ücret alamayan öğretmen ve çalışanlar için neden devreye girmiyor? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, bu konuda neden tek bir cümle dahi kurmuyor? Öğretmenlerin sorununun çözülmesi için elini taşın altına koyması gereken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk nerede? Neden sessiz?  Beştepe’de kurulan ‘Saray Eğitim Bakanlığı’, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunun çözümüne müdahil olmasına engel mi oluyor? DEVİR BİTTİ ŞİMDİ NE OLUYOR? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Özel okul açanlara teminat şartı getirileceğini duyurmuştu. ‘Bu kararın uygulamasına, satışın eşiğinde olan Doğa Koleji ile başlanmalıdır.’ demiştik. Ancak bu konuda da tek bir adım atılmadı. Doğa Koleji devir işlemi bittiği halde, öğretmenlerinin ve çalışanlarının ücretleri neden ödenmiyor? Buradan tüm yetkililere sesleniyorum, “Filler tepişiyor, çimenler eziliyor” siz sermayenin yanında yer alıp, haklarını korurken; çocuklarımızın geleceğini karartıyorsunuz. Siz sermaye daha fazla kar etsin diye dertlenirken, öğretmenlerimiz evine ekmek götüremiyor!” 
Yüzlerce öğretmenin maaş alamadığı için ders bıraktığı Doğa Koleji’nde kriz devam ediyor. İTÜ’nün koleji satın alabilmek için kendi bünyesinde bir vakıf kurduğu ortaya çıkarken, İTÜ Eğitim vakfı adlı yeni vakıf kuruluş çalışması bitmediği için resmi satış da gerçekleşmedi. Konuyla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, hesap sordu.

haberimizvar.net-Doğa Koleji’nin satıldı, satılacak tartışmaları yaşanırken veli ve öğretmenlerin eylemleri arasında İTÜ Vakfı’na satışı gerçekleşti. Mağdurların sıkıntılarına çare bulunamaması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, konuyla ilgili hesap sordu. Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul Teknik Üniversitesi 30 Aralık 2019’da kamuoyuna yaptığı açıklamada devir işleminin başarıyla gerçekleşmesinden dolayı; AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanı “Sosyete Damat” Berat Albayrak’a ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şükranlarını sundu.

ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARINI ÖDEYİN

Doğa Koleji’nin devrinde etkili olan, her konuya müdahale eden, görüş beyan eden AKP Genel Başkanı neden ‘Doğa Koleji öğretmenlerinin ücretlerini ödeyin’ demiyor? Yoksa mesaisini sadece sermayenin sorunlarını çözmek için mi harcıyor?

BAKANLIKLAR NEDEN DEVREYE GİRMİYOR?

Hazine ve Maliye Bakanı ‘Sosyete Damat’ 5 aydır ücret alamayan öğretmen ve çalışanlar için neden devreye girmiyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, bu konuda neden tek bir cümle dahi kurmuyor?

Öğretmenlerin sorununun çözülmesi için elini taşın altına koyması gereken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk nerede? Neden sessiz?  Beştepe’de kurulan ‘Saray Eğitim Bakanlığı’, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunun çözümüne müdahil olmasına engel mi oluyor?

DEVİR BİTTİ ŞİMDİ NE OLUYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Özel okul açanlara teminat şartı getirileceğini duyurmuştu. ‘Bu kararın uygulamasına, satışın eşiğinde olan Doğa Koleji ile başlanmalıdır.’ demiştik. Ancak bu konuda da tek bir adım atılmadı. Doğa Koleji devir işlemi bittiği halde, öğretmenlerinin ve çalışanlarının ücretleri neden ödenmiyor? Buradan tüm yetkililere sesleniyorum, “Filler tepişiyor, çimenler eziliyor” siz sermayenin yanında yer alıp, haklarını korurken; çocuklarımızın geleceğini karartıyorsunuz. Siz sermaye daha fazla kar etsin diye dertlenirken, öğretmenlerimiz evine ekmek götüremiyor!” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.