CHP, Hatay kararını verdi

SİYASET 20.02.2024 - 14:18, Güncelleme: 20.02.2024 - 14:18
 

CHP, Hatay kararını verdi

CHP yönetimi, belediye başkan adaylığı Hatay’da tartışma konusu olan mevcut başkan Lütfü Savaş ile devam etme kararına vardı.

haberimizvar.net- Depremin vurduğu  Hatay'da CHP'nin mevcut  Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı aday ilan etmesine ilişkin kararın itirazlara neden olmasıyla yeniden değerlendirme sürecine giren CHP Genel Merkez Yönetimi son kararını verdi.    CHP'NİN HATAY ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ OLDU CHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verilmiştir." denildi.   ADAYLIĞININ GERİ ÇEKİLMESİ TALEP EDİLİYORDU Depremin yıl dönümü olan 6 Şubat'ta Hatay'da yapılan anma etkinliklerine katılan Lütfü Savaş, özellikle deprem mağdurlarının yoğun tepkisi ile karşılaşmıştı. Özellikle sol kanatta bulunan birçok parti ve siyasetçi, CHP yönetimine Savaş'ın Büyükşehir adaylığının geri çekilmesi çağrısı yapmaya başlamıştı. Son olarak deprem sonrası halkın taleplerini dillendirmek adına gösterdiği çabayla öne çıkan Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş, ilk açıklamasında Savaş'ın çekilmesi halinde kendisinin de fedakarlığa hazır olduğunu belirtmişti.   ÖZGÜR ÖZEL'DEN GERİ ÇEKME SİNYALİ GELMİŞTİ  Lütfü Savaş'ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği sorulan CHP lideri Özgür Özel, şunları kaydetmişti: "PM'den aldığımız yetki aday çekme ve yeniden aday göstermeyi de içeriyor. Savaş’ın daha ilerisinde bir aday görürsek çekebiliriz. Bunu Lütfü Bey de anlayışla karşılar."   ADAY TANITIM TOPLANTISINA KATILMAMIŞTI  Geçtiğimiz pazar günü Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında isminin anons edilmemesi Lütfü Savaş'ın adaylıktan çekildiği yorumlarına yol açmıştı. Savaş ise dün Özel'le görüşmüş, ardından kendisi için CHP Hatay İl Başkanlığı önünde toplananlara büyük bir miting havasında kapsamlı açıklamayı 20 Şubat'ta yapacaklarını duyurmuştu.
CHP yönetimi, belediye başkan adaylığı Hatay’da tartışma konusu olan mevcut başkan Lütfü Savaş ile devam etme kararına vardı.

haberimizvar.net- Depremin vurduğu  Hatay'da CHP'nin mevcut  Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı aday ilan etmesine ilişkin kararın itirazlara neden olmasıyla yeniden değerlendirme sürecine giren CHP Genel Merkez Yönetimi son kararını verdi. 

 

CHP'NİN HATAY ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ OLDU

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verilmiştir." denildi.

 

ADAYLIĞININ GERİ ÇEKİLMESİ TALEP EDİLİYORDU

Depremin yıl dönümü olan 6 Şubat'ta Hatay'da yapılan anma etkinliklerine katılan Lütfü Savaş, özellikle deprem mağdurlarının yoğun tepkisi ile karşılaşmıştı. Özellikle sol kanatta bulunan birçok parti ve siyasetçi, CHP yönetimine Savaş'ın Büyükşehir adaylığının geri çekilmesi çağrısı yapmaya başlamıştı. Son olarak deprem sonrası halkın taleplerini dillendirmek adına gösterdiği çabayla öne çıkan Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş, ilk açıklamasında Savaş'ın çekilmesi halinde kendisinin de fedakarlığa hazır olduğunu belirtmişti.

 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN GERİ ÇEKME SİNYALİ GELMİŞTİ 

Lütfü Savaş'ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği sorulan CHP lideri Özgür Özel, şunları kaydetmişti: "PM'den aldığımız yetki aday çekme ve yeniden aday göstermeyi de içeriyor. Savaş’ın daha ilerisinde bir aday görürsek çekebiliriz. Bunu Lütfü Bey de anlayışla karşılar."

 

ADAY TANITIM TOPLANTISINA KATILMAMIŞTI 

Geçtiğimiz pazar günü Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında isminin anons edilmemesi Lütfü Savaş'ın adaylıktan çekildiği yorumlarına yol açmıştı. Savaş ise dün Özel'le görüşmüş, ardından kendisi için CHP Hatay İl Başkanlığı önünde toplananlara büyük bir miting havasında kapsamlı açıklamayı 20 Şubat'ta yapacaklarını duyurmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.