CHP MYK, İzmir için PM’ye Cemil Tugay’ı sunmaya karar verdi

SİYASET 29.01.2024 - 21:37, Güncelleme: 29.01.2024 - 21:37
 

CHP MYK, İzmir için PM’ye Cemil Tugay’ı sunmaya karar verdi

CHP MYK'si İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı Parti Meclisi’nin onayına sunmaya karar verdi.

haberimizvar.net- CHP Genel Merkezi, aday belirleme sürecinde en çok tartışmanın yaşandığı İzmir'e ilişkin kararını verdi.    CHP’nin 3,5 saat süren MYK toplantısı sona erdi. İzmir ve ilçelerinin adaylarını PM’ye sunmak üzere toplanan MYK, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ismini İzmir Büyükşehir adayı olarak Parti Meclisi’nin onayına sunmayı kararlaştırdı. Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cemil Tugay dün CHP Genel Merkezi’ne giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmüştü.    ‘TÜM VERİLER İNCELENDİĞİNDE TUGAY ÖNE ÇIKTI, SON KARARI PM VERECEK’ Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak PM’ye önerilmesine karar verilen toplantıda Tunç Soyer, Filiz Şengel, Buğra Gökçe gibi isimlerin adaylık ihtimallerine dair değerlendirmeler de yapıldı. Bu isimlerle ilgili olumlu görüş bildirenler oldu. Bir MYK üyesi İzmir’de bir kadın temsiliyetinin uygun olacağını ifade ederek Filiz Şengel’in adaylığının daha doğru olacağını ifade etti. MYK’nin kararının memnuniyet anketleri, bilinirlik, ‘kime oy verirsiniz’ sorusuna verilen cevap ve rakip adayla mukayese ölçümlerine göre verildiği aktarıldı. Tüm veriler değerlendirildiğinde Cemil Tugay’ın adının öne çıktığı ifade edildi. CHP yöneticileri, Tugay’ın ilçe deneyiminin artıları olduğuna dikkat çekti, son kararı PM’nin vereceğini ifade etti.   ‘SOSYAL MEDYAYA GÖRE KARAR VERMEYİZ’ CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in Cemil Tugay’ın “5’li çete ile ilişkisi olduğu” iddialarını değerlendiren bir CHP yöneticisi de “Sosyal medya mesajlarına göre karar verecek değiliz. Konu yargıya taşınacak bir konudur” dedi.   9 KADIN, 11 ADAY 40 YAŞ ALTI MYK’nın ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Filiz Ceritoğlu Şengel’i yeniden Selçuk Belediye Başkanlığı için önerildi. Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli de Çeşme adayı olarak PM’ye sunuldu. 9 kadın aday adayını İzmir ilçelerinde aday olarak önerildiği görülürken, önerilen 11 adayın ise 40 yaş altı olduğu ifade edildi. Önerilen isimlerin adaylıkları PM’de onaylanması halinde kesinleşecek. MYK’nın İzmir’in ilçe belediye başkan adayı olarak PM'ye şu isimleri sunması bekleniyor: - Konak - Nilüfer Çınarlı Mutlu - Karşıyaka - Behice Yıldız İşçimenler Ünsal - Karabağlar - Emine Helil İnay Kınay - Selçuk - Filiz Şengel - Çeşme - Lal Denizli - Beydağ - Şakir Başaran - Foça - Saniye Bora Fıçı - Karaburun - Nurşen Balcı - Kemalpaşa - Mehmet Türkmen - Menderes - İlkay Çiçek - Menemen - Deniz Karakurt - Balçova - Onur Yiğit - Bayraklı- İrfan Önal - Bayındır – Davut Akarsu - Bornova- Ömer Eşki - Buca- Görkem Duman - Dikili- Adil Kırgöz - Gaziemir- Ünal Işık - Güzelbahçe - Mustafa Günay - Kınık - Sema Bodur  - Seferihisar - İsmail Yetişkin - Narlıdere - Erman Uzun - Ödemiş - Mustafa Turan - Aliağa - Çağatay Güç   (Gazete Duvar)
CHP MYK'si İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı Parti Meclisi’nin onayına sunmaya karar verdi.

haberimizvar.net- CHP Genel Merkezi, aday belirleme sürecinde en çok tartışmanın yaşandığı İzmir'e ilişkin kararını verdi.   

