CHP Kumluca'da harakiri yaptı!

SİYASET 02.04.2024 - 11:42, Güncelleme: 02.04.2024 - 11:50
 

CHP Kumluca'da harakiri yaptı!

31 Mart yerel seçimlerinde bir zafere imza atarak Antalya'nın 19 ilçesinden 16'sında belediye başkanlığını kazanan CHP, aday yanlışlığı sonucu Kumluca'da elindeki belediye başkanlığını Demokrat Parti'ye kaptırdı. CHP Genel Merkezi'nin 'anketlerde önde çıkıyor' gerekçesiyle yeniden aday gösterdiği Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, yüzde 9.6 oyda kalarak DP ve Ak Parti adaylarına geçilerek üçüncü olabildi.

haberimizvar.net- 31 Mart yerel seçimlerinde Antalya'da büyük başarı gösterip, 19 ilçenin 16'sında belediye başkanlığını kazanan CHP, Kumluca'da kamuoyunun başarısız bulduğu Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu anketlerde iyi durumda olduğu gerekçesiyle yeniden aday gösterince seçimi kaybetti. 2019 yerel seçimlerinde CHP'ye ilk kez Kumluca Belediye Başkanlığı'nı kazandıran Mustafa Köleoğlu, 31 Mart seçimlerini kaybettiği gibi, yüzde 9.6 oranında oy alarak seçimi yüzde 42.62 ile kazanan Demokrat Parti Adayı Mesut Avcıoğlu ve yüzde 40.23 ile ikinci olan Ak Parti adayı Hüseyin Orhantekin'in ardından yüzde 9.6 oy oranı ile üçüncü sırada kaldı. AYDIN ÖZER ADAY GÖSTERİLMEYİNCE 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kamuoyunda ve siyaset kulislerinde CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer'in Kumluca Belediye Başkan Adayı gösterileceği konuşulurken, CHP Genel Merkezi anketlerde iyi durumda olduğu gerekçesiyle Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu yeniden aday gösterdi. Aydın Özer, bu gelişme üzerine 'Mustafa ile seçimi kaybederiz' uyarılarında bulundu, CHP'nin kararı değişmeyince partisinden istifa ederek, Demokrat Parti'den (DP) Kumluca Belediye Başkan Adayı oldu. Özer'in adaylık açıklamasına Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı. Anketler ve siyasi kulislerde DP'nin Aydın Özer'le Kumluca Belediye Başkanlığı'nı zorlanmadan kazanacağı görüşü ağrılık kazanırken, CHP Kumluca İlçe Başkanlığı, Özer'in CHP üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığına Kumluca İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtiraz Yüksek Seçim Kurulu'na kadar gitti ve Özer'in adaylığı iptal edildi. Kumluca'da Aydın Özer'in adaylığı kabul edilmeyince gerginleşen seçim ortamında Demokrat Parti (DP) bu kez Mesut Avcıoğlu'nu belediye başkan adayı gösterdi, Avcıoğlu, Aydın Özer'in de desteğini alarak seçimi kazandı. Sonuç olarak CHP Kumluca'da adeta harakiri yaptı, ilk kez kazandığı Kumluca Belediye Başkanlığını aday yanlışlığı nedeniyle Demokrat Parti'ye altın tepside ikram etti.
31 Mart yerel seçimlerinde bir zafere imza atarak Antalya'nın 19 ilçesinden 16'sında belediye başkanlığını kazanan CHP, aday yanlışlığı sonucu Kumluca'da elindeki belediye başkanlığını Demokrat Parti'ye kaptırdı. CHP Genel Merkezi'nin 'anketlerde önde çıkıyor' gerekçesiyle yeniden aday gösterdiği Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, yüzde 9.6 oyda kalarak DP ve Ak Parti adaylarına geçilerek üçüncü olabildi.

haberimizvar.net- 31 Mart yerel seçimlerinde Antalya'da büyük başarı gösterip, 19 ilçenin 16'sında belediye başkanlığını kazanan CHP, Kumluca'da kamuoyunun başarısız bulduğu Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu anketlerde iyi durumda olduğu gerekçesiyle yeniden aday gösterince seçimi kaybetti. 2019 yerel seçimlerinde CHP'ye ilk kez Kumluca Belediye Başkanlığı'nı kazandıran Mustafa Köleoğlu, 31 Mart seçimlerini kaybettiği gibi, yüzde 9.6 oranında oy alarak seçimi yüzde 42.62 ile kazanan Demokrat Parti Adayı Mesut Avcıoğlu ve yüzde 40.23 ile ikinci olan Ak Parti adayı Hüseyin Orhantekin'in ardından yüzde 9.6 oy oranı ile üçüncü sırada kaldı.

AYDIN ÖZER ADAY GÖSTERİLMEYİNCE

31 Mart yerel seçimleri öncesinde kamuoyunda ve siyaset kulislerinde CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer'in Kumluca Belediye Başkan Adayı gösterileceği konuşulurken, CHP Genel Merkezi anketlerde iyi durumda olduğu gerekçesiyle Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu yeniden aday gösterdi. Aydın Özer, bu gelişme üzerine 'Mustafa ile seçimi kaybederiz' uyarılarında bulundu, CHP'nin kararı değişmeyince partisinden istifa ederek, Demokrat Parti'den (DP) Kumluca Belediye Başkan Adayı oldu.

Özer'in adaylık açıklamasına Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı. Anketler ve siyasi kulislerde DP'nin Aydın Özer'le Kumluca Belediye Başkanlığı'nı zorlanmadan kazanacağı görüşü ağrılık kazanırken, CHP Kumluca İlçe Başkanlığı, Özer'in CHP üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığına Kumluca İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtiraz Yüksek Seçim Kurulu'na kadar gitti ve Özer'in adaylığı iptal edildi. Kumluca'da Aydın Özer'in adaylığı kabul edilmeyince gerginleşen seçim ortamında Demokrat Parti (DP) bu kez Mesut Avcıoğlu'nu belediye başkan adayı gösterdi, Avcıoğlu, Aydın Özer'in de desteğini alarak seçimi kazandı. Sonuç olarak CHP Kumluca'da adeta harakiri yaptı, ilk kez kazandığı Kumluca Belediye Başkanlığını aday yanlışlığı nedeniyle Demokrat Parti'ye altın tepside ikram etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.