CHP Serik’te işler karıştı

KULİS 07.03.2024 - 13:24, Güncelleme: 07.03.2024 - 13:31
 

CHP Serik’te işler karıştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serik’te seçime 23 gün kala işler karıştı. CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen ile Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Bekir Kumbul’un çabaları sonunda aday gösterilen Dr. Kadir Kumbul’un babası Tekin Mustafa Kumbul, seçim çalışmalarında ilçe başkanı, partinin kanaat önderi olarak hareket etmeye başlayınca seçim çalışmaları sekteye uğradı. Yaşanan kriz ilçede siyasi kulislerin artmasına neden oldu.

haberimizvar.net- KULİS HABER- Antalya’nın Serik İlçesi’nde Kadir Kumbul’un CHP’den Belediye Başkan Adayı olması için İlçe Başkanı Şeref Çimen ile Antalya Büyükşehir eski başkanı ve milletvekili Bekir Kumbul’un parti içi siyasi manevraları etkin oldu. Çimen ve Kumbul’un çabaları sonunda 4 aday adayı arasından Kadir Kumbul aday gösterildi ve parti içi kavgalar bastırılarak seçim çalışmalarına girildi. Yerel seçim sürecinde Serik’te Veli Vural’ın Ak Parti Serik Belediye Başkan Adayı gösterilmesinin ardından mevcut belediye başkanı Enver Aputkan’ın Büyük Birlik Partisi’nden, önceki dönem belediye başkanı Ramazan Çalık’ın Yeniden Refah Partisi’nden, Mehmet Habalı’nın ise İYİ Parti’den yarışa girmesi sağ, milliyetçi ve merkez sağ oylarının dağılmasına neden oldu. Bu durum CHP Serik Belediye Başkan Adayı Kadir Kumbul’un 93 yıl sonra ilçede seçim kazanma şansını arttırdı. Ancak, Dr. Kadir Kumbul’un ilçede sevilmesine karşın siyaset tecrübesinin olmaması nedeniyle işler karıştı. Kadir Kumbul’un babası Boytaş Ticaret’in sahibi Tekin Mustafa Kumbul’un Seçim Koordinasyon Merkezi yönetimi başta olmak üzere ilçe başkanlığının çalışmalarına, ilçede partinin kanaat önderlerine müdahale ederek parti çalışmalarına müdahale etmesi seçime sayılı günler kala Serik’i karıştırdı.  CHP İlçe Başkanı Şeref Çimen seçim çalışmalarının dışında kalırken, Bekir Kumbul’un seçim çalışmalarını uzaktan izlemesi partinin seçim çalışmalarını sekteye uğrattı. BabaTekin Mustafa Kumbul’un her şeye müdahale etmesi, aday Kadir Kumbul’un yaşananlara sessiz kalması da parti içinde küskünlükleri arttırırken, kimin SKM başkanı, kimin ilçe başkanı, kimin kanaat önderi olduğu sahada çalışanların sayısının her geçen gün azaldığını da gözler önüne serdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serik’te seçime 23 gün kala işler karıştı. CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen ile Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Bekir Kumbul’un çabaları sonunda aday gösterilen Dr. Kadir Kumbul’un babası Tekin Mustafa Kumbul, seçim çalışmalarında ilçe başkanı, partinin kanaat önderi olarak hareket etmeye başlayınca seçim çalışmaları sekteye uğradı. Yaşanan kriz ilçede siyasi kulislerin artmasına neden oldu.

haberimizvar.net- KULİS HABER- Antalya’nın Serik İlçesi’nde Kadir Kumbul’un CHP’den Belediye Başkan Adayı olması için İlçe Başkanı Şeref Çimen ile Antalya Büyükşehir eski başkanı ve milletvekili Bekir Kumbul’un parti içi siyasi manevraları etkin oldu. Çimen ve Kumbul’un çabaları sonunda 4 aday adayı arasından Kadir Kumbul aday gösterildi ve parti içi kavgalar bastırılarak seçim çalışmalarına girildi.

Yerel seçim sürecinde Serik’te Veli Vural’ın Ak Parti Serik Belediye Başkan Adayı gösterilmesinin ardından mevcut belediye başkanı Enver Aputkan’ın Büyük Birlik Partisi’nden, önceki dönem belediye başkanı Ramazan Çalık’ın Yeniden Refah Partisi’nden, Mehmet Habalı’nın ise İYİ Parti’den yarışa girmesi sağ, milliyetçi ve merkez sağ oylarının dağılmasına neden oldu. Bu durum CHP Serik Belediye Başkan Adayı Kadir Kumbul’un 93 yıl sonra ilçede seçim kazanma şansını arttırdı.

Ancak, Dr. Kadir Kumbul’un ilçede sevilmesine karşın siyaset tecrübesinin olmaması nedeniyle işler karıştı. Kadir Kumbul’un babası Boytaş Ticaret’in sahibi Tekin Mustafa Kumbul’un Seçim Koordinasyon Merkezi yönetimi başta olmak üzere ilçe başkanlığının çalışmalarına, ilçede partinin kanaat önderlerine müdahale ederek parti çalışmalarına müdahale etmesi seçime sayılı günler kala Serik’i karıştırdı. 

CHP İlçe Başkanı Şeref Çimen seçim çalışmalarının dışında kalırken, Bekir Kumbul’un seçim çalışmalarını uzaktan izlemesi partinin seçim çalışmalarını sekteye uğrattı. BabaTekin Mustafa Kumbul’un her şeye müdahale etmesi, aday Kadir Kumbul’un yaşananlara sessiz kalması da parti içinde küskünlükleri arttırırken, kimin SKM başkanı, kimin ilçe başkanı, kimin kanaat önderi olduğu sahada çalışanların sayısının her geçen gün azaldığını da gözler önüne serdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.