CHP Konyaaltı'nda rekor kırdı

SİYASET 06.04.2024 - 11:08, Güncelleme: 06.04.2024 - 11:08
 

CHP Konyaaltı'nda rekor kırdı

CHP 31 Mart yerel seçimlerinde Konyaaltı'nda bir rekora imza atarak 24 belediye meclis üyeliği kazandı. Ak Parti'nin 7 üye ile temsil edileceği Meclis'te diğer partilerden üye yok.

haberimizvar.net- 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından CHP’den aday gösterilen ve ittifaksız olarak tek başına oyların yüzde 53,76'sını alarak Konyaaltı Belediye Başkanı seçilen Cem Kotan, CHP’li belediye meclis üyesi sayısı ile bir başarıya imza attı. Seçim sonuçlarına göre yeni üyeleri belirlenen Konyaaltı Belediyesi Meclisi’nde CHP’yi 24 meclis üyesi, AK Parti’yi ise 7 meclis üyesi temsil edecek. CHP ve AK Parti dışındaki bir parti ise meclis üyesi çıkarabilme hakkını elde edemedi. TARİHİNDE İLK KEZ  Meclis üyesi aritmetiğine göre CHP, Konyaaltı’nda ilk kez bu kadar yüksek yoğunlukta bir temsil hakkına sahip oldu. CHP, önceki yerel seçimler sonucunda ise 21 koltuk sayısına sahip olmuştu.  Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, yeni seçilen belediye meclis üyelerini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.  Cem Kotan başkanlığındaki ilk meclis toplantısı ise 9 Nisan Salı günü saat 11.00’de Konyaaltı Belediyesi Beydağları Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
CHP 31 Mart yerel seçimlerinde Konyaaltı'nda bir rekora imza atarak 24 belediye meclis üyeliği kazandı. Ak Parti'nin 7 üye ile temsil edileceği Meclis'te diğer partilerden üye yok.

haberimizvar.net- 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından CHP’den aday gösterilen ve ittifaksız olarak tek başına oyların yüzde 53,76'sını alarak Konyaaltı Belediye Başkanı seçilen Cem Kotan, CHP’li belediye meclis üyesi sayısı ile bir başarıya imza attı.

Seçim sonuçlarına göre yeni üyeleri belirlenen Konyaaltı Belediyesi Meclisi’nde CHP’yi 24 meclis üyesi, AK Parti’yi ise 7 meclis üyesi temsil edecek. CHP ve AK Parti dışındaki bir parti ise meclis üyesi çıkarabilme hakkını elde edemedi.


TARİHİNDE İLK KEZ 

Meclis üyesi aritmetiğine göre CHP, Konyaaltı’nda ilk kez bu kadar yüksek yoğunlukta bir temsil hakkına sahip oldu. CHP, önceki yerel seçimler sonucunda ise 21 koltuk sayısına sahip olmuştu. 

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, yeni seçilen belediye meclis üyelerini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. 

Cem Kotan başkanlığındaki ilk meclis toplantısı ise 9 Nisan Salı günü saat 11.00’de Konyaaltı Belediyesi Beydağları Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.