CHP'de Muratpaşa savaşları

KULİS 29.01.2024 - 11:31, Güncelleme: 29.01.2024 - 12:41
 

CHP'de Muratpaşa savaşları

CHP Genel Merkezi’nde ‘Muratpaşa Belediye Başkan Adaylığı’yla ilgili yarış kızıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmeyen Ümit Uysal yerinde kalma çabası içindeyken Turgay Genç, Davut Çetin, Önder Kurnaz son dakikaya kadar kulis çalışmalarını sürdürüyor. Ankara’da gizli ve derinden giden Çetin Osman Budak ise, şansını zorluyor. İşte detaylar…

haberimizvar.net- KULİS HABER- CHP, geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Muhittin Böcek’i açıkladı. Geriye CHP’nin kalesi Muratpaşa ile Demre Belediye Başkan Adayları kaldı. Demre Belediye Başkan Adaylığı’na eski Başkan Avukat Okan Kocakaya’ya kesin gözüyle bakılırken, Muratpaşa için Ankara’da kulis savaşları başladı. UYSAL’IN YERİNDE KALMA ÇABASI Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmeyen Muratpaşa’nın mevcut Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçtiğimiz dönem olduğu yerinde kalma adına Ankara’da yeni hamleler yapmaya başladı. Aday gösterilen Muhittin Böcek ile yerel siyasette hiçbir zaman yıldızı barışmayan Uysal’a CHP’nin İstanbul ekibinin karşı duruş sergilediği, Ankara ekibinin Muratpaşa’da değişim istediği, muhalif ekibin ise sessiz kaldığı öğrenildi. TURGAY GENÇ’LE ANTALYA DENGESİ Böcek’in aday gösterilmesi, Uysal’la ilgili olumsuz değerlendirmeler nedeniyle CHP Genel Merkezi’nde Muratpaşa için Antalya’da denge politikası yürütülmesi kararı alındı. Böcek ve Uysal arasındaki denge siyasetinde Turgay Genç’in adı da gündemde tutuluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin kazanılması, Uysal’ın aday gösterilmemesiyle örgütle Başkan Böcek arasında denge oluşturma amacıyla değerlendirmeye alınan Genç’in, 2 dönem Döşemealtı Belediye Başkanlığı, 3 dönem il başkan yardımcılığı, büyükşehir meclis üyeliği ve büyükşehir imar komisyonu başkanlığı yapması sebebiyle adı genel merkez kurmayları tarafından değerlendirmede tutuluyor. DAVUT ÇETİN GÜNDEMDE Daha önce CHP Antalya İl Yöneticisi olan ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) önceki dönem başkanı Davut Çetin’in, Türkiye genelinde iş insanlarından ciddi destek aldığı ve aday gösterilmesi için Ankara’da özel görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Çetin’in aday gösterileceğiyle ilgili CHP kurmaylarından söz aldığı da gelen bilgiler arasında yerini alıyor. ÖNDER KURNAZ İPİ BIRAKMIYOR CHP Kepez İlçe önceki dönem Başkanı Önder Kurnaz, son kurultayında Genel Başkan Özgür Özel’in kazanması adına ciddi destek vermesi sebebiyle Ankara ilişkilerini güçlendirerek Muratpaşa adayı olmak istiyor. İstanbul ekibinden de ciddi destek alan Kurnaz’ın siyasette ilişki ağını geniş tutması sebebiyle aday gösterilmesi için Ankara’da kulis çalışmalarını sürdürüyor. BUDAK’TAN GİZLİ HAMLE Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak gösterilmeyince yanına partinin muhalif ekibinden Seyit Torun, Tekin Bingöl isimlerini alarak CHP Genel Merkezi’ne baskı uygulayan Çetin Osman Budak’ın Muratpaşa adayı gösterilmek adına Veli Ağbaba ile de işbirliği içine girdiği siyasi kulislere düştü. Budak’ın Muratpaşa’da aday gösterilmesi için ATSO ve OSB Başkanı Ali Bahar’ın da destek verdiği öğrenildi. Budak’a muhalif ekip dışında destek veren olmadığı İstanbul ekibinin ise, karşı çıktığı biliniyor.
CHP Genel Merkezi’nde ‘Muratpaşa Belediye Başkan Adaylığı’yla ilgili yarış kızıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmeyen Ümit Uysal yerinde kalma çabası içindeyken Turgay Genç, Davut Çetin, Önder Kurnaz son dakikaya kadar kulis çalışmalarını sürdürüyor. Ankara’da gizli ve derinden giden Çetin Osman Budak ise, şansını zorluyor. İşte detaylar…