CHP’nin 3,5 saat süren MYK toplantısı sona erdi. İzmir ve ilçelerinin adaylarını PM’ye sunmak üzere toplanan MYK, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ismini İzmir Büyükşehir adayı olarak Parti Meclisi’nin onayına sunmayı kararlaştırdı.

Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cemil Tugay dün CHP Genel Merkezi’ne giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmüştü. 

 

‘TÜM VERİLER İNCELENDİĞİNDE TUGAY ÖNE ÇIKTI, SON KARARI PM VERECEK’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak PM’ye önerilmesine karar verilen toplantıda Tunç Soyer, Filiz Şengel, Buğra Gökçe gibi isimlerin adaylık ihtimallerine dair değerlendirmeler de yapıldı. Bu isimlerle ilgili olumlu görüş bildirenler oldu. Bir MYK üyesi İzmir’de bir kadın temsiliyetinin uygun olacağını ifade ederek Filiz Şengel’in adaylığının daha doğru olacağını ifade etti.

MYK’nin kararının memnuniyet anketleri, bilinirlik, ‘kime oy verirsiniz’ sorusuna verilen cevap ve rakip adayla mukayese ölçümlerine göre verildiği aktarıldı. Tüm veriler değerlendirildiğinde Cemil Tugay’ın adının öne çıktığı ifade edildi. CHP yöneticileri, Tugay’ın ilçe deneyiminin artıları olduğuna dikkat çekti, son kararı PM’nin vereceğini ifade etti.

 

‘SOSYAL MEDYAYA GÖRE KARAR VERMEYİZ’

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in Cemil Tugay’ın “5’li çete ile ilişkisi olduğu” iddialarını değerlendiren bir CHP yöneticisi de “Sosyal medya mesajlarına göre karar verecek değiliz. Konu yargıya taşınacak bir konudur” dedi.

 

9 KADIN, 11 ADAY 40 YAŞ ALTI

MYK’nın ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Filiz Ceritoğlu Şengel’i yeniden Selçuk Belediye Başkanlığı için önerildi.

Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli de Çeşme adayı olarak PM’ye sunuldu. 9 kadın aday adayını İzmir ilçelerinde aday olarak önerildiği görülürken, önerilen 11 adayın ise 40 yaş altı olduğu ifade edildi.

Önerilen isimlerin adaylıkları PM’de onaylanması halinde kesinleşecek.

MYK’nın İzmir’in ilçe belediye başkan adayı olarak PM'ye şu isimleri sunması bekleniyor:

- Konak - Nilüfer Çınarlı Mutlu

- Karşıyaka - Behice Yıldız İşçimenler Ünsal

- Karabağlar - Emine Helil İnay Kınay

- Selçuk - Filiz Şengel

- Çeşme - Lal Denizli

- Beydağ - Şakir Başaran

- Foça - Saniye Bora Fıçı

- Karaburun - Nurşen Balcı

- Kemalpaşa - Mehmet Türkmen

- Menderes - İlkay Çiçek

- Menemen - Deniz Karakurt

- Balçova - Onur Yiğit

- Bayraklı- İrfan Önal

- Bayındır – Davut Akarsu

- Bornova- Ömer Eşki

- Buca- Görkem Duman

- Dikili- Adil Kırgöz

- Gaziemir- Ünal Işık

- Güzelbahçe - Mustafa Günay

- Kınık - Sema Bodur

 - Seferihisar - İsmail Yetişkin

- Narlıdere - Erman Uzun

- Ödemiş - Mustafa Turan

- Aliağa - Çağatay Güç

 

(Gazete Duvar)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.