CHP’de filler tepişiyor, Antalya karışıyor

SİYASET 04.01.2024 - 15:17, Güncelleme: 04.01.2024 - 15:17
 

CHP’de filler tepişiyor, Antalya karışıyor

CHP’de kurultay sonrası ‘değişim’ rüzgarı adı altında genel başkan değişti ama parti içi hesaplaşma belediye başkan adayı belirleme sürecinde ayyuka çıktı. Çift başlılık süreci CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında ‘ben mi büyüğüm yoksa sen mi büyüksün’ kavgasına dönüştü.

Bu durum CHP içinde siyaset yapıcıları ikiye bölerken, Özel’in adayı, İmamoğlu’nun adayı kavramlarını oluşturdu. Ankara’da umduğunu bulamayan belediye başkan aday adayları rotayı İstanbul’a çevirip, İmamoğlu’nun ekibiyle masaya oturmaya başladı. Bu kavgadan Antalya’da nasibini aldı. Bugün CHP Parti Meclisi (PM) var. Her PM sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ilçeler açıklanacak diye beklenirken her seferinde ileri tarihe erteleme söz konusu. Her erteleme Antalya başta olmak üzere il örgütlerinde gerginliği artırıyor. Milletvekilleri yok hükmünde, il başkanları sessiz şekilde bekleyişini sürdürüyor. Adayını belirleyen ilçe başkanları ise at koşturur gibi Ankara- İstanbul arasında mekik dokuyor. İmamoğlu ekibi ayrı, Özel ekibi ayrı aday adaylarıyla görüşme yaparken, CHP Genel Merkezi karışmış ve ne yapacağı belli olmayan bir hale büründü. Bu arada, CHP Milletvekilleri Veli Ağababa, Umut Akdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi birlikte hareket ederek Ekrem İmamoğlu’nun verdiği listenin PM’den eksiksiz biçimde geçerek adayların açıklanması için Genel Başkan Özgür Özel’e baskı kurmaya çalıştığı Ankara’da siyasi kulislerin konuşulan konusu haline geldi. Hatta iddiaya göre; Genel başkan Özel’le Ağbaba, Akdoğan, Çiftçi ikna çabalarını sürdürürken son noktayı İmamoğlu’nun koymasını istiyorlar. Ve… İmamoğlu ile Özel telefonda görüşüyor. İmamoğlu, telefonda Özel’e taleplerini sıralıyor! Sıraladığı konular arasında Antalya’da var. Öncelikli olarak İstanbul’daki tüm ilçelerinde verdiği listenin PM’den geçmesini istiyor.  İmamoğlu Özel’den Antalya’nın Muratpaşa İlçesi için CHP Kepez eski İlçe Başkanı Önder Kurnaz’ın açıklanmasını istiyor.  Bodrum’da mevcut belediye başkanı Ahmet Aras’ın tekrar açıklanmasını, Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak Gül Çiftçi’nin ilan edilmesini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Buğra Gökçe’nin ve daha birçok ismi sıralıyor. İmamoğlu taleplerini sürdürürken Özel’in çok sert tepki vererek; “Gel o zaman buraya sen otur. Ben bugün PM’de kimseyi açıklamıyorum” diyerek, telefonu sert şekilde kapatıyor. Ben de Ankara kulislerinin yalancısıyım ama bugün PM’den adaylık açıklaması bekleyenlerin umutlarını haftaya atması gerektiğini şimdiden söyleyeyim de şaşırmayın istedim. Çünkü CHP’de belediye başkan adayları kavgası yok patronluk kavgası var çünkü filler tepişiyor!
CHP’de kurultay sonrası ‘değişim’ rüzgarı adı altında genel başkan değişti ama parti içi hesaplaşma belediye başkan adayı belirleme sürecinde ayyuka çıktı. Çift başlılık süreci CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında ‘ben mi büyüğüm yoksa sen mi büyüksün’ kavgasına dönüştü.

Bu durum CHP içinde siyaset yapıcıları ikiye bölerken, Özel’in adayı, İmamoğlu’nun adayı kavramlarını oluşturdu. Ankara’da umduğunu bulamayan belediye başkan aday adayları rotayı İstanbul’a çevirip, İmamoğlu’nun ekibiyle masaya oturmaya başladı.

Bu kavgadan Antalya’da nasibini aldı. Bugün CHP Parti Meclisi (PM) var. Her PM sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ilçeler açıklanacak diye beklenirken her seferinde ileri tarihe erteleme söz konusu. Her erteleme Antalya başta olmak üzere il örgütlerinde gerginliği artırıyor. Milletvekilleri yok hükmünde, il başkanları sessiz şekilde bekleyişini sürdürüyor. Adayını belirleyen ilçe başkanları ise at koşturur gibi Ankara- İstanbul arasında mekik dokuyor.

İmamoğlu ekibi ayrı, Özel ekibi ayrı aday adaylarıyla görüşme yaparken, CHP Genel Merkezi karışmış ve ne yapacağı belli olmayan bir hale büründü.
Bu arada, CHP Milletvekilleri Veli Ağababa, Umut Akdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi birlikte hareket ederek Ekrem İmamoğlu’nun verdiği listenin PM’den eksiksiz biçimde geçerek adayların açıklanması için Genel Başkan Özgür Özel’e baskı kurmaya çalıştığı Ankara’da siyasi kulislerin konuşulan konusu haline geldi.
Hatta iddiaya göre; Genel başkan Özel’le Ağbaba, Akdoğan, Çiftçi ikna çabalarını sürdürürken son noktayı İmamoğlu’nun koymasını istiyorlar. Ve… İmamoğlu ile Özel telefonda görüşüyor. İmamoğlu, telefonda Özel’e taleplerini sıralıyor!

Sıraladığı konular arasında Antalya’da var.
Öncelikli olarak İstanbul’daki tüm ilçelerinde verdiği listenin PM’den geçmesini istiyor. 
İmamoğlu Özel’den Antalya’nın Muratpaşa İlçesi için CHP Kepez eski İlçe Başkanı Önder Kurnaz’ın açıklanmasını istiyor. 
Bodrum’da mevcut belediye başkanı Ahmet Aras’ın tekrar açıklanmasını, Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak Gül Çiftçi’nin ilan edilmesini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Buğra Gökçe’nin ve daha birçok ismi sıralıyor.

İmamoğlu taleplerini sürdürürken Özel’in çok sert tepki vererek; “Gel o zaman buraya sen otur. Ben bugün PM’de kimseyi açıklamıyorum” diyerek, telefonu sert şekilde kapatıyor.
Ben de Ankara kulislerinin yalancısıyım ama bugün PM’den adaylık açıklaması bekleyenlerin umutlarını haftaya atması gerektiğini şimdiden söyleyeyim de şaşırmayın istedim.
Çünkü CHP’de belediye başkan adayları kavgası yok patronluk kavgası var çünkü filler tepişiyor!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.