haberimizvar.net- KULİS HABER- CHP, geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Muhittin Böcek’i açıkladı. Geriye CHP’nin kalesi Muratpaşa ile Demre Belediye Başkan Adayları kaldı. Demre Belediye Başkan Adaylığı’na eski Başkan Avukat Okan Kocakaya’ya kesin gözüyle bakılırken, Muratpaşa için Ankara’da kulis savaşları başladı.

UYSAL’IN YERİNDE KALMA ÇABASI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmeyen Muratpaşa’nın mevcut Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçtiğimiz dönem olduğu yerinde kalma adına Ankara’da yeni hamleler yapmaya başladı. Aday gösterilen Muhittin Böcek ile yerel siyasette hiçbir zaman yıldızı barışmayan Uysal’a CHP’nin İstanbul ekibinin karşı duruş sergilediği, Ankara ekibinin Muratpaşa’da değişim istediği, muhalif ekibin ise sessiz kaldığı öğrenildi.

TURGAY GENÇ’LE ANTALYA DENGESİ

Böcek’in aday gösterilmesi, Uysal’la ilgili olumsuz değerlendirmeler nedeniyle CHP Genel Merkezi’nde Muratpaşa için Antalya’da denge politikası yürütülmesi kararı alındı. Böcek ve Uysal arasındaki denge siyasetinde Turgay Genç’in adı da gündemde tutuluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin kazanılması, Uysal’ın aday gösterilmemesiyle örgütle Başkan Böcek arasında denge oluşturma amacıyla değerlendirmeye alınan Genç’in, 2 dönem Döşemealtı Belediye Başkanlığı, 3 dönem il başkan yardımcılığı, büyükşehir meclis üyeliği ve büyükşehir imar komisyonu başkanlığı yapması sebebiyle adı genel merkez kurmayları tarafından değerlendirmede tutuluyor.

DAVUT ÇETİN GÜNDEMDE

Daha önce CHP Antalya İl Yöneticisi olan ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) önceki dönem başkanı Davut Çetin’in, Türkiye genelinde iş insanlarından ciddi destek aldığı ve aday gösterilmesi için Ankara’da özel görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Çetin’in aday gösterileceğiyle ilgili CHP kurmaylarından söz aldığı da gelen bilgiler arasında yerini alıyor.

ÖNDER KURNAZ İPİ BIRAKMIYOR

CHP Kepez İlçe önceki dönem Başkanı Önder Kurnaz, son kurultayında Genel Başkan Özgür Özel’in kazanması adına ciddi destek vermesi sebebiyle Ankara ilişkilerini güçlendirerek Muratpaşa adayı olmak istiyor. İstanbul ekibinden de ciddi destek alan Kurnaz’ın siyasette ilişki ağını geniş tutması sebebiyle aday gösterilmesi için Ankara’da kulis çalışmalarını sürdürüyor.

BUDAK’TAN GİZLİ HAMLE

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak gösterilmeyince yanına partinin muhalif ekibinden Seyit Torun, Tekin Bingöl isimlerini alarak CHP Genel Merkezi’ne baskı uygulayan Çetin Osman Budak’ın Muratpaşa adayı gösterilmek adına Veli Ağbaba ile de işbirliği içine girdiği siyasi kulislere düştü. Budak’ın Muratpaşa’da aday gösterilmesi için ATSO ve OSB Başkanı Ali Bahar’ın da destek verdiği öğrenildi. Budak’a muhalif ekip dışında destek veren olmadığı İstanbul ekibinin ise, karşı çıktığı biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.