CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Duruk’tan 23 Nisan kutlaması

GÜNDEM 22.04.2020 - 12:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Duruk’tan 23 Nisan kutlaması

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.

haberimizvar.net-İlçe Başkanı Duruk, mesajında şunları kaydetti: “Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması mücadelesi döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 100 yaşında. Ulusal egemenliğin ve demokrasimizin teminatı Gazi Meclis'imiz'in 100'üncü yılına erişmesinin onur ve gururunu yaşıyoruz. Ne yazık ki, TBMM'nin kuruluşunun 100'üncü yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı tüm dünyayı saran Covid-19 salgını yüzünden buruk geçireceğiz. Ancak bu zorlu günleri, toplumsal dayanışma, yardımlaşma ile birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız.  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, ülke ve ulus olarak ihtiyacını duyduğumuz laik ve demokratik eğitim, toplumsal barış ve Cumhuriyet'in kazanımlarını kararlılıkla savunmanın yanı sıra, her türlü bağnazlığa karşı mücadele etmek de temel ve birincil görevimiz olmalıdır. BARIŞ VE HOŞGÖRÜYLE TBMM'nin kuruluşu, Cumhuriyet ve demokrasinin kurulmasının ilk adımıdır. Ne yazık ki, ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile işlevsiz hale getirilmiştir. Ulusumuzun kendi kaderini tayin hakkını TBMM ile kazanmasıyla dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini alan Türkiye Cumhuriyeti, önündeki tüm engelleri aşacak ve bağımsızlığın, demokrasinin, toplumsal barış ve hoşgörünün, akademik ve düşünceyi ifade etme özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının teminat altına alındığı çağdaş bir ülke olarak yoluna devam edecektir. GÜNEŞLİ GÜNLER GÖRECEĞİZ Sevgili çocuklar; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, kurtarıcımız, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı sizlere armağan etti. Hepimiz biliyoruz ki, bir süredir evlerinizden çıkamıyor, okullarınıza gidemiyor, baharın canlandırdığı doğada arkadaşlarınızla birlikte koşup oynayamıyorsunuz. İnanın çocuklar bu sıkıntılı günler geçecek ve sizler yeniden okulunuza, arkadaşlarınıza, parklarınıza kavuşacaksınız. Ünlü ozanımız Nazım Hikmet'in şiirindeki gibi, çok yakında güzel ve güneşli günler göreceğiz. MUTLU GELECEK İÇİN Şuna inanmalısınız ki, ulusunu, ülkesini, bayrağını, vatanını, ailesini ve arkadaşlarını seven siz çocukları, mutlu bir gelecek; bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta çağı yakalamış aydınlık bir Türkiye beklemektedir. Bayramınız kutlu olsun. Siz çocuklara bu büyük bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıyla, ülkemizin bugüne ulaşmasında katkısı bulunan tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sizleri yetiştiren anne ve babalarınızla öğretmenlerinize teşekkürü borç biliyorum.”    
CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.

haberimizvar.net-İlçe Başkanı Duruk, mesajında şunları kaydetti: “Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması mücadelesi döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 100 yaşında. Ulusal egemenliğin ve demokrasimizin teminatı Gazi Meclis'imiz'in 100'üncü yılına erişmesinin onur ve gururunu yaşıyoruz. Ne yazık ki, TBMM'nin kuruluşunun 100'üncü yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı tüm dünyayı saran Covid-19 salgını yüzünden buruk geçireceğiz. Ancak bu zorlu günleri, toplumsal dayanışma, yardımlaşma ile birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız.  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, ülke ve ulus olarak ihtiyacını duyduğumuz laik ve demokratik eğitim, toplumsal barış ve Cumhuriyet'in kazanımlarını kararlılıkla savunmanın yanı sıra, her türlü bağnazlığa karşı mücadele etmek de temel ve birincil görevimiz olmalıdır.

BARIŞ VE HOŞGÖRÜYLE

TBMM'nin kuruluşu, Cumhuriyet ve demokrasinin kurulmasının ilk adımıdır. Ne yazık ki, ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile işlevsiz hale getirilmiştir. Ulusumuzun kendi kaderini tayin hakkını TBMM ile kazanmasıyla dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini alan Türkiye Cumhuriyeti, önündeki tüm engelleri aşacak ve bağımsızlığın, demokrasinin, toplumsal barış ve hoşgörünün, akademik ve düşünceyi ifade etme özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının teminat altına alındığı çağdaş bir ülke olarak yoluna devam edecektir.

GÜNEŞLİ GÜNLER GÖRECEĞİZ

Sevgili çocuklar; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, kurtarıcımız, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı sizlere armağan etti. Hepimiz biliyoruz ki, bir süredir evlerinizden çıkamıyor, okullarınıza gidemiyor, baharın canlandırdığı doğada arkadaşlarınızla birlikte koşup oynayamıyorsunuz. İnanın çocuklar bu sıkıntılı günler geçecek ve sizler yeniden okulunuza, arkadaşlarınıza, parklarınıza kavuşacaksınız. Ünlü ozanımız Nazım Hikmet'in şiirindeki gibi, çok yakında güzel ve güneşli günler göreceğiz.

MUTLU GELECEK İÇİN

Şuna inanmalısınız ki, ulusunu, ülkesini, bayrağını, vatanını, ailesini ve arkadaşlarını seven siz çocukları, mutlu bir gelecek; bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta çağı yakalamış aydınlık bir Türkiye beklemektedir. Bayramınız kutlu olsun. Siz çocuklara bu büyük bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıyla, ülkemizin bugüne ulaşmasında katkısı bulunan tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sizleri yetiştiren anne ve babalarınızla öğretmenlerinize teşekkürü borç biliyorum.”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.