CHP’de hiçbir şey olmuyorsa da bir şeyler mi oluyor?

SİYASET 09.01.2024 - 16:31, Güncelleme: 09.01.2024 - 16:56
 

CHP’de hiçbir şey olmuyorsa da bir şeyler mi oluyor?

CHP Parti Meclisi (PM) yarın Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanıyor. Toplantı sonrası Antalya başta olmak üzere belediye başkan aday adayları isimlerinin açıklanmasını beklerken, PM gündeminde halen ‘aday belirleme yöntemi’nin yer alması tepkilere neden oldu. Diğer siyasi partiler adaylarını açıklarken, CHP’nin aday belirleme yöntemini tartışması “CHP’de hiçbir şey olmuyorsa da, bir şeyler mi oluyor?” esprisine neden oluyor.

haberimizvar.net-  CHP Parti Meclisi yarın Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında saat 16.00’da Ankara Parti Genel Merkezi’nde toplanıyor. PM üyelerine gönderilen ve Özel’in imzasını taşıyan 3 maddelik gündem maddeleri siyasi kulislerde eleştirilere neden oldu. PM gündeminde şu maddeler yer alıyor; 1- Genel Başkanın sunuşu, 2- 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Yönetimler Seçimine ilişkin bazı seçim çevrelerinde aday belirleme yöntemine dair değerlendirmeler, 3- Yerel seçim stratejisine dair değerlendirmeler.   ANTALYA ADAY ADAYLARI ANKARA’YA AKIN ETTİ Siyasi partilerde aday belirleme adına son düzlüğe girilmişken, CHP’nin halen PM’de ‘aday belirleme yöntemi belirlemeyi’ gündemine alıp, belediye başkan adaylarını açıklayamaması eleştiri konusu haline geldi. Antalya Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediye başkan adayları da her PM toplantısında isimlerinin açıklanmasını umut ederek Ankara’ya akın ederken, yarın yapılacak PM toplantısı sonrası ‘yine aday açıklanmayacak mı?’ sorusuna da yanıt arıyor.    BÖCEK, UYSAL VE ESEN Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aday adayı Muhittin Böcek’in adının açıklanması için hazırlık yaptığı, Muratpaşa Belediye Başkanı ve Büyükşehir Aday Adayı Ümit Uysal’ın siyasi görüşmelerini sürdürdüğü, Konyaaltı Belediye Başkanı ve aday adayı Semih Esen’in karşısında 21 aday adayı çıkmasına karşın genel merkez yöneticileriyle diyaloglarını arttırarak gerekirse kendisinin başka bir ilçeden aday gösterilmesi adına adımlar attığı Ankara kulislerinde konuşuluyor. Eski Milletvekili Çetin Osman Budak’ın ise, aday belirlemede yaşanan kafa karışıklığı karşısında alternatif aday olma imkanını göz önünde bulundurarak, aday gösterilme adına önemli isimleri Genel Başkan Özgür Özel’le görüşmesi için aracı tuttuğu iddia edildi.   KURNAZ BEKLEMEDE, ÇETİN VE KOCAGÖZ BİR ADIM ÖNDE Anketlerde ve hazırlanan raporlarda isimleri öne çıkan Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) önceki dönem Başkanı, Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Davut Çetin’in ve Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Kocagöz’ün belediye adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Önce Kepez’den belediye başkan aday adayı olan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu arkasına alarak Muratpaşa’yı hedefleyen Önder Kurnaz’ın ise, belediye başkan adayı gösterilmesi adına uygun ilçe arandığı belirtildi.        
CHP Parti Meclisi (PM) yarın Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanıyor. Toplantı sonrası Antalya başta olmak üzere belediye başkan aday adayları isimlerinin açıklanmasını beklerken, PM gündeminde halen ‘aday belirleme yöntemi’nin yer alması tepkilere neden oldu. Diğer siyasi partiler adaylarını açıklarken, CHP’nin aday belirleme yöntemini tartışması “CHP’de hiçbir şey olmuyorsa da, bir şeyler mi oluyor?” esprisine neden oluyor.
haberimizvar.net-  CHP Parti Meclisi yarın Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında saat 16.00’da Ankara Parti Genel Merkezi’nde toplanıyor. PM üyelerine gönderilen ve Özel’in imzasını taşıyan 3 maddelik gündem maddeleri siyasi kulislerde eleştirilere neden oldu. PM gündeminde şu maddeler yer alıyor;
1- Genel Başkanın sunuşu,
2- 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Yönetimler Seçimine ilişkin bazı seçim çevrelerinde aday belirleme yöntemine dair değerlendirmeler,
3- Yerel seçim stratejisine dair değerlendirmeler.
 
ANTALYA ADAY ADAYLARI ANKARA’YA AKIN ETTİ
Siyasi partilerde aday belirleme adına son düzlüğe girilmişken, CHP’nin halen PM’de ‘aday belirleme yöntemi belirlemeyi’ gündemine alıp, belediye başkan adaylarını açıklayamaması eleştiri konusu haline geldi. Antalya Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediye başkan adayları da her PM toplantısında isimlerinin açıklanmasını umut ederek Ankara’ya akın ederken, yarın yapılacak PM toplantısı sonrası ‘yine aday açıklanmayacak mı?’ sorusuna da yanıt arıyor. 
 
BÖCEK, UYSAL VE ESEN
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aday adayı Muhittin Böcek’in adının açıklanması için hazırlık yaptığı, Muratpaşa Belediye Başkanı ve Büyükşehir Aday Adayı Ümit Uysal’ın siyasi görüşmelerini sürdürdüğü, Konyaaltı Belediye Başkanı ve aday adayı Semih Esen’in karşısında 21 aday adayı çıkmasına karşın genel merkez yöneticileriyle diyaloglarını arttırarak gerekirse kendisinin başka bir ilçeden aday gösterilmesi adına adımlar attığı Ankara kulislerinde konuşuluyor. Eski Milletvekili Çetin Osman Budak’ın ise, aday belirlemede yaşanan kafa karışıklığı karşısında alternatif aday olma imkanını göz önünde bulundurarak, aday gösterilme adına önemli isimleri Genel Başkan Özgür Özel’le görüşmesi için aracı tuttuğu iddia edildi.
 
KURNAZ BEKLEMEDE, ÇETİN VE KOCAGÖZ BİR ADIM ÖNDE
Anketlerde ve hazırlanan raporlarda isimleri öne çıkan Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) önceki dönem Başkanı, Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Davut Çetin’in ve Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Kocagöz’ün belediye adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Önce Kepez’den belediye başkan aday adayı olan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu arkasına alarak Muratpaşa’yı hedefleyen Önder Kurnaz’ın ise, belediye başkan adayı gösterilmesi adına uygun ilçe arandığı belirtildi.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.