CHP yükseliyor, AKP ve İYİ düşüşte

SİYASET 22.11.2023 - 11:10, Güncelleme: 22.11.2023 - 11:14
 

CHP yükseliyor, AKP ve İYİ düşüşte

Yerel seçimler yaklaştıkça anket firmaları da atağa kalktı. Piar Araştırma'nın son anketine göre iktidar partisi AK Parti ve İYİ Parti'nin oylarındaki düşüş devam ederken, CHP'nin oylarını ekim ayında yüzde 7 oranında artırdı.

haberimizvar.net- Yerel seçimler yaklaşırken, anket firmaları da atağa kalktı.. Piar Araştırma'nın 14-17 Kasım tarihleri arasında Antalya ile birlikte 26 ilde 2 bin 584 kişiyle yüz yüze yaptığı anket çalışmasının sonuçlarına göre, AK Parti ve İYİ Parti'nin oylarındaki düşüş devam ederken, CHP'de yükseliş gözleniyor. Piar Araştırma'nın anketine göre partilerin oy oranları şu şekilde: AK Parti yüzde 32, CHP yüzde 27.2, MHP yüzde 15.3, İYİ Parti yüzde 5, HEDEP yüzde 8.1, Yeniden Refah yüzde 4.9 Zafer Partisi yüzde 2.6 TİP yüzde 2.2. Piar Araştırma, anket sonuçlarıyla ilgili olarak şu analizi yaptı: " Kurultay öncesi oluşan kötümser havanın dağıldığı CHP oylarını son seçime göre 1.4 puan artırmış olsa da, ekim ayı çalışmamamıza göre 7 puan yükselmiştir. İYİ Parti'de seçimden bu yana seçmenlerinin yarısını, CHP kongresinden sonra ise yaklaşık 3 puan kaybetmiştir. Cumhur İttifakı partilerinden AK Parti hızla oy kaybetmesine rağmen bu oylar ekseriyetle MHP ve Yeniden Refah gibi partilerine akmaktadır. DEVA, Gelecek, Saadet, HüdaPar, Demokrat Parti ve DSP gibi kendi listeleri ile seçime katılmamış olan partilerin meclisteki varlıklarının, oy oranlarını artırmaya ve yeni bir seçmen tabanı oluşturmaya yetmemiş olduğunu görüyoruz. HEDEP ve TİP'in toplam oylarına bakıldığında bu ittifakın gücünü ve kilit rolünü sürdürdüğünü görüyoruz. Muhalif sağdan oyunu yükselten tek parti ise İYİ Parti'deki dağılmışlık görüntüsünün etkisiyle Zafer Partisi olmuştur"
Yerel seçimler yaklaştıkça anket firmaları da atağa kalktı. Piar Araştırma'nın son anketine göre iktidar partisi AK Parti ve İYİ Parti'nin oylarındaki düşüş devam ederken, CHP'nin oylarını ekim ayında yüzde 7 oranında artırdı.

haberimizvar.net- Yerel seçimler yaklaşırken, anket firmaları da atağa kalktı.. Piar Araştırma'nın 14-17 Kasım tarihleri arasında Antalya ile birlikte 26 ilde 2 bin 584 kişiyle yüz yüze yaptığı anket çalışmasının sonuçlarına göre, AK Parti ve İYİ Parti'nin oylarındaki düşüş devam ederken, CHP'de yükseliş gözleniyor. Piar Araştırma'nın anketine göre partilerin oy oranları şu şekilde:

AK Parti yüzde 32, CHP yüzde 27.2, MHP yüzde 15.3, İYİ Parti yüzde 5, HEDEP yüzde 8.1, Yeniden Refah yüzde 4.9 Zafer Partisi yüzde 2.6 TİP yüzde 2.2. Piar Araştırma, anket sonuçlarıyla ilgili olarak şu analizi yaptı: " Kurultay öncesi oluşan kötümser havanın dağıldığı CHP oylarını son seçime göre 1.4 puan artırmış olsa da, ekim ayı çalışmamamıza göre 7 puan yükselmiştir. İYİ Parti'de seçimden bu yana seçmenlerinin yarısını, CHP kongresinden sonra ise yaklaşık 3 puan kaybetmiştir. Cumhur İttifakı partilerinden AK Parti hızla oy kaybetmesine rağmen bu oylar ekseriyetle MHP ve Yeniden Refah gibi partilerine akmaktadır. DEVA, Gelecek, Saadet, HüdaPar, Demokrat Parti ve DSP gibi kendi listeleri ile seçime katılmamış olan partilerin meclisteki varlıklarının, oy oranlarını artırmaya ve yeni bir seçmen tabanı oluşturmaya yetmemiş olduğunu görüyoruz. HEDEP ve TİP'in toplam oylarına bakıldığında bu ittifakın gücünü ve kilit rolünü sürdürdüğünü görüyoruz. Muhalif sağdan oyunu yükselten tek parti ise İYİ Parti'deki dağılmışlık görüntüsünün etkisiyle Zafer Partisi olmuştur"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.