CHP'de 'Gölge Kabine' dönemi

SİYASET 12.11.2023 - 10:25, Güncelleme: 12.11.2023 - 10:25
 

CHP'de 'Gölge Kabine' dönemi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin yeni merkez yönetim kurulunu (MYK) belirledi. 24 ismin yer aldığı MYK’nin 18 üyesiyle, AKP’nin her adımını izleyecek olan “gölge kabine” kuruldu.

haberimizvar.net- CHP lideri Özgür Özel, kurultay sonrası seçilen yeni yönetimiyle birlikte ilk Parti Meclisi (PM) toplantısını gerçekleştirdi. Özel, toplantıda yeni yönetim kadrosunu PM’nin onayına sundu. Önceki dönemin aksine Özel, partiye 24 kişilik bir yönetim önerdi. Bu yönetimi de gölge kabine ve partiden sorumlu kişiler olarak ikiye ayırdı. Bu kapsamda 18 kişilik gölge kabinede mevcut her bakanlık için bir genel başkan yardımcılığı oluşturuldu. Kalan 6 kişi ise partinin işlerinden sorumlu tutuldu. Gölge kabinenin yarısını kadınlar, yarısını erkekler oluşturdu. İsimlerin hepsi de parti tüzüğünde olmamasına karşın PM’nin onayına sunularak güvenoyunu aldı. Özel, PM için sunduğu anahtar listeyi delen 8 kişiden 4’üne de yeni yönetiminde görev verdi. Açıklanan bu isimlerin yine PM’den isimlerle oluşacak kadrolarla görevlerini yürüteceği de vurgulandı. 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin yeni merkez yönetim kurulunu (MYK) belirledi. 24 ismin yer aldığı MYK’nin 18 üyesiyle, AKP’nin her adımını izleyecek olan “gölge kabine” kuruldu.

haberimizvar.net-  CHP lideri Özgür Özel, kurultay sonrası seçilen yeni yönetimiyle birlikte ilk Parti Meclisi (PM) toplantısını gerçekleştirdi. Özel, toplantıda yeni yönetim kadrosunu PM’nin onayına sundu. Önceki dönemin aksine Özel, partiye 24 kişilik bir yönetim önerdi. Bu yönetimi de gölge kabine ve partiden sorumlu kişiler olarak ikiye ayırdı. Bu kapsamda 18 kişilik gölge kabinede mevcut her bakanlık için bir genel başkan yardımcılığı oluşturuldu.

Kalan 6 kişi ise partinin işlerinden sorumlu tutuldu. Gölge kabinenin yarısını kadınlar, yarısını erkekler oluşturdu. İsimlerin hepsi de parti tüzüğünde olmamasına karşın PM’nin onayına sunularak güvenoyunu aldı. Özel, PM için sunduğu anahtar listeyi delen 8 kişiden 4’üne de yeni yönetiminde görev verdi. Açıklanan bu isimlerin yine PM’den isimlerle oluşacak kadrolarla görevlerini yürüteceği de vurgulandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